2.5 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

7 japāņu maģiskie kārtības noteikumi

 

marie_kondo3

Ja tīram māju kā parasti, pēc pāris dienām atkal ir nekārtība. Pēc šīs maģiskās japāņu metodes kārtība mājās būs vienmēr. Noslēpums ir tajā, ka jūs atbrīvojaties no nevajadzīgajām lietām, bet vajadzīgās sakārtojiet tā, ka ļoti viegli tās atgriezt savās īstajās vietās. Un milzīgs pluss ir tas, ka pēc vienas vienīgas tīrīšanas jūsu apziņā notiek izmaiņas un jūs vairāk uz mājām nevelkat nevajadzīgas lietas.

1. Kārtojiet pa kategorijām

Savāciet viena tipa mantas no visas mājas un salieciet tās visas kopā – piemēram, uz grīdas. Labāk sākt no apģērba, pēc tam pāriet pie grāmatām, dokumentiem un tālāk – pēc saraksta.

2. Pats galvenais – atbrīvoties no nevajadzīgā

Paņemiet rokā katru lietu un sev pajautājiet, vai tā sagādā jums prieku. Ja nesagādā, droši izmetiet.

3. Kārtošana – dialogs ar lietām

Japāņi vienmēr ar cieņu attiecas pret nedzīvām lietām. Pirms izmest kādu lietu – pateicieties tai par labu kalpošanu.

4. Aizmirstiet par glabāšanas sistēmu

Ta ir pavisam acīm neredzama atklāsme: ierīces glabāšanai – arī ir bezjēdzīgi krāmi. Lai nepalielinātu to daudzumu, nevajag tās pirkt.

5. Saritiniet visu trubiņās

Visas lietas, kuras nav obligāti karināt uz pakaramajiem, labāk saritināt suši veidā un vertikāli ievietot kastītēs – kā dvieļus zem izlietnes no IKEA katalogiem. Paskatieties kā Marie Kondo sakārto lietas – to var vērot stundām, jo tā ir patiesa māksla.

6. Pakariniet drēbes, sākot no tumšajām un siltajām, līdz gaišajām un vieglajām

Tās drēbes, kas labāk izskatās uz pakaramajiem, nevajag saritināt. To glabāšanai ir citi noteikumi: līdzīgām lietām jākarājas blakus (Marie ir pārliecināta, ka apģērbs tāpat kā cilvēki, labāk atpūšas, esot radniecīgu lietu ielokā), bet vispār karināt vēlams no kreisās uz labo pusi, sākot ar tumšajām un siltajām drēbēm uz gaišajām un vieglajām.

7. Atbrīvojaties no papīriem

Veci žurnāli, mācību materiāli no dažādiem treniņiem, neizmantoti bloknoti un bezgalīgi, nekam nevajadzīgi reklāmas bukleti un stikeri, neizbēgami padara neglītu jūsu interjeru. Jūs beidzot varat pielikt tam punktu – nomainiet tos pret ērtiem bloknotiem savos gadžetos (telefonos, planšetēs u.t.t.) – dabai palīdzēsiet un uzturēsiet kārtību. mājās.

marie_kondo6

marie_kondo7.jpg

marie_kondo61.jpg

avots: gintafiliasolis.wordpress.com
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.