4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Kādu postu jūsu veselībai nodara C vitamīna trūkums: to der zināt ikvienam

 

C vitamīns ir jūsu imūnsistēmas un nervu sistēmas stūrakmens. Jau no bērnības mēz zinām, ja esi saslimis, tad ir jālieto uzturā citrons un medus. Organismam nepieciešamo C mums nodrošina augļi un dārzeņi, kurus mēs lietojam uzturā. 

Ieteicamā C vitamīna dienas deva pieaugušajiem ir 60-100 mg dienā. 

C vitamīna deficīts 

C vitamīna trūkums var novest pie traģiskām sekām: nervu sistēmas traucējumi, novājināta imūnsistēma, vairogdziedzera disfunkcija, krunku un grumbu veidošanās agrīnā stadijā, blakusparādību risks lietojot zāles un vismazāk patīkamais – cinga.

Cinga cilvēka dzīvē parādās kopā ar nepareizu uzturu un kaitīgajiem ieradumiem. Cilvēks, kurs ir saslimis ar cingu, pamana sekojošus simptomus: smaganu asiņošana, zobu izkrišana, centrālās nervu sistēmas darbības traucējumi, raksturīgi izsitumi uz ādas, sirds ritma traucējumi, problēmas ar zarnu traktu un citi. Īsāk sakot cieš praktiski visi cilvēka orgāni. 

Ja jūs esat pamanījuši dažus no C vitamīna deficīta simptomiem, ir vērts aizdomāties par savas ēdienkartes pārskatīšanu, iespējams, ka tieši nepareizais un vienveidīgais uzturs ir pie vainas. 
цинга

Vajag pavisam nelielu piepūli, lai savu imunitāti turēt tonusā un pavisam mierīgi baudīt dzīvi. Lietojiet pietiekamā daudzumā augļus (citronus, apelsīnus, kivi) un dārzeņus (kartupeļus ziedkāpostus, papriku) un atturieties no kaitīgajiem ieradumiem. 

Ir zinātniski pierādīts, ka nikotīns izvada no organisma vairumu vitamīnu, tajā skaitā arī tik ļoti svarīgo C vitamīnu un tas ļoti ietekmē smēķējošā veselību. 

avots: takprosto.cc
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.