3.4 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Pica – pīrāgs “Čikāga” pēc Džeimija Olivera receptes

 

4

Sastāvdaļas:

Mīkla:

  • 650 ml ūdens
  • 7 g sausais raugs
  • 1 ēdamkarote cukurs (ideālā variantā niedru)
  • šķipsniņa sāls (vēlams izmantot rupjo jūras sāli)
  • 1 kg milti

Tomātu mērce:

  • 2 daiviņas ķiploks
  • šķipsniņa kaltēta oregano
  • 400 g konservēti tomāti savā sulā
  • sāls, pipari pēc izvēles

Pildījums:

  • 3 sarkanie sīpoli
  • 4 cūkgaļas sardeles dabīgā apvalkā
  • 1 tējkarote kaltēta paprika
  • 1 tējkarote fenheļa sēklas
  • 300 g siera, kas labi kūst (Džeimijs izmanto Čedaras sieru)
  • 2 marinēti čili pipari
  • 200 g jebkāda vārīta gaļa
  • olīveļļa
  • rīvmaize
  • 4 veidnes ar augstām malām (ar diametru ne lielāku par 25 cm)

Pagatavošanas veids:

  1. Mīklas pagatavošanai samaisīt siltu ūdeni, raugu, cukuru un sāli.
  2. Virtuves kombainā iebērt miltus un ieliet ūdeni ar raugu, rūpīgi samaisīt.
  3. Darba virsmu nokaisīt ar miltiem, izlikt mīklu un kārtīgi izmīcīt, lai tā kļūst elastīga un nelīp pie rokām.
  4. Mīklu ielikt bļodā, kurā iekaisīti milti, un apklāt ar dvieli. Atstāt rūgt uz aptuveni 2 stundām, mīklai ir divas reizes jāpieaug daudzumā.
  5. Tomātu mērcei salikt visas sastāvdaļas blenderī un maisīt līdz izveidojas viendabīga masa.
  6. Veidni iesmērēt ar olīveļļu un nedaudz apbērt ar rīvmaizi.
  7. Uzrūgušo mīklu sadalīt 4 daļās, no katra gabaliņa izveidot apli. Džeimijs iesaka neveltnēt mīklu, bet gan rūpīgi izstiept to līdz veidnes izmēram. Mīklu ielikt veidnēs un atstāt vēl uz 15-20 minūtēm.
  8. Piccas apsmērēt ar tomātu mērci. Pa virsu izkārtot sardeles, kas sagrieztas salmiņos (katrai picai pa 1 sardelei), gaļas gabaliņus, smalki sagrieztu marinētu čili, sieru, kas salauzts gabaliņos ar arokām, sīpolus, kas sagriezt plānos gredzenos. Kompozīciju noslēdz ar garšvielām: fenheļa sēklas sasmalcināt piestā kopā ar kaltētu papriku un pievienot picai.
  9. Picas uz 20 minūtēm likt cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 190 grādiem.
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.