4.7 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Priekšnieku horoskops. Noskaidro sava bosa zodiaka zīmi un uzzini, ko no viņa gaidīt!

 

thw_ep102_02-1000x594

Zodiaks un vadības stils

Vai tavs priekšnieks, šķiet, katru dienu izkāpj no gultas ar nepareizo kāju vai arī vienmēr ir priecīgs kā cīrulītis? Vai nu viņš ir jauka vai nejauka rakstura cilvēks, relaksēts vai mūždien stresā, tu vari mazliet vairāk uzzināt par viņa darba metodēm un labākajiem sadarbības modeļiem, noskaidrojot bosa dzimšanas datumu. Astrologi uzskata, ka tieši dzimšanas zīme nosaka arī to, kāds būs cilvēka vadības stils!

Priekšnieks – Auns

Stiprās puses: iedvesmojošs, dinamisks, aizraujošs
Vājie punkti: nepacietīgs, saspringts, neapzinās apkārtni
Komunikācijas stils: gatavs konfrontācijai, komandējošs, strups

Priekšnieki Auni ir dzimuši līderi, tāpēc nepaliks nekādas šaubas, kādā virzienā viņš vēlas vest uzņēmumu. Viņa prasības ir detalizētas, skaidras un noteiktas. Šīs ugunīgās personības no visiem pieprasīs pilnīgu nodošanos kopējai lietai un visu enerģiju, kuru ikviens spējīgs ģenerēt, un arī vēl mazliet vairāk. Tā kā Auni šajā lomā jūtas tik ērti, viņi dedzīgi vēlas pieņemt lēmumus un redzēt, kā tie tiek īstenoti. Auni ir spilgtas personības, tāpēc ciena arī citu cilvēku individualitāti un ir pārsteidzoši atvērti pret citu idejām un pat gaida, lai darbinieki izrādītu iniciatīvu, kad reiz sapratuši, kas no viņiem tiem prasīts.

 

Priekšnieks – Vērsis

Stiprās puses:stabils, uzmanīgs, piesardzīgs
Vājie punkti: mīl izrīkot, neelastīgs, nejūtīgs
Komunikācijas stils: raižpilns, instruktīvs, skaidri formulēts

Daudzi raksturo Vērša personību kā autoritāru. Priekšnieks Vērsis patiešām ērti jūtas savā lomā, bet labāk paliek otrajā plānā un ļauj lietām gludi ritēt uz priekšu pašām par sevi. Tā tas, protams, ir tikai tajā situācijā, ja darbinieki saņēmuši labu apmācību un zina, ko sagaidīt no Vērša zīmē dzimuša priekšnieka. Šādi pieņēmumi ne vienmēr ir attaisnoti, lai gan priekšnieks Vērsis parasti atvēl pietiekami daudz laika un pūliņu, lai izskaidrotu darbiniekiem, kā viņiem vajadzētu rīkoties tālāk. Noteikumi un likumi parasti tiek samazināti līdz minimumam, bet tie toties ir kā akmenī cirsti, vismaz tiktāl, ciktāl iesaistās Vērša zīmē dzimis priekšnieks.

Priekšnieks – Dvīņi

Stiprās puses: dzīvīgs, komunikatīvs, interesants
Vājie punkti: distancējies, virspusīgs, nervozs
Komunikācijas stils: tiešs, elastīgs. loģisks

Vairākums Dvīņu nejūtas labi, izdodot pavēles vai vadot organizāciju ikdienā. Viņi parasti ir tas vadītāja tips, kuram patīk būt komandas sastāvdaļai un dalīties visā vienādā līmenī ar pārējiem komndas dalībniekiem. Tādējādi, lai gan gluži labi spēj tikt galā ar bosa pienākumiem, viņi paši nav dzimuši līderi un dotu priekšroku ļaut, lai lietas notiek pašas par sevi. Priekšnieki Dvīņi ļoti labi prot deleģēt autoritāti, viņiem patīk paļauties uz dažiem spējīgākajiem darbiniekiem, lai tie pārraudzītu uzņēmuma ikdienas darbu. Šie daži izredzētie parasti saņem lielisku atalgojumu un arī milzīgi daudz atbildības un pienākumu. Tomēr priekšniekam Dvīņiem patīk arī pieņemt gala lēmumu visos svarīgākajos jautājumos.

Priekšnieks – Vēzis

Stiprās puses:relaksēts, saprotošs, harmonisks
Vājie punkti: pārlieku prasīgs, daudz sagaida, izvirza dīvainus noteikumus
Komunikācijas stils: pārliecinošs, izjusts, empātisks

Kļūdīsieties, ja par zemu novērtēsiet vai neatzīsiet Vēža zīmē dzimuša priekšnieka dominējošās īpašības. Priekšnieki Vēži ir ārkārtīgi prasīgi pret darba procesa norisi, lai gan ārēji parasti ir draudzīgi un pretimnākoši, nekad neizrāda augstprātīgu attieskmi. Viņi sagaida, ka darbinieki paši sapratīs viņu vēlmes un pat ies solīti tām priekšā. Priekšniekiem Vēžiem par likumiem un notiekumiem svarīgāks ir fakts, ka ikviens darbinieks atrodas uz tā paša emocionālā viļņa. Priekšniekiem Vēžiem nepatīk problēmsituācijas, viņi vēlas, lai viss noritētu gludi, bet neizrāda vajadzību pēc neapšaubītas varas – bet to nedrīkst jaukt ar atteikšanos no tās.

