15.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Iemesli, kāpēc neizdodas samazināt vēdera apkārtmēru un kā to labot

 

sala1

Saka jau, ka tauki uz vēdera sievietēm ir vajadzīgi, lai aizsargātu iekšējos orgānus, taču šis fakts noteikti neliks uz vēderu raudzīties savādāk un to iemīlēt.

Mūsu dabā tomēr ir tiekties pēc ideāla – slaida “punča”, kas patiktu gan mums pašām, gan mūsu vīriešiem, gan arī ļautu ar pārliecību pagozēties pludmalē!

Labā ziņa no ārstiem ir tā, ka tievēšanas laikā mēs par 30% ātrāk zaudējam taukus tieši no vidukļa zonas, kas gan skan visai smieklīgi, jo mēs visas ļoti labi zinām, cik grūti ir atbrīvoties no liekajiem centimetriem uz vēdera, taču, ja jau mēs tievējam, bet vēders slaidāks nepaliek, kaut ko mēs darām nepareizi! Kā tad īsti ir jātievē?! To gan Jums labāk pateiks kāds speciālists, bet mēs varam iepazīstināt Jūs ar deviņiem iemesliem, kas neļauj Jūsu “puncim” kļūt slaidākam!

Bailes no taukvielām

Mums tauki asociējas ar kaut ko nevēlamu un kaitīgu, un mūsu mērķis taču ir tik no tiem vaļā, bet jāatzīst, ka daži no tiem pat ir diezgan vērtīgi. Mononepiesātinātās taukskābes neslikti strādā ar problemātiskajām zonām, jo pārtika, kas satur šīs taukskābes ( rieksti, avokado, olīveļļa ) ir ļoti barojoša, tāpēc būs mazāka vēlme pēc šokolādes batoniņiem! Pietiekami ir katrā ēdienreizē pielikt ēdienam klāt ēdamkaroti olīveļļas vai ceturtdaļu avokado, lai uzņemtu šīs veselīgās kalorijas! Jāizvairās būtu no piesātinātajām taukskābēm, jo ir pierādīts, ka cilvēki, kuri bieži uzturā lieto sarkano gaļu, spēj divas reizes ātrāk pieņemties svarā nekā tie, kas priekšroku dod vistas gaļai vai, piemēram, lēcām!

Skumjas 

Fakts ir tāds, ka sievietes ar depresijas pazīmēm daudz vairāk cieš no liekajiem centimetriem tieši vēdera apvidū, kam par iemeslu ir tas, ka depresijas uzticamie pavadoņi ir nepilnvērtīgs uzturs un traucēts miegs. Lai šādā gadījumā atbrīvotos no “grūtnieces punča”, ārsti rekomendē nodarboties ar sportu, jo sports stimulē endorfīnu izstrādāšanos organismā, kas, kā zināms, atbild par labu noskaņojumu!

Pusfabrikātu ēšana

Transtaukskābes, parastie ogļhidrāti, nāvējošas cukura devas – tas viss sagaida tos, kas ir raduši ēst pusfabrikātus, kas provocē insulīna izstrādāšanos asinīs un noved pie pārmērīgas aknu aktivitātes, kas, eventuāli, noved pie tā, ka sāk uzkrāties tauki vēdera apvidū. Diemžēl, atteikties no saviem ieradumiem nav tik viegli, tāpēc vispirms koncentrējieties nevis uz pusfabrikātu samazināšanu, bet gan iekļaujiet savās ēdienreizēs pēc iespējas vairāk dārzeņu – sāciet pusdienas un vakariņas ar salātiem, jo tas ir ne tikai veselīgi, bet arī neļaus Jums apēst pārāk daudz pēc tam, jo kuņģis tomēr nav bezizmēra!

Magnija trūkums 

Magnijs regulē aptuveni 300 svarīgus procesus organismā, tai skaitā arī cukura līmeni un insulīnu asinīs, tāpēc vismaz divas reizes dienā ir jāēd salātu lapas (jo tumšākas- jo vairāk vērtīgo minerālu), banāni un sojas pupiņas!

Diētiskā kola

Vispār būtu labi atteikties no jebkura gāzētā dzēriena, bet, kā izrādījās, tie, kas lieto diētisko kolu, arī apēd pēc tam vairāk nekā tie, kas dod priekšroku parastajai!

Alus

Domājat, ka tikai vīriešiem mēdz būt alus vēders?! Vīns, starp citu, arī ietilpst riska zonā, lai gan tik būtiski neietekmē vidukļa apkārtmēru. Ārsti ir gatavi pievērt acis uz 7 vīna glāzēm nedēļā, jo tās nekādu būtiski kaitējumu Jūsu veselībai nenodarīs!

Aizmirst par jogu

It īpaši menopauzes laikā, lai gan par jogu nevajadzētu aizmirst jebkurā vecumā, jo, kā zināms, ir pozas, kas uzlabo gremošanas darbību un formē plakanu vidukli. Lai iegūtu redzamu rezultātu, pietiek ar trīs treniņa stundām nedēļā. Ja neesat par jogu sajūsmā, tad varat to iemainīt pret kādiem citiem atslābinošajiem procesiem, kuri dod Jums baudu – aromātiskā vanna vai, piemēram, masāža, jo tas viss noņem stresu, kas arī ietekmē apetīti un līdz ar to arī svaru!

Vienkrāsaina ēšana

Viss taču zina to, cik svarīgi ir, lai uz šķīvja būtu visas varavīksnes krāsas, jo spilgti augļi un dārzeņi satur ļoti daudz vitamīna C, kas samazina kortizola (stresa hormona) līmeņa samazināšanos, kas patiesībā tiek dēvēts arī par “nāves hormonu”.

Treniņš bez pauzes 

Mēs bieži vien skrienam līdz spēku izsīkumam, jo domājam, ka tas ir ceļš uz ātrāku notievēšanu, bet tā nebūt nav, jo ir noskaidrojies, ka process rit ātrāk, ja treniņa laikā tiek ieturēti atpūtas brīži. Nav nemaz jāiet uz sporta zāli, lai sarīkotu sev īstu tauku dedzināšanas treniņu, jo arī mājas apstākļos var taisīt, piemēram, pietupienus vai presītes, bet noteikti nevajag to darīt līdz brīdim, kad vairs vienkārši nav spēka – ir jāievēro pauzes!

logoBNN

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.