2.9 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Dzīve tev neko nav parādā

 

mooji

Miljoniem cilvēku visā pasaulē jamaikieti Entoniju Polu Mi-Jangu zin ar citu vārdu. Viņš pazīstams kā Mudži – Advaita Vēdanta meistars un vieds garīgais skolotājs. (Advaita Vēdanta vai neduālisms – tā dēvē Vēdantas filozofijas atzaru, kas apgalvo, ka pastāv tikai viens Avots, viss notiek tajā un nav nekā, izņemot to. Avotu sauc par Brāhmanu, Ātmanu, Apziņu, Potencialitāti, Klusumu, Dievu, Sirdi utt).

Mudži ļoti skaidri un vienkārši runā par diezgan parastām lietām – tā, ka šķiet, šīs domas dzimušas kopā ar tevi.

  • Klausot savai sirdij, tu sāksi kustēties pareizajā virzienā, pat neiedomājoties par to, vai tas ir pareizs.
  • Dzīve tev neko nav parādā. Ja tava attieksme būs tāda, tu būsi pateicīgs par visu. Ar ko gan tu esi nopelnījis 30 gadus elpot svaigu ar skābekli pildītu gaisu? Ko esi izdarījis, lai tev būtu sirds, kura pukst un strādā pat tad, kad tu guli? Ko tu esi izdarījis, lai vispār kaut ko saņemtu? Un kas tu vispār esi? Ja dziļi padomāsi par to, tu vairs necietīsi, bet sāksi novērtēt dzīvi visās tās izpausmēs.
  • Katra doma ir tieši tik spēcīga, cik spēcīga ir uzmanība, ko tu tai piešķir. Lai arī kas notiktu – tas vienkārši ir tas, kam tu pievērsi savu uzmanību.
  • Attiecības — tas nav tas, kas jāsaglabā par katru cenu, attiecības ir jābauda. Pārāk liela piepūle rada spriedzi. Kad esi tukšs, kad esi brīvs no vajadzības pēc attiecībām, tev nav vajadzīgs atbalsts, tev pat nevajag lai tevi mīl. Visi vēlas būt tev blakus, kad esi brīvs no piepūles.
  • Neviens nevēlas lai tu būtu brīvs, pat tie, kuri tevi mīl. Tāpēc, ka, kļuvis brīvs, tu kļūsi neprognozējams.
  • Varenu personību nav. Maķedonijas Aleksandrs ir vienīgi mīts. Kur viņa diženums ir šobrīd? Es neesmu saticis nevienu, kurš glabātu savā sirdī Maķedonijas Aleksandra piemiņu. Toties bija viens cilvēks, kurš jāja uz ēzeļa, par kuru nav iespējams aizmirst pat pēc tūkstošiem gadu. Tev jānoskaidro, sevis dēļ, kāda atšķirība ir starp viņiem.
  • Ja tu neesi ieinteresēts kādā domā, tad tai nav varas pār tevi. Tev pat nav vajadzības no tās atbrīvoties. Tās vienkārši nav.
  • Pasaule nav tāda, kādu tu to iedomājies. Taču pasaule tev sevi parāda tieši tādu, kādu tu to iedomājies. Tik milzīgs ir ticības spēks.

  • Atrodi mieru, kura uzturēšanai nav vajadzīgas nekādas prakses, tāpēc, ka tas miers, kurš radīsies pateicoties kaut kādai praksei, pazudīs pie pirmā stresa tavā dzīvē.
  • Neraizējies par sevi. Patiesībā Visumam tu esi pārāk dārgs, lai tā vienkārši pazustu.

    Avots: http://yogajournal.ru/
    Tulkoja Ginta FS

avots: gintafiliasolis.wordpress.com
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.