6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Mēs esam vecāki! Teorētiski mēs visi zinām, kā pareizi audzināt bērnus…

 

MARIKA1

Teorētiski mēs visi zinām, kā pareizi audzināt bērnus. Taču bieži vien laika, vieduma un pacietības trūkuma dēļ, rīkojamies pavisam savādāk. Šeit esam apkopojuši 7 svarīgākās lietas, kuras būtu jāzin katram vecākam, lai palīdzētu formēt bērna personību. Atšķirības starp parastiem un gudriem vecākiem – tā mēs to nosaucām.

Galvenais noteikums: Neapzāģē bērnam spārnus! Vienu reizi tos izpletis, viņš dos tev iespēju nolaist savējos!

1. Parastie vecāki pavada visu laiku ar savu bērnu, pametot savus hobijus un savas intereses novārtā. Patiešām gudri vecāki, rūpējas par sevi un to arī māca saviem bērniem.

2. Parastie vecāki vakaros pilda bērna mājas darbus. Gudri vecāki uzskata, ka bērnam pašam jāatbild par savām mācībām un mājas darbiem. Ja kaut kas neizdodas un bērnam ir jautājumi, vecāki nāk palīgā, bet tikai tik daudz, lai parādītu ceļu risinājumam, nevis darītu kaut ko bērna vietā.

3. Daudzi vecāki cenšas izpirkt it kā savu vainu, pērkot bērnam dāvanas. Gudri vecāki dod savam bērnam naudu tēriņiem. Bērnam pašam jāiemācās rīkoties ar naudu, atlikt to vai tērēt un kam tērēt, tas paliek viņa ziņā. Vecāku uzdevums ir apmācīt un rādīt priekšzīmi.

4. Bieži vien mammas un tēti nevēlas noskaidrot, kāds ir bērna sliktās uzvedības iemesls. Viņi vēlas ātrāk bērnu nomierināt. Gudri vecāki cenšas noskaidrot cēloni un cenšas kopā ar bērnu atrast problēmas risinājumu.

5. Parastie vecāki cenšas izaudzināt, pirmkārt jau, gudru un cienījamu cilvēku. Gudri vecāki cenšas uzbūvēt siltas un tuvas attiecības ar savu bērnu.

6. Parastie vecāki sargā savu bērnu no problēmām, bieži vien, darot to, ko no viņiem neprasa. Gudri tēti un mammas ļauj saviem bērniem kļūdīties un pēc tam palīdz no šīm situācijām kaut ko labu iemācīties.

7. Daudzi vecāki atļauj bērniem visu, lai tie nerīkotu histērijas. Bērni to saprot un bieži vien tadā veidā manipulē ar saviem vecākiem. Gudri vecāki neļauj saviem bērniem manipulēt ar sevi. Viņi ciena gan sevi un savu personīgo telpu, gan arī bērnu un viņa personīgo telpu.

avots: gintafiliasolis.wordpress.com
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.