2.5 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

9 neapstrīdami iemesli pateikt sev PALDIES

 

10244_1

Mēs esam pieraduši pateikties citiem, bet pilnīgi un nemaz neprotam pateikties paši sevi. Bet, ja tā padomā, tad vienkārš paldies, kas pateikts pašam sev, spēcīgi ietekmē to, cik patiesībā laimīgi mēs esam. Cilvēki, kuri māk cienīt sevi un sev pateikties, pārliecināti iet pa dzīvi un viegli tiek galā ar grūtībām un nepatikšanām.

Un tā, 9 visvienkāršākās lietas, par kurām mēs varam pateikties sev tieši tagad:

  1. Jūs dažreiz šaubāties par sevi un savu dzīvi. Jūs varat justies nelaimīgs vairākas dienas pēc kārtas, domājot par to, ko gan jūs vispār darāt un vai pareizi rīkojaties. Un tas ir lieliski. Tas nozīmē, ka jūs joprojām esat atvērti augšanai un attīstībai. Tas, kurš vakarā domā par aizgājušo dienu, ir vienmēr gatavs jauniem izaicinājumiem.
  2. Jums ir darbs. Nav nozīmes, ko jūs darāt un cik pelnāt. Jums ir, kur gulēt, ko ēst un vilkt mugurā. Un pat, ja pagaidām tas nav jūsu sapņu darbs – jūs esat neatkarīgi un atbildīgi.
  3. Jums ir laiks darīt to, kas jums patīk.  Pat, ja tā ir tikai mīļākā seriāla noskatīšanās vakarā ar tējas krūzi rokās un cepumiņiem.
  4. Jūs interesējaties par kaut ko.  Vai tās ir grāmatas, ceļojumi, mūzika, svešvalodas vai lēciens ar izpletni. Šajā dzīvē kaut kas jūs interesē tik ļoti, ka jūs esat gatavs pavadīt daudzas stundas, lai izpētītu šo savu svarīgo tēmu.
  5. Jums ir viens vai divi patiešām tuvi draugi.  Bieži vien cilvēki uztraucas par draugu daudzumu un nevis kvalitāti. Katram no mums ir nepieciešami draugi, ar kuriem var padalīties ar visdārgāko, kas priecājas par mūsu veiksmēm un skumst līdzi par neveiksmēm. Un ar ko var vienkārši pasēdēt un mājīgi paklusēt.
  6. Jūs atļaujaties mazas baudas.  Brauciens uz koncertu, mīļākās grāmatas nopirkšana, stundu ilga gulēšana karstā vannā vai pat kāds lieks kūkas gabaliņš – lai kas tas arī nebūtu, jūs to izbaudāt no visas sirds.
  7. Jūs mākat godīgi sev atzīties tad, kad kaut kas notiek ne tā. Un centieties to labot.
  8. Jūs neesat tas cilvēks, kāds bijāt agrāk. Jūs mācieties, attīstāties, maināties un, pats galvenais, varat objektīvi novērtēt, vai jūs esat kļuvis labāks par to puisi vai meiteni, kāds bijāt pirms gada, vai arī nedaudz esat zaudējis pozīcijas.
  9. Jūs mākat sapņot.  Jā, jā, un nejauciet to par mērķu noteikšanu un plānu būvēšanu. Sapņi – tās ir emocijas. Un nav svarīgi, cik tuvu tās tagad ir izpildei. Mēs taču zinām, ka nav nekā neiespējama, vienkārši līdz dažām lietām ir jāmēro nedaudz garāks ceļš.

Pateikt sev paldies – tas ir tik vienkārši. Pamēģināsim pateikties sev par visiem mūsu mazajiem sasniegumiem un veiksmēm, par spēju sajust dzīvi un būt laimīgiem. Un vienkārši pateiksim sev paldies par to, ka mēs sev esam tieši tādi, kā tieši tagad – neatkārtojami un pilnīgi dažādi, un tad arī šodien kļūs vēl labāka. Garantējam.

avots: AdMe.ru
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.