Sastāvdaļas:
Mīkla:
- 650 ml ūdens
- 7 g sausais raugs
- 1 ēdamkarote cukurs (ideālā variantā niedru)
- šķipsniņa sāls (vēlams izmantot rupjo jūras sāli)
- 1 kg milti
Tomātu mērce:
- 2 daiviņas ķiploks
- šķipsniņa kaltēta oregano
- 400 g konservēti tomāti savā sulā
- sāls, pipari pēc izvēles
Pildījums:
- 3 sarkanie sīpoli
- 4 cūkgaļas sardeles dabīgā apvalkā
- 1 tējkarote kaltēta paprika
- 1 tējkarote fenheļa sēklas
- 300 g siera, kas labi kūst (Džeimijs izmanto Čedaras sieru)
- 2 marinēti čili pipari
- 200 g jebkāda vārīta gaļa
- olīveļļa
- rīvmaize
- 4 veidnes ar augstām malām (ar diametru ne lielāku par 25 cm)
Pagatavošanas veids:
- Mīklas pagatavošanai samaisīt siltu ūdeni, raugu, cukuru un sāli.
- Virtuves kombainā iebērt miltus un ieliet ūdeni ar raugu, rūpīgi samaisīt.
- Darba virsmu nokaisīt ar miltiem, izlikt mīklu un kārtīgi izmīcīt, lai tā kļūst elastīga un nelīp pie rokām.
- Mīklu ielikt bļodā, kurā iekaisīti milti, un apklāt ar dvieli. Atstāt rūgt uz aptuveni 2 stundām, mīklai ir divas reizes jāpieaug daudzumā.
- Tomātu mērcei salikt visas sastāvdaļas blenderī un maisīt līdz izveidojas viendabīga masa.
- Veidni iesmērēt ar olīveļļu un nedaudz apbērt ar rīvmaizi.
- Uzrūgušo mīklu sadalīt 4 daļās, no katra gabaliņa izveidot apli. Džeimijs iesaka neveltnēt mīklu, bet gan rūpīgi izstiept to līdz veidnes izmēram. Mīklu ielikt veidnēs un atstāt vēl uz 15-20 minūtēm.
- Piccas apsmērēt ar tomātu mērci. Pa virsu izkārtot sardeles, kas sagrieztas salmiņos (katrai picai pa 1 sardelei), gaļas gabaliņus, smalki sagrieztu marinētu čili, sieru, kas salauzts gabaliņos ar arokām, sīpolus, kas sagriezt plānos gredzenos. Kompozīciju noslēdz ar garšvielām: fenheļa sēklas sasmalcināt piestā kopā ar kaltētu papriku un pievienot picai.
- Picas uz 20 minūtēm likt cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 190 grādiem.