5.2 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Vienkāršā attiecību skola. Esat gatavi sākt ar 1. klasi?

 

0000000

1. Neviens cilvēks Tavā ceļā negadās tāpat vien. Katrs cilvēks, kuru satiekam, mūsu dzīvē ienes kaut ko jaunu – varbūt uzreiz to nejūtam. Kāds mūs pārbauda, kāds izmanto un tādā veidā mūs skolo, kāds palīdz iegūt jaunas prasmes un iespējas, kāds vienkārši dara mūs labākus.

2. Attiecībās Tu saņem to, ko atdod. Neceri, ka uz kaprīzēm, apvainojumiem un dusmām Tu saņemsi apskāvienus, smaidu, atzinību un mīlestību. Ja gribi būt saprasts, pacenties pats saprast. Viss atgriežas – tā ir vienkārša formula, kas strādā visos laikos un neskatoties uz to, vai Tu to zini vai nezini.

3. Nevajag cīnīties par savu vietu kāda cilvēka dzīvē. Ar varu mīļš nebūsi – daudzi aizmirst šo vienkāršo patiesību. Nekad necenties izkarot sev teritoriju otra cilvēka dzīvē. Tu taču nevari zināt, vai viņam to vajag.

4. Visi cilvēki mainās un tas ir normāli. Cilvēku vajadzības, domas un arī pārliecības ar laiku mainās. Tāpēc, ja kāds atzīmē to, ka esi mainījies, nedusmojies un nemeklē sevī trūkumus. Iespējams, ka šīs pārmaiņas nāk Tev tikai par labu. Nav nekā slikta tajā, ka Tavas un Tavu  draugu vai radinieku intereses vairs nesaskan un attiecības kļūst vēsas. Labāk aizsūtīt kādu apsveikuma kartiņu laiku pa laikam, saglabāt jaukas atmiņas par pagājušo, nevis krāt rūgtumu un aizvainojumu. Esi patiess.

5. Pie attiecībām ir jāstrādā. Tās neveidojas pašas no sevis. Tās prasa aktīvu līdzdalību no abām pusēm. Patiesums, abpusēja cieņa – tās ir pašā pamatā un bez tām jebkuras attiecības sabruks.

6. Ir jāiemācās piedot. Daudzi cilvēki uzskata, ka piedošana ir vājuma pazīme. Taču vārdi “es Tev piedodu” nenozīmē “es esmu pārāk maigs un tāpēc nevaru apvainoties un tu arī turpmāk vari turpināt bojāt manu dzīvi un es tev neteikšu ne vārda”. Tas nozīmē tikai to, ka “es neļaušu pagātnei bojāt savu nākotni un tagadni, tāpēc piedodu Tev un atlaižu visus aizvainojumus.”

7. Strīdi – tā ir tukša laika tērēšana. Jo mazāk laika Tu tērē uz lamām un strīdiem ar cilvēkiem, kuri Tevi tracina, jo vairāk Tev atliek laika draudzībai un siltām attiecībām ar tiem, kuri Tev mīļi un svarīgi. Ja strīds noticis ar tuvu cilvēku, turi sevi rokās. Nedod iespēju naidam pārņemt sevi un atceries, ka sāpīgi un rupji vārdi var sabojāt jūsu attiecības uz visu mūžu. Biezi vien arī brīnišķīgas attiecības var sabojāt daži neapdomīgi pateikti vārdi.

8. Tu nevari izmainīt otru cilvēku. Cilvēks var mainīties tikai pats. Tāpēc iemācies pieņemt otru cilvēku tādu, kāds viņš ir. Ja ir kas tāds, kas patiešām Tevi neapmierina, labāk pasaki viņam to acīs. Varbūt tādā veidā otrs cilvēks, tas kuru Tu mīli, sagribēs mainīties.

9. Dažu cilvēku neesamība Tavā dzīvē var nākt tikai par labu. Nebaidies mainīt vidi un cilvēkus, ar kuriem satiecies un draudzējies. Jāiemācās atlaist cilvēkus, kuri Tavā dzīvē rada diskomfortu. Ja pēdējā laikā no kāda drauga saņem tikai pārmetumus, nodevību un nesapratni, pārtrauc attiecības, tas abiem nāks par labu, neķeries pie tām, ja redzi, ka tām nav nākotnes. “Žēl” – tas nav vārds, kura dēļ saglabāt attiecības.

10. Novērtē cilvēkus, kuri Tev ir blakus. Atceries saviem mīļajiem teikt labus vārdus un atgādināt to, cik ļoti Tev viņi svarīgi. Atvēli tiem pietiekami daudz sava laika. Mūsu laiks ir ierobežots.
Mīli, novērtē, piedod un dzīvo skaisti!

avots: gintafiliasolis.wordpress.com
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.