12.6 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Dienas zupa: Karaliskais borščs

 

10

Sastāvdaļas:

  • ½ vārīta vidēja izmēra liellopa mēle
  • 1 vidēja izmēra sīpols
  • augu eļļa
  • 1 liels burkāns
  • 1 vidēja izmēra biete
  • citrona sula
  • 1 pētersīļa sakne
  • 2 tomāti
  • 6 mazi kartupeļi
  • ½ paprika
  • 1 konservētu pupiņu bundža (vēlams sarkanu)
  • gaļas buljons
  • 1 neliela kāpostgalva
  • 4 ķiploka daiviņas
  • svaigi malts piparu maisījums, sāls pēc garšas

Pagatavošanas veids:

  1. Sīki sagriezt sīpolu, apcept augu eļļā.
  2. Uz rupjas rīves sarīvēt burkānu, pievienot sīpoliem. Apcept dažas minūtes. Pievienot uz rupjas rīves sarīvētu bieti, apslacīt ar citrona sulu. Kādu minūti apcept. Pievienot uz rupjas rīves sarīvētu pētersīļa sakni un izspiestu ķiploku.
  3. Noblanšēt tomātus un notīrīt miziņu. Samīcīt biezenī un pievienot bietēm, burkāniem un sīpoliem. Uz vājas uguns sautēt aptuveni 10 minūtes. Pievienot sāli, piparus, pievienot 250 ml vāroša ūdens. Sautēt vēl 5 minūtes, noņemt no uguns.
  4. Kartupeļus un papriku sagriezt lielos kubiciņos, zem krāna ūdens nomazgāt pupiņas.
  5. Uzvārīt buljonu un pievienot cepamajam maisījumam, kā arī kartupeļus, papriku un pupiņas. Vārīt 10-12 minūtes. Pievienot salmiņos sagrieztu mēli un sasmalcinātu kāpostu. Gatavot vēl 10-15 minūtes.
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.