Priekšnieks – Lauva

Stiprās puses: godīgs, lepns, autoritatīvs
Vājie punkti: egoistisks, izslāpis pēc varas, egocentrisks
Komunikācijas stils: draudzīgs, atvērts, augstsirdīgs

Dzimuši līderi, Lauvas līksmo par iespēju iegūt pēc iespējas augstāku stāvokli jebkurā uzņēmumā. Viņiem svarīgākais nav būt par uzņēmuma īpašnieku – kamēr vien viņi ir direktori, viņi ir laimīgi arī darbinieka statusā. Priekšnieki Lauvas cenšas būt godīgi un objektīvi, un tas viņiem arī izdodas, kamēr neviens neapšauba viņu autoritāti vai pozīcijas uzņēmumā. Viņuprāt, viņi vienkārši pārstāv visu padoto intereses, cenšoties iegūt tiem labākās iespējamās algas, darba apstākļus, izaugsmes iespējas un bonusus. Lauvas ļoti lepojas ar savu darbu, tāpēc, kad uzņēmumu sumina akcionāri, direktoru valde vai īpašnieki, viņi šos labos vārdus labprāt uzklausa visu vārdā.

Priekšnieks – Jaunava

Stiprās puses:pragmatisks, reālistisks, konkrēts
Vājie punkti: neatsaucīgs, neiejūtīgs, auksts
Komunikācijas stils: tiešs, īss, ekonomisks

Priekšnieki Jaunavas ir ārkārtīgi pragmatiski un parasti ļoti reālistiski. Tāpēc ideālistiskais nolūks, kas slēpjas darbinieku rīcībā, nav tuvu tik svarīgs, kā rezultāti. Viņu domāšanā liela loma ir faktiem un skaitļiem, tāpēc esiet pārliecināti, ka ar tiem viss kārtībā un tie ir pie rokas, kad tiekat aicināti uz sarunu. Aizbildinājumus viņš uzklausīs tikai tad, ja to pamatā būs loģiski spriedumi un pieņemami fakti. Nemēģiniet izraisīt Jaunavas zīmē dzimušā priekšniekā līdzjūtību vai sapratni, izrādiet tik maz emociju, cik vien iespējams. Priekšnieki Jaunavas augstu vērtē savu laiku, tāpat kā jūsējo, tāpēc netērējiet to liekās pļāpās.

Priekšnieks – Svari

Stiprās puses: populārs, harizmātisks, patīkams
Vājie punkti: trūkst atklātības, pašapziņas un konkrētības
Komunikācijas stils: patīkams, apburošs, magnētisks

Vienīgais, kas Svaru zīmē dzimušiem priekšniekiem patīk labāk par darbinieku simpātijām, ir ļoti lielas darbinieku simpātijas. Intensīvā vajadzība pēc popularitātes bieži kļūst par viņu klupšanas akmeni un pat var izjaukt pašus labākos plānus. Tā vietā, lai paturētu bumbu acīs un tiektos pēc pozitīviem rezultātiem, viņus bieži vairāk interesē personīgie ieguvumi. Reizēm viņu nepieciešamība pēc apbrīnas, šķiet, zaudē robežas; tie, kas zina šo rakstura iezīmi, var ar Svariem manipulēt, piemērotos brīžos dozējot glaimus un atsalumu. Svaru zīmē dzimušu bosu centieni radīt veiksmīgus uzņēmumus bieži ir cīņa pret sarežģītāko ienaidnieku – pašiem pret sevi.

Priekšnieks – Skorpions

Stiprās puses: mērķtiecīgs, aizbildniecisks, spēcīgs
Vājie punkti: neelastīgs, nepiedodošs, skarbs
Komunikācijas stils: nopietns, dominējošs, smagnējs

Skorpiona zīmē dzimuši priekšnieki ir nopietni cilvēki – mērķtiecīgi un uzticīgi uzņēmuma centieniem gūt panākumus. Tāpēc nav brīnums, ka viņi uzstāda ārkārtīgi augstus standartus saviem darbiniekiem un sagaida labāko iespējamo sniegumu katru dienu. Skorpioni nepieņem aizbildinājumus par paviršu darbu, dodot priekšroku godīgai neveiksmes atzīšanai, tomēr negrib klausīties par tās iemesliem. Spēcīgie un dominējošie priekšnieki Skorpioni vienmēr sēž vadītāja vietā un neļauj kolēģiem vai zemāk stāvošiem darbiniekiem apšaubīt vai noliegt to autoritāti. Sniedzot ziņojumus augstāk stāvošajiem vai uzņēmuma īpašniekiem viņi mēģina aizstāvēt savus darbiniekus pret nepamatotām un nesaprātīgām prasībām un uzstāj uz adekvātu un bieži vien pat dāsnu samaksu par uzcītīgu darbu.

