11.4 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Viņas 12 gadus vecais dēls ņirgājās par klasesbiedreni. Mammas reakcija sacēla kājās visu internetu!

 
00
Ilustratīvs foto

Anglietei Terijai Evansai ir 30 gadi. Viņa audzina 12 gadus veco dēlu Džeikobu, kurš ir īsts nemiera gars. Zēns labi mācās un apmeklē mūzikas skolu. Bet viņa nesenā rīcība ārkārtīgi sarūgtināja Teriju.

Pirms mēneša mamma uzzināja, ka viņas dēls dara pāri klasesbiedrenei, kura nesen kā ir atnākusi uz šo skolu. Bez mutiskiem apvainojumiem, zēns ķeras klāt arī reālām darbībām: viņš tīšām uzkāpa meitenei uz kāju ar tādu spēku, ka viņai nolūza papēdis jaunajām kurpēm!

Uzzinājusi par dēla izgājieniem, Terija bija ārkārtīgi sašutusi. Veikusi izskaidrojošos darbus mājās, mamma kā nākas sarājusi atvasi arī savā Facebook kontā.

“Mana dēla rīcība izraisīja manī nožēlas un riebuma sajūtas! Gribu pateikt Džeikobam, ka viņš var atvadīties no savas dzimšanas dienas dāvanas, jo nauda tiks izlietota, lai meitenei nopirktu jaunas kurpes. Un, ja mans dēls vēl kaut reizi atļausies līdzīgi izrīkoties, es pati personīgi viņu aizvedīšu pie meitenes vecākiem. Lai viņi soda Džeikobu tā, kā paši uzskata par pareizu. Es savā mājā huligānu necietīšu!”– uzrakstīja Terija.

Šis paziņojums izraisīja veselu emociju gammu sociālā tīkla lietotāju vidū. Pāris dienu laikā šis ziņojums savāca 55 000 “patīk”!

1

Daudzi šausminājās par tik skarbu Terijas Evansas rīcību. Jo zēns jau tikai nedaudz pamuļķojies, bet tik asa reakcija sociālajos tīklos var zēnam radīt nopietnu psiholoģisko traumu! Uz to mamma sniedza sīkākus paskaidrojumus.

“Protams, vispirms es nopietni izrunājos ar savu dēlu. Bet, lai parādītu viņam, cik ļoti viņš ir kļūdījies, es piedāvāju Džeikobam izlikt šo paziņojumu Facebook. Tas ļoti precīzi viņam parādīja sabiedrības reakciju. Jo zēna klasesbiedriem šī rīcība likās aizraujoša, un viņi Džeikobu atbalstīja. Un man vajadzēja parādīt, ka lielākajai daļai cilvēku viņa rīcība liekas nepareiza.

Mans dēls ātri saprata savu vainu. Tajā pašā vakarā viņš meitenei no sirds atvainojās. Un tagad es esmu pārliecināta, ka turpmāk mans dēls nekad vairs nedarīs pāri vājākajiem.

Kad “patīk” daudzums pārsniedza tūkstoti, es izlaboju paziņojumu, nodzēšot saiti uz Džeikoba Facebook kontu. Man bija svarīgi, lai viņš sajustu, ka nav savas klases karalis, bet gan parasts bērns”.

Lūk, cik samērā skarbi, bet efektīvi Terija nolika savu dēlu pie vietas. Bet, kā tev liekas, vai tas bija adekvāts sods Džeikobam vai arī labāk nevajadzēja strīdu nest ārā no mājas?

avots: ofigenno.cc
 

5 KOMENTĀRI

  1. Ja visi vecāki tā reaģētu būtu skolās mazāk šo nelaimju, , bet žel, ka daudzi uzskata, ka skarbi, kad bērns būs vecāks , izdarītu vēl skarbākas lietas, kur mamma vairs ar runāšanu neko nepanāktu-malacis, ka reaģē savlaicīgi.. lai saprot , ka nav pasaules naba..

  2. Mammas rīcība ir ļoti pareiza ( viņa ar dēlu iepriekš runāja!) – ja neapstādinās iedīglī šādu “izklaidi”, tad, kāds
    šis pusaudzis būs pieaudzis, var tikai prognozēt. Vai maz mēs sociālajos tīklos redzam dažādu pazemojumu un kautiņu video, kurus izliek paši jaunieši, lai celtu savu “reitingu” citu acīs. Un kas notiek vēl tālāk – papildinās kriminālās aprindas? Strādāju profesionālās izglītības sistēmā un redzu, kādi pusaudži nāk no ģimenēm, kur mammas aizstāv savus lolojumus, lai ko viņi nebūtu izdarījuši – piekāvuši citus, pasūtījuši skolotājus “ļoti tālu” vai “aiziet nokārtoties uz tualeti” (protams, pasakot tiešo tekstu) vai arī piesolījuši “pa purnu”. Tā ir reāla ikdiena!!!

  3. šobrīd es nespriedīšu par mammas rīcību, bet no pieredzes varu teikt kad ne vienmēr ir tā kā izskatās. kad es mācījos skolā bija skuķis no mazākās klases, reāla sīka maita, viņa lielās meitenes skaļi apsaukāja (tādos vārdos kurus es viņas gados nemaz nezināju) spļaudījās, apmētāja ar dubļiem, varēja pieskriet no aizmugures un ar kaut ko iesist (manai klases biedrenei viņa pārsita lūpu) pietam viņai bija tieksme zagt. sūdzēties skolotājiem bija bezjēdzīgi, viņi to neuztvēra nopietni, jo viņa tak ir maza, bet sīkā turpināja ņirgāties. tad vienu dienu mūsu mērs bija pilns, iespiedām sīko stūrī, sist netaisījāmies, vienkārši pabaidīt, bet sīkā sāka spļaudīties, kost un skaļi bļaut. beigās viena no meitenēm iesita pļauku skuķei. protams viņa aizgāja sūdzēties un mēs bijām tās sliktās. tas sīkais elles izdzimums bojāja visu meitenes dzīvi un ne tikai skolā, bet bija iemanījusies sagādāt raizes ārpus tās, tāds sīks stalkers. man jau 34 gadi un beidzot skolu neesmu viņu redzējusi, bet līdz viņu atceros pārņem dusmas.

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.