0 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

17 lietas, ar kurām NEKAD nevajag dalīties. Pievērs uzmanību laicīgi!

 

Katram droši vien ir gadījušās situācijas, kad nācies tuviniekiem aizdot personīgas mantas. It kā saproti, ka tas nav pareizi, bet atteikt kaut kā neērti.

Dažas no šīm nekaitīgajām lietām var būtiski kaitēt organismam! Pat, ja tu pilnībā esi pārliecināts par cilvēku, kuram dod lietot savu mantu. Piedāvājam tev ieskatīties mantu sarakstā, kuras aizdot ir bīstami.

Personīgas lietas, kuras nedrīkst aizdot

бактерии

Ziepes

Pēc katras lietošanas ziepju virsma pārklājas ar dažādiem mikroorganismiem. Daži no tiem var izraisīt infekcijas saslimšanas.

мыло

Dvielis
Dvieļi ir baktēriju perēkļi. Sveša dvieļa lietošana var kļūt par ādas saslimšanu un sēnīšu infekciju rašanās iemeslu.

полотенце

Dezodorants
Katram ģimenes loceklim ir jābūt savam dezodorantam, jo šis higiēnas līdzeklis arī uzkrāj baktērijas.

Lūpu balzāms
Pat, ja cilvēkam nav redzamas slimības, pastāv ļoti liela varbūtība šādējādi nodot tālāk herpes vīrusu. Virs lūpām atrodas asinsvadi, kuri ir ļoti uzņēmīgi pret dažāda veida mikrobiem.

бальзам для губAustiņas
Šis nevainīgais priekšmets iznēsā visdažādākā veida baktērijas ausīs. Stafilokoka un streptokoka baktērijas uzkrājas auss sērā, un pēc tam izraisa dažādus iekaisumus.

наушники

Apavi
It īpaši tie apavi, kurus velk uz basas kājas, var būt sēnīšu infekciju avots. Tie ir personīgs apģērba priekšmets, ar kuru nevajag dalīties pat ar tuvu draugu.

сандали

Auskari
Auskari var būt pārpilni ar mikrobiem, kuri tiek nodoti tālāk ar asins palīdzību. Obligāti nodezinficē auskarus pēc tam, kad tos ir lietojis kāds cits.

Zobu pasta
Kad uzliekot zobu pastu uz zobu birstes, tā pieskaras birstes sariņiem, tad baktērijas no birstītes nonāk uz pastas tūbiņas gala. Tāpēc esi uzmanīgs, kad lieto svešu zobu pastu.

Papēžu skrubis
Šis higiēnas priekšmets ir ideāla dažādu baktēriju un atmirušās ādas uzkrāšanās vieta. Pēc sveša papēžu skruba lietošanas uz papēža var parādīties zoles kārpas.  

пемза

Matu griešanas mašīnīte
Mašīnīti pirms lietošanas vajag nodezinficēt, savādāk uz galvas ādas var parādīties folikulīts vai pinnes.

машинка для стрижки

Deguna matiņu trimmeris
Šis priekšmets ir zeltainā stafilokoka baktēriju pārnēsātājs, kas ļoti viegli un ātri nonāks otra cilvēka organismā.

Krēmi bundžiņās
Kad cilvēks ieliek pirkstus krēmā, tad baktērijas savairojas pa visu bundžiņu. Rezultātā otram cilvēkam, kas lietos to pašu krēmu, var parādīties izsitumi.

Pincete
Matiņu izraušanas gadījumā var izveidoties mikroievainmojumi, kuros viegli nonāk infekcija.пинцет

Nagu knaiblītes
Starp cilvēka pirkstiem var slēpties sēnīšu infekcijas un papilomas vīruss (kārpas), kruas viegli vien tiek nodotas tālāk ar pedikīra instrumentu palīdzību.

книпсеры

Skuveklis
Cilvēks var pat nenojaust, ka ir infekcijas pārnēsātājs. Tāpēc izmantot priekšmetu, kurš savāc kāda cita ādas atmirušās šūnas, ir pat ļoti riskanti.

Dušas sūklis
Dušas sūkļi visu laiku ir mitri, bet vīrusi un sēnītes tādā vidē jūtas vienkārši lieliski. Ja nevēlies saslimt ar infekciju, tad neaizdod nevienam savu dušas sūkli.

мочалка

Zobu birste
Tevis paša baktērijas tev pašam ļaunu nenodarīs, bet citam cilvēkam tās var būt pat bīstamas. Jebkurā gadījumā var pat saslimt ar ARI.

зубная щетка

Kādam šie likumi var likties pārāk primitīviem, jo tas jau tāpat visiem sen ir zināms, ka personīgās higiēnas priekšmetus nedrīkst aizdot. Bet mēdz būt situācijas, kad nav laika par to aizdomāties. Varbūt tieši tajā brīdī tu atcerēsies mūsu padomus.

avots: takprosto.cc
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.