16.4 C
Rīga
svētdien, 28 aprīlis, 2024

Kā noteikt rakstura iezīmes pēc ārējā izskata

 

povn

Fiziognomika nosaka cilvēka raksturu pēc viņa ārējā izskata. Senajā Ķīnā šī zinātne skaitījās viena no medicīnas nozarēm.

Ir zināms, ka par cilvēku daudz var pastāstīt viņa žesti. Bet, arī nezinot “žestu valodu”, dažādus cilvēkus var noraksturot pēc viņu ārējā izskata.

Kakls.
Kakla, plecu, gurnu un kāju uzbūve var pastāstīt par cilvēka raksturu un aizraušanos. Piemēram, īss kakls liecina par ietiepību un to, ka cilvēkam nav tālredzības, bet garš kakls parasti ir melanholiķiem. ‘’Vērša” kakls liecina par to, ka cilvēks ir bezbailīgs. Tieva kakla īpašnieku var uzskatīt par romantisku un kautrīgu cilvēku.

Pleci.
Saskaroties ar cilvēku noteikti pievērsiet uzmanību viņa pleciem. Ja pleci ir šauri, tad cilvēks ir kautrīgs un paškritisks. Plati pleci liecinās par to, ka cilvēks ir ļoti drosmīgs. Cilvēki ar platiem pleciem bieži izraisa citu cilvēku uzticību.

Gurni.
Masīvi un plati gurni nodod nepiekāpīgu cilvēku. Apaļas formas gurni ir vājas gribas cilvēkiem. Šauri un stipri gurni liecina par stipru raksturu un izturību. Slaidas kājas “stāsta” par māku sasniegt izvirzītos mērķus.

Piere.
Cilvēki visvairāk uzmanības pievērš viens otra sejai. Tāpēc ir ļoti svarīgi zināt, kā var noteikt cilvēka raksturu pēc viņa sejas izteiksmes. Gudrs cilvēks atšķiras ar augstu, nedaudz uz āru izliektu pieri, bet šauras pieres īpašnieks atšķiras ar pārmērīgu nesavaldību. Mati atkāpjas tiem cilvēkiem, kuriem ir stipra motivācija .Ja jūsu sarunas biedram pierei ir kvadrāta forma, tad jums ir darīšanas ar pataloģiski godīgu cilvēku.

Uzacis.
Par cilvēka raksturu “pastāstīt” var arī viņa uzacis. Šauras uzacis nodod augstprātīgus un ambiciozus cilvēkus. Saaugušas uzacis bieži vien ir nežēlības un rupjības pazīmes, bet platas – tieši norāda uz vienkāršību un sirsnību.

Acis.
Dziļi iegrimušas acis raksturo skopus un skaudīgus cilvēkus. Plaši ieplestas acis ir sapņotājiem. Mazu acu īpašnieki atšķiras ar daiļrunību un ziņkārību. Šauras acis var nodot cietsirdīgu cilvēku, uzurpatoru.

Deguns.
Dažas rakstura iezīmes var noteikt arī pēc deguna. Garš, ass deguns norāda, ka cilvēks ir nesavaldīgs. Vieglprātīgiem un kaprīziem cilvēkiem ir uz augšu uzrautas nāsis. Resns un plats deguns liecina par rupju cilvēku.

Mute.
Maza mute ir vāja rakstura cilvēkiem. Ja cilvēka augšlūpa ir mazliet lielāka nekā apakšlūpa, tad viņš ir visīstākais egoists. Lielāka apakšlūpa raksturo cilvēku, kurš ir pieradis no dzīves saņemt vēlamo. Šaura mute – noslēgtības pazīme. Mīkstas lūpas norāda, ka cilvēks ir smieklīgs un drosmīgs.

Zods.
Bieži vien cilvēkiem, kuri patstāvīgi panāk izvirzītos mērķus, ir liels, precīzi izveidots zods. Kautrīgiem un nepārliecinātiem cilvēkiem, tieši otrādi, ir mazs, neizteiksmīgs zods.

avots: cluber.com.ua
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.