8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

“Viņš bez manis nevarēs. Viņam jau tā ir grūti”. Par stiprajām sievietēm, kuras ”velk” savus vīriešus

 

preview-650x390-650-1450268615

Slavena psiholoģe dalās ar pārdomām par stiprajām sievietēm, kuras pārāk bieži palīdz saviem vīriešiem.

Sievietes savos neapturamajos mēģinājumos palīdzēt dažreiz rada pilnīgi nevajadzīgas lietas, kuras ne tikai nepalīdz, bet pat kaitē apkārtējiem. It īpaši tas attiecas uz vīriešiem. Sniegšu dažus piemērus, kuri bieži sastopami konsultācijās.

Sieviete dzīvo vai satiekas ar vīrieti, kura talantu neviens nevar novērtēt! Viņš ir izcils muzikants (mākslinieks/uzņēmējs/programmētājs/zinātnieks/rakstnieks), bet neviens, izņemot viņu pašu, to nesaprot. Viņš nepērk sievietei ne ziedus, ne dāvanas, neved viņu uz kafejnīcām, vainu uzveļot faktam, ka viņš nestrādā un gaida, kad kāds sāks viņu virzīt uz priekšu! Tad, pēc viņa vārdiem, viss būs kārtībā. Sieviete gaida, pati strādā, palīdz viņam, visu apmaksā… Gadu, divus…Desmit.

Vēl situācija: sieviete dzīvo ar vīrieti civillaulībā, viņš pat periodiski viņai kaut ko nopērk un dažreiz kaut kur aizved, bet saka, ka nav gatavs nopietnākām attiecībām (izņemot kopīgu laika pavadīšanu un seksu), bērnus viņš negrib, ģimeni pagaidām arī nē, jo viņam ir bijušas ļoti smagas iepriekšējās attiecības/viņš vēl tā pa īstam nav nostājies pats uz savām kājām/viņš vēl nav izskrējies/viņam vispirms ir jāizšķiras ar iepriekšējo sievu/viņam vispirms ir jākļūst bagātam. Sieviete tic un gaida, kalpo viņam gadu, divus…Desmit.

Bet ne vienā, ne otrā gadījumā nekas nenotiek, un sievietes domā: “Es laikam pārāk maz cenšos! Laikam pārāk maz ieguldu viņā!” Viņas atrod otro un trešo darbu, nostrādājas, bet nekā!

Viņas atnāk pie manis uz konsultāciju un saka: “Es gribu palīdzēt savam vīrietim! Es viņa dēļ gribu izdarīt to un to…Pasakiet, lūdzu, ko vēl es varu darīt? Viņš taču bez manis nevarēs, viņam jau tā ir grūti!”

Un tad es mierīgi atbildu: “Vislielākais un svarīgākais, ko jūs tam vīrietim varat izdarīt – pārstāt jebko darīt viņa labā”.

Kamēr sieviete attiecībās ieņem aktīvo pozīciju – strādā, nodrošina – vīrietis to nedarīs, vai arī knapi to darīs.

Bet, ja vīrietis negrib jūs precēt – tad nevajag viņam kalpot!

Nevajag nodarboties ar seksu ar viņu un atdot visu savu enerģiju. Nevajag visu piedot: bezatbildību, nolaidību, slinkumu.

Visi šie gadījumi tikai norāda par sievietes zemo pašnovērtējuma līmeni, ka viņa sevi pa īstam neciena, negodā un nemīl.

Ja gribat no vīrieša iztaisīt vīrieti – pārstājiet viņam palīdzēt, ucināties ar viņu, uztraukties par viņa neveiksmēm. Normāls pieaudzis vīrietis pats spēj atrisināt savas problēmas un vēl ar palīdzēt sievietei atrisināt viņas problēmas.

Lūdzu, aizmirstiet, vārdus “palīdzēt vīrietim”, nepazemojiet ar to viņus.  Mēs dažreiz varam viņus atbalstīt, bet mūsu atbalsts tiek izrādīts 3 veidos:

  1. Ticība viņam. Klusējot – šī ticība tiek izrādīta tikai ar patiesi apbrīnas pilnu skatienu. Ir svarīgi vīrietī saskatīt vislabākās īpašības.
  2. Labs vai mierīgs noskaņojums. Lai viņš visus savus spēkus netērētu strīdos mājās un, lai viņam būtu pārliecinātība par to, ka viņam ir droša aizmugure..
  3. Patīkama atmosfēra mājās – tīri un garšīgi.

Ja vēlaties, lai jūsu vīrietis kļūtu spēcīgs un vīršķīgs, tad nevajag viņam mācīt dzīvot, nevajag dot nekādus padomus, nevajag viņam palīdzēt finansiāli, nevajag viņu žēlot!

Pat, ja jums ir grūti laiki, neiespringstiet darbos, ļaujiet viņam nobriest grūtībās. Vīrietis nobriest tikai caur grūtībām, attīstās, paliek vīrišķīgāks, spēcīgāks, un pats sāk sevi cienīt! Ja ir finansiālas problēmas, vienalga esiet labā noskaņojumā, lai arī kādu laiku galdā jums būs tikai griķi vai rīsi. Tas jūsu vīrietim liks saprast, ka viņš jums ir dārgs jebkuros apstākļos, un stiprinās viņa ticību par drošo aizmuguri!

Parūpējieties par sevi un savu skaistumu, mācieties priecāties par visu un būt apmierināta, tad arī situācija mainīsies, un jūs redzēsiet, kā vīrietis sāks pārvērsties par princi!

Bet, ja vīrietis neuzņemas atbildību par jums, tad tas, visticamāk, nav jūsu vīrietis. Ir jāstrādā ar pašvērtējumu, un tad arī nāks normāli, atbildīgi pretējā dzimuma pārstāvji. Nevajag piekrist kompromisiem un dzīvot, gadu pēc gada nogalinot savu pašvērtējumu.  

Meitenes, vajag vispirmām kārtām pašām kļūt par sievietēm, iemācīties cienīt sevi, iepazīt rituālus un prakses dzīves pārveidošanai, rūpēties par sevi un savām domām!

Tad jums blakus jebkurš vīrietis izrādīs tikai savas labākās īpašības.

Es jūs lūdzu, nekropļojiet savus vīriešus ar žēlumu un pastāvīgu palīdzēšanu. Viņi paši visu var!

Vienkārši noticiet vīrietim un dodiet viņam iespēju kļūt par jūsu varoni.

avots: AdMe.ru
 

2 KOMENTĀRI

  1. Kā tad – klusē, jūsmīgi skaties, tīri māju un gatavo ēst un gan jau…kaut kad, kādā dienā… pēc gada, diviem…desmit…simts, viņš kļūs par īstu vīrieti un sāks sievietei palīdzēt utt 😀
    Izklausās, ka “slavenā” psiholoģe sertifikātu nopirkusi vai laimējusi loterijā un dzīvo viena vecā mājā ar pieciem kaķiem un “iesaka pareizos padomus”. Neko sviestaināku neesmu dzirdējusi!

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.