6 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Ģenerāltīrīšana: ko nevajag ņemt līdzi jaunajā 2016. gadā. Mēs palīdzēsim tev tikt vaļā no visa liekā

 

91ea1ca9203f69e8f1e07ec23e5ef666_shmot

Slāvu tautām ir tāda burvīga tradīcija – pirms jaunā gada atbrīvoties no visām vecajām un nevajadzīgām lietām. Tomēr bieži vien mēs nesteidzamies izmest visu pēc kārtas – vienmēr jau liekas, ka “tā lietiņa vēl noderēs”. 

Mēs tev iesakām skatīties patiesībai acīs un jauno gadu sākt no baltas lapas. Sarīko ģenerāltīrīšanu – iztīri ne tikai plauktu skapī, bet arī prātu. Sāksim ar visvienkāršāko…

Droši izmet lietas, kuras visa gada garumā tu neesi lietojusi

Ja džemperis tev liekas pārāk mīļš, lai to izmestu, pacenties atcerēties, kad tu to pēdējo reizi uzvilki. Ja ir pagājis vairāk kā gads kā esi pieskārusies šai lietai, tad esi pārliecināta – tu nekad to vairs tā arī neuzvilksi. Nav obligāti puse no savas garderobes jāizmet miskastē – tu vari palīdzēt ar savām lietām bēgļīem vai bērnunama bērniem. Turklāt, atbrīvošanās no vecā garantēti piesaistīs jauno. Tāpēc, ja esi sapņojusi par jaunu kleitu, tad ir pienācis laiks atvadīties no vecās.

Izmet veco sejas krēmu

Atceries: izpakotu ādas kopšanas līdzekļu glabāšanas laiks ir 10-12 mēneši. Un, ja tu “izstiep baudu” un ilgi lieto savu mīļāko krēmu, tad neriskē un savu veco kosmētiku sūti uz miskasti. Jo tā taču var kaitēt tavam skaistumam.

Maini brilles

Lēcas kvalitāte vidēji iztur divus gadus. Pēc tam uz stikla parādās nepamanāmas mikroskopiskas skrambiņas, kas izbojā bildi un pat var kaitēt redzei. Tāpēc neaizmirsti regulāri mainīt lēcas. Tas pats attiecas uz saulesbrillēm. Nemaz nerunājot par to, ka rāmis ilgo gadu laikā var vienkārši iziet no modes.

Izmet vecās sporta kurpes

Sporta kurpju amortizatoru funkcionalitāte aptuveni pēc 6-12 mēnešiem samazinās, tas ir aptuveni pēc 300-500 noskrietiem kilometriem. Pēc tā sporta apavi zaudē savu elastīgumu, un asinsvadi tiek pakļauti papildus slodzei. Tāpēc izmet savas vecās sporta kurpes – sporta zālē tev ir jāizskatās un jājūtas uz visiem 100 procentiem!

Nomaini zobu birstīti

Mēs bieži aizmirstam par to, ka zobu birste ir jāmaina ik pēc 2-3 mēnešiem. Pa to laiku zobu birstes nolietojas, un tajās esošās baktērijas savairojas. Pēc pusgadu ilgas zobu birstītes lietošanas tā vairs nepilda savas tiešās funkcijas. Un tāpēc neaizmirsti pirms Jaunā gada parūpēties arī par higiēnu.

Izmet higiēnisko lūpukrāsu, kura ir jau vairāk nekā gadu veca

Kā likums, visas lūpukrāsas un lūpu balzāmi ir bagāti ar dzīvām sastāvdaļām, vitamīniem un minerāliem, un tos nedrīkst ilgi uzglabāt. Tāpēc pat, ja veco lūpukrāsu vēl neesi izlietojusi, nomaini to pret svaigāku analogu.

Nomaini dušas sūkli

Sūkļi ķermenim, pareizi tos lietojot un pēc lietošanas pilnībā izžāvējot, savu funkciju pilda aptuveni pusgadu. Pēc 6 mēnešiem tā obligāti ir jānomaina. Kā likums, lielākā daļa no mums to pārkāpj. Tāpēc tagad ir īstais laiks atcerēties, cik sen tu jau lieto dušas sūkli un atjaunot vannas istabas plauktiņa saturu.

avots: lady.tochka.net
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.