Eksperimentēt ar uzkodām svētku galdam var bezgalīgi: kanapē, ruletītes, sviestmaizes… Saimnieču fantāzijai ēdienu noformēšanā nav robežu! Uzkoda “Eglīšu bumbiņas”, kuru šodien iesakām pagatavot, neprasa nekādus īpašus finansu tēriņus. Toties efektivitāte garantēta!
Uzkoda “Eglīšu bumbiņas”
Sastāvdaļas
- 300 g vistas krūtiņas
- 200 g cietais siers
- 1/2 ēdamkarote valrieksti
- ķiploks pēc gaumes
- neliels diļļu saišķītis
- pāris olīvas
- majonēze pēc gaumes
- Korejas burkāns rotāšanai (pēc izvēles)
Pagatavošana
- Novāri vistas krūtiņu sālītā ūdeni līdz gatavībai un sīki sagriez.
- Smalki sarīvē sieru. Sīki sagriez zaļumus,. Sasmalcini valriekstus, ķiploku izspied.
- Samaisi sieru, vistas gaļu, zaļumus, ķiploku un pieliec klāt majonēzi.
- No iegūtās masas savel bumbiņas, apviļā valriekstu drupačās.
- Olīvas sagriez uz pusēm, lai uztaisītu “stiprinājumu”, bet “cilpiņas” uztaisi no zaļumiem.
- Ir vēl viens noformēšanas veids: bumbiņas apviļā zaļumos un izrotā ar korejas burkāna salmiņiem. Šajā gadījumā riekstus samaisi kopā ar pārējām sastāvdaļām.
avots: takprosto.cc