9.6 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Kāpēc banānu mizas jāaplej ar ūdeni? Uzzinot šo paņēmienu, es biju ārkārtīgi priecīga!

 

Nesen man izstāstīja par līdzekli, kurš spēj paveikt brīnumus pat ar vārgiem un slimīgiem augiem. Banānu miza istabas augiem – viens no pašiem iedarbīgākajiem mēslojumiem.

Banāni satur daudz barības vielu, kas stiprina istabas un dārza augu saknes, atdzīvina stādus un darbojas kā aktīvs augšanas un ziedēšanas veicinātājs taviem zaļajiem mīluļiem.

Mēslojums no banānu mizām

  1. Ir vērts pieminēt, ka arī banānu mīkstums ir efektīvs mēslojums augiem. Saspaidi 1 banānu ar dakšiņu un aplej ar pusglāzi ūdens. Ja tev vajag steidzami palīdzēt augam, kas iet bojā, šis līdzeklis atgriezīs to pie dzīvības rekordīsā laikā!1 (1)
  2. Maisījumu no banāna mīkstuma un ūdens var liet tieši uz augsnes.2
  3. Tomēr banānu mizas būs lētāks un pieejamāks mēslojums, nekā nogatavojušās banāna mīkstums… aplej mizu ar ūdeni un ļauj nostāvēties diennakti.3
  4. Sajauc 1 daļu enerģizējošā banānu mizu kokteiļa un 5 daļas ūdens.4
  5. Regulāri laisti augus ar šo maisījumu5
  6. Īpaši ievērojams fakts ir tas, ka banāna mizu kā pamatu mēslojumam var izmantot vairākas reizes. Aplej mizu ar ūdeni atkal un esi drošs, ka maģiskā dzira spēcīgiem un skaistiem augiem drīz atkal būs gatava!6

Mana mīļā dracēna jau bija gandrīz mirusi, bet tad es izmantoju šo mēslojumu. Rezultāts mani pārsteidza – pēc nedēļas banāna mizas uzlējuma lietošanas, augs atguva spēkus!

 Pastāsti draugiem par šo pārsteidzošo recepti, dārzkopji būs ļoti pateicīgi.

avots: takprosto.cc

 

 

5 KOMENTĀRI

  1. Es to jau biju lasījusi un tā izdrīju – aplēju banānu mizas ar ūdeni, paturēju un aplēju savu pirms diviem mēnešiem iestādīto puķīti ar šo mēslojumu. Vienu reizi. Otru reizi apliet nepaspēju, no indīgajām banāna mizām gatavotais mēslojums manu puķi noindēja. Tā vienkārši nokalta.

  2. Mana mīļā dracēna jau bija gandrīz mirusi, bet tad es izmantoju šo mēslojumu. Rezultāts mani pārsteidza – pēc nedēļas banāna mizas uzlējuma lietošanas, augs atguva spēkus!

    > zini ka pirms tam ari vajadzeja regulari laistit ar udeni ?

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.