8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Zobu balināšanas sistēma – Prevdent

 

 

dievietei-bilde

Mūsdienu sabiedrībā arvien vairāk pieaug zobu estētikas loma. Liela daļa cilvēku nav īsti apmierināti ar savu dabisko zobu krāsu – tā šķiet pārāk iedzeltena un nebūt neatbilst žilbinošajiem Holivudas smaidiem, ko labprāt vēlamies iegūt. Pēdējās divās desmitgadēs zobu balināšana ir kļuvusi par vienu no populārākajām estētiskajām procedūrām zobārstniecībā. Pareizi veikta zobu balināšana ir viena no visdrošākajām un efektīvākajām zobu estētiskajām procedūrām.

 

Dabīgo zobu krāsu nosaka dentīna krāsa un emaljas slāņa biezums virs tā. Krāsa ir ļoti individuāla un pēc krāsu skalas var svārstīties no izteikti pelēcīga vai tumši dzeltenbrūna toņa līdz gaišam – viegli pelēcīgam, dzeltenīgam tonim. Zobu krāsas maiņu var ietekmēt ļoti dažādi faktori – vecums (izmaiņas zobu minerālu struktūrā – emalja kļūst plānāka, bet dentīns biezāks un dzeltenāks), uzturā lietoti dzērieni un ēdieni, kaitīgie ieradumi (visvairāk smēķēšana), dažādu medikamentu ikdienišķa lietošana (antibiotikas, antidepresanti, dzelzi saturoši preparāti) un tā tālāk.

 

Latvijā un zobārstniecības klīnikā “Adenta” no 2015.gada oktobra pieejama jauna zobu balināšanas sistēma – Prevdent.

 

Prevdent zobu balināšanas sistēma piedāvā 8 līdz 9 toņus baltākus zobus jau pēc vienas procedūras. Balināšana ne tikai noņem aplikuma iekrāsojumu, bet arī maina zobu pamatkrāsu uz gaišāku. Prevdent zobu balināšanas sistēma nodrošina, ka pēc balināšanas procedūras iegūsim baltāku, veselīgāku smaidu, kamēr zobu emaljai nekādi bojājumi netiks nodarīti, kā arī neradīsies paaugstināta zobu smaganu jutība.

 

Pastāv daži priekšnosacījumi, kas jāievēro, pirms izlemjat doties uz zobu balināšanas procedūru. Zobiem un smaganām jābūt veselām. Pirms procedūras noteikti jādodas pie zobārsta uz zobu un smaganu izmeklēšanu, kā arī jāapmeklē zobu higiēnists.
Higiēnista apmeklējums nepieciešams, lai pirms balināšanas procedūras no zobiem tiktu notīrīts aplikums un zobakmens, atsedzot zobu dabīgo krāsu.
Jāatceras arī par iepriekš veiktajām mākslīgajām zobu restaurācijām – plombām, kroņiem tiltiem. Tie nepakļaujas balināšanai, un pēc balināšanas nemainīs toni. Lai pēc zobu balināšanas nerastos vilšanās, kopā ar zobārstu jāapspriež, kuras plombas, kroņi un tilti ir redzami smaidot, un runājot, lai pēc zobu balināšanas tos nomainītu atbilstoši jaunajai zobu krāsai.

 

Devitāli („nedzīvi”, ar pildītiem sakņu kanāliem) zobi var pārkrāsoties no iekšienes, tāpēc var būt nepieciešama arī iekšējā balināšana. Arī šī lieta jāpārspriež ar savu zobārstu, pirms zobu balināšanas procedūras.

 

Pirms procedūras noteikti būtu nepieciešams vaicāt savam zobārstam visu, ko vēlamies uzzināt, kā arī laicīgi jānoskaidro, kāds var būt gaidāmais rezultāts, ko iegūsiet no zobu balināšanas procedūras, jo daudzi uzskata, ka pēc vienas zobu balināšanas reizes zobi būs sniegbalti, tomēr tā var ar nebūt.

 

Lai gan zobu balināšanas procedūra ir droša un nekaitīga, tomēr tai var būt arī kontrindikācijas, par ko arī nepieciešams zināt iepriekš. Pēc balināšanas var būt paaugstināts zobu jūtīgums, rasties erozija, jūtīgas smaganas. Šādas sajūtas var saglabāties vienu līdz divas nedēļas, tāpēc laicīgi jābūt informētam par tām.

Jūtīguma mazināšanai pēc procedūras zobārstniecības klīnika “Adenta” speciālisti iesaka lietot Prevdent DeSensiDent zobu jūtību mazinošo līdzekli, kā arī balinošā efekta saglabāšanai Prevdent nano-Repair Desensitizing balinošo zobupastu.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.