8.2 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Ričarda Gīra dvēseles kliedziens uzspridzināja internetu! “Neviens no mums no šejienes dzīvs neizkļūs…”

 

Ričardam Gīram netrūkst pielūdzēju. Viņu mīl dažādos pasaules nostūros, un viņam nav vajadzīga lieka reklāma. Bet nesenais viņa ieraksts Facebook sociālajā tīklā izsauca veselu emociju vētru. Viņa vēstījumu pārpublicēja simtiem tūkstoši cilvēku, daudzi no kuriem nav pat Ričarda pielūdzēji.

Mēs piedāvājam šīs brīnišķīgās vēstules tulkojumu. Tajā katram vārdam ir patiesa un dziļa nozīme.

“Viena mana drauga mamma vienmēr ir pieturējies pie veselīga dzīvesveida. Viņa deva priekšroku tikai veselīgai pārtika, nelietoja alkoholu, nesmēķēja, veica fiziskas aktivitātes un baidījās parādīties saulē bez aizsargkrēma. Viņa regulāri konsultējās ar dietologiem un fizioterapeitiem, nesavtīgi sekojot viņu norādēm. Var teikt, ka viņa bija nedaudz jukusi ar savu veselību.

1

Tagad viņai ir 76 gadi, un viņai atklāja ādas vēzi, kā arī kaula smadzeņu vēzi. Turklāt sievietei ir osteoporoze smagā formā…Mana drauga tēvs sev nekad neko neatteica. Viņš nekad nav nodarbojies ar sportu, ļoti mīlēja labi un kārtīgi paēst, uzsmērējot sviestu pa taisno uz bekona. Varēja atļauties iedzert, un sauļojās pludmalē līdz brīdim, kad āda sāka lobīties nost.

Var teikt, ka visu savu dzīvi viņam bija nospļauties par ārstu ieteikumiem, viņš dzīvoja tā, kā viņam patika. Tagad viņam ir 81 gads, un ārsti saka, ka viņa veselību varētu apskaust pat jaunieši.

Lai kā jūs arī necenstos, jūs nekad nevarēsiet paslēpties no savas iekšējās indes. Agri vai vēlu, bet tā jūs pārņems. Kā teica nāvējoši slimā mana drauga mamma: “Ja es būtu zinājusi, ka mana dzīve beigsies tā, tad es nekad nebūtu klausījusi ārstus, bet gan dzīvotu tā, kā pašai labpatīk.”

Tāda dzīve, un neviens no mums no šejienes dzīvs neizkļūs. Tāpēc nevajag attiekties pret sevi kā pret kaut ko otršķirīgu. Kamēr ir laiks, vajag dzīvot tā, kā pašam labpatīk. Jo rīt var būt jau par vēlu.

1

Tāpēc dariet to, ko jums gribas. Ēdiet garšīgu ēdienu, sauļojieties saulē, nekautrējieties paslinkot. Esiet muļķīgi un jocīgi, bet esiet tādi, kādi esiet. Jo visam pārējam vienkārši nav laika!”

Šajos vienkāršajos vārdos ir paslēpta dziļa jēga.

 

25 KOMENTĀRI

    • visdriizaakais ka raksta autors ir gaļas kombinaata iipašnieks kurš pamanījis ka līķu lietošana uzturā vairs nav tik populāra kā agrāk

  1. Pareizi. Tikai – atkal jau tie žurnālistu “jociņi” – tas nav nekāds dvēseles kliedziens. Mr. Gīru diez vai var iedzīt izmisumā, turklāt vēl tādā, lai viņa dvēsele kliegtu pa visu internetu.
    P.S. Ļoti cienu šo cilvēku.

  2. “Tāda dzīve, un neviens no mums no šejienes dzīvs neizkļūs. Tāpēc nevajag attiekties pret sevi kā pret kaut ko
    otršķirīgu”…turpiniet ēst bekonu, tas ir mirušo zvēru, ko kāds cits priekš Jums ir nogalinājis, un sašķērdis gabalos, un iepakojis, kā arī nevjag atteikties no dzīvesveida, kas varbūt Jums sagādā prieku, bet kopumā kaitē mūsu Planētai,
    un neaizmizrstiet iemācīt būt tikpat bezrūpīgiem un savtīgiem saviem bērniem.

    • un tu izglabsi planetu. cilveks ir galjedajs un tapec ed beconu. lacis zri estu bekonu , bet kad nav , tad ari ogas ir labi. te uzrodas kaut kadi vegani un nedod saviem berniem desu un vel liek pasauli glabt. tieshi taa, dzivs neizkljus. taa ka priecajies par dzivi un dari kas patik un ed ko gribi

  3. Šāds pats raksts bij piedēvēts citam aktierim…šādi mēdiji grib paskalot smadzenes iedzīvotājiem..ka ļaujaties instinktiem un dzīvnieka dzīvei..dzīvojiet uz pilnu banku un vienreiz… tādu masu grib redzēt cilvēki,kas domā,ka visu mūžu valdīs par pasauli…aik 🙂

  4. Ar organismu ir līdzīgi kā ar auto markām ( kāds ražatais/kāds ģenētiskais materiāls no senčiem), bet arī tas ko mēs daram ar savu ķermeni ir no svara (kādu degvielu un eļļu lejam, cik bieži pulējam, kā uzturam, respektīvi ko ēdam, kā kustamies, cik bieži ārstu apmeklējam.

  5. Vairumā tomēr ir cilvēki, kuri nožēlo, ka nav klausījuši ārstus. Un paši sev darījuši pāri. Šim rakstam nepiekrītu.

  6. tieši tā tas ir,dzīvojam tikai vienu reizi,dzīve ir īsa ,kaut kur pat bezjēdzīga,arī tā dzīšanās pēc varas,naudas,mantas.Jaunībā tam liekas ir nozīme,bet vēlāk ar gadiem…..,jo tiešām dzīviem mums no šejienes neaiziet.

  7. Shis tematinjsh gan rakstos gan sarunaas ir malts liidz shkjeermai duushai, diez vai veel bija veerts atstaastiit Giira domas.
    Katram tachu pasham jaasaprot, kas vinjam shajaa pasauliitee ir interesants un kaa savu dziivi nodziivot. Atsauces uz ilgu muuzhu dziivojoshu cilveeku shaubiigaam izpriecaam (dzershanaam, smeekjeeshanaam…utt ), manupraat ir pagalam muljkjiigas. Ja man, piemeera peec, patiik Afrikas tautu melodijas, tad es tachu nedauziishos pa krogiem taapeec vien, lai kaada ljauzhu grupa teiktu, ka es esmu skaistu muuzhu nodziivojis.

  8. Nav svarīgi kas un kā,bet ir jādzīvo kā paši gribam,slimības rodas dziļāk,ne tikai no dzīvesveida,tāpat pārmērīga uzmanīšanās no visa un veselīgs dzīvesveids nevar garantēt veselību,tāpat kā nevajag arī domāt,ka nemaz nerūpējotiest par sevi dzīvosi ilgāk,katram ir savs līdzsvars jāatrod

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.