Priekšnieks – Strēlnieks

Stiprās puses: intuitīvi, spēcīgi, ātri
Vājie punkti: sliktas komunikācijas spējas, neskaidrs izteikšanās veids, līdzjūtības trūkums
Komunikācijas stils: neatkarīgs, individuālistisks, impulsīvs

Spēcīgi izteiktās neatkarības un individuālisma dēļ Strēlnieki ne vienmēr ir piemēroti priekšnieka lomai. Strēlniekiem raksturīga pēkšņa un noteikta mešanās tikai sev vien zināmā virzienā, tāpēc darbiniekiem var būt grūti turēt viņiem līdzi. Turklāt viņiem var pietrūkt laika, lai skaidri paustu savu viedokli citiem uzņēmuma darbiniekiem, ļaujot, lai par viņu nolūkiem runā darbi. Strēlnieka zīmē dzimis priekšnieks nav dzimis komandas spēlētājs, viņš drīzāk uzņemas vadošo lomu un pēc tam seko saviem impulsiem, nevis uzmanīgi izstrādā kādu kampaņu un rūpīgi sadala pienākumus.

Priekšnieks – Mežāzis

Stiprās puses: dominējošs, apņēmīgs, pašpārliecināts
Vājie punkti: nejūtīgs, ietiepīgs, neuzmanīgs
Komunikācijas stils: autoritārs, komandējošs, stingrs

Mežāži ir dominējošas personības, tāpēc šajā zīmē dzimis priekšnieks vēlas, lai viņu paklausītu bez ierunām. Turklāt viņš uzstās uz savu bosa pozīcijas saglabāšanu jebkurā situācijā un nekādos apstākļos nevienam neļaus apšaubīt savu autoritāti. “Nemēģini spožumā pārspēt priekšnieku” varētu būt labs bauslis, strādājot kopā ar Mežāža zīmē dzimušu bosu. Mežāzis nav obligāti izsalcis pēc kāpiena pa karjeras kāpnēm, bieži labprāt turas pie sava korporatīvo kāpņu pakāpiena un vēlas to saglabāt, cik ilgi vien iespējams.

 

Priekšnieks – Ūdensvīrs

Stiprās puses: ātrs, gudrs, atvērts
Vājie punkti: nepcietīgs, haotisks, izvairīgs
Komunikācijas stils: neparedzams, nevadāms, straujš

Tā kā Ūdensvīri nav sevišķi piemēroti priekšnieka lomai, viņi šajā pozīcijā ir samērā reti sastopami. Tam ir vairāki iemesli, tostarp impulsīvā un haotiskā izturēšanās, zibens ātrie manevri un vispārējais intereses trūkums par varu vai dinastijas izveidošanu. Tas nozīmē: ja jūsu priekšnieks dzimis šajā zīmē, nesaki, ka neesam brīdinājuši. Patiesībā strādāt kopā ar Ūdensvīru bieži vien ir jautri (kad jūs spējat tikt līdzi viņa domu gājienam), un viņi augstsirdīgi izturas pret darbiniekiem. Viņu nepacietība jau ir leģendāra, tāpēc nav vērts viņus izaicināt vai kaitināt ar savu prombūtni vai lēno domāšanu, kad jūs viņiem tiešām esat vajadzīgs kāda uzdevuma veikšanai.

Priekšnieks – Zivis

Stiprās puses: labs runātājs, plūstošs, empātisks
Vājie punkti: viegli manipulējams, pārlieku jūtīgs, pārlieku aizbildniecisks
Komunikācijas stils: relaksēts, elastīgs, ietekmējošs

Kaut kāda dīvaina iemesla dēļ Zivis tiek uzskatīta par zīmi, kas neprot rīkoties ar naudu. Tomēr gan vēsturiski, gan savā draugu lokā rīkošanās ar naudu šīs zīmes pārstāvjiem izdodas dabiski un viegli. Tādā pat veidā Zivis bieži rada iespaidu, ka ir pārāk relaksēta un neizlēmīga būtne, ja vien neatrodas labi zināmos ūdeņos. Patiesībā šajā zīmē dzimušie bieži kļūst par lieliskiem priekšniekiem un pat izveido dinastijas. Naudas pelnīšana viņiem padodas itin dabiski, jo tā ir šķidrs medijs, kuru tie pilnībā izprot. Gādīgie priekšnieki Zivis bieži ļoti sekmīgi aizstāv sava uzņēmuma un darbinieku intereses, radot peļņu visiem iesaistītajiem.

untitled

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.