1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

15 “diētiski” produkti, no kuriem jūs pieņematies svarā!

 

2235

Neļaujiet sevi mānīt!

Tu kārtīgi sastādīji savu ēdienkarti, izpētot diētisko produktu sarakstus. Tu ņēmi vērā visu: garos ogļhidrātus, nedaudz taukus, vitamīnus, minerālus…Bet iegaumē: aiz veselīgajiem un garšīgajiem slēpjas iesūtītie kazaki!

  1. Ananāss

Jā, tajā patiešām ir vielas, kas spēj šķelt taukus. Un vitamīni – pa taisno asinīs! Bet, vai par cukuru tu esi padomājusi? Apēdi ananāsu – saņēmi insulīna devu, un tas acumirklī visu cukuru pārvērta taukos. Opā!

  1. Salāti

“Es tikai salātiņus!” – tavi vārdi kafejnīcā, restorānā vai dzimšanas dienā? Aha. Cēzara salāti – ar treknumtreknu mērci un baltmaizes grauzdiņiem, grieķu salāti – ar olīveļļu (TŪKSTOŠIEM kalorijas!), šeit sieriņu piemetīsim, tur sālīti piebērsim, un vēl mazdrusciņ mērces… Rezultātā tavas diētiskās vakariņas ir īsta tauku bumba.

  1. Jogurts

Vienā glāzē jogurta ir aptuveni 3 karotes cukura. Tu nezināji? Jā, dabīgajā, bez piedevām ir mazāk. Bet tu taču tajā pieliec augļu un ogu gabaliņus, vai ne?

  1. Аvokado

Viens vienīgs veselīguma iemiesojums. Antioksidanti, vitamīni, pareizie tauki… Un 350 kalorijas simts gramos. Tas ir vairāk nekā cūkgaļā!!!

  1. Smūtiji

Raudiet, hipsteri. Augļi (cukurs), sīrups (cukurs!), saldējums (cukurs!!), jogurts (cukurs!!!)… Kopumā, ja tu tievē, tad tavam smūtijam ir jāsastāv no sablenderētas selerijas, gurķa un tīra ledus. VISS.

  1. Biezpiens

Mēs paši neticam savām acīm, bet jaunākie pētījumi ir pierādījuši, ka regulāra biezpiena lietošana noved pie celulīta parādīšanās! Tas viss vienkārša ogļhidrāta laktozes dēļ. Tā kā esi uzmanīga!

  1. Tumšā šokolāde

Tu zini, ka piena šokolāde – tas ir fui-pē, bet tumšā ir gandrīz vai aristokrātiska, un noteikti ne jau nu kaitīgs produkts. Ha-ha. 545 kalorijas 100 gramos. Tā, starp citu, sviestā ir 600. Forši, vai ne? 

  1. Kafija

Nu, ja tev pietiek gribasspēka dzert tikai melnu, bez grama cukura un piliena piena – tu esī mūsu varonis un malacis. Vidēji statistiskā kafijas porcija “sver” 400 kalorijas – kā šķīvis ar makaroniem un sieru! Sīrupīņš, cukurs, saldais krējums, un tas ir viss!

  1. Svaigi spiestas sulas

Glāze apelsīnu sulas tiek taisīta no 4 – 5 apelsīniem. Ābolu sula – no 6 āboliem. Tici man, tu negribi zināt, cik daudz tajos ir cukura.

  1. Omlete

Olas baltums  ir muskuļu masas veidošanās pamats, tā tev saka tavs treneris.Viņam ir taisnība! Bet, gatavojot omleti, tu taču tur pieliec gaļiņu, sieriņu… Un sanāk tāda īsta holesterīna bumba. Trekna! Atceries – 1 ola dienā ir maksimums, bet, ja nevari dzīvot bez omletes, tad taisi to bez “papildsastāvdaļām”.

  1. Siers

Biezpiena jaunākais brālis, tikai atšķirībā no radinieka satur 40 % taukus katros 100 gramos. Bet mazkaloriju – ne mazāk pilns ar kalorijām, nelolo sevi ar ilūzijām!

Ja tu esi sierēdājs vārda tiešā nozīmē, bet nepārtiec no zaļas zālītes, tad centies iztikt ar 100 gramiem siera nedēļā, vai arī labāk izvēlies produktus no kazas piena.

  1. Vīns

Pat sausais. Vienā glāzē ir vairāk kā 100 kalorijas! Ar draudzeni izdzērāt uz abām vienu pudeli vīna? Katrai tika aptuveni 250 kcal. Bet, ja ar desertiņu vai sieriņu, auglīšiem…Un it kā jau neko tādu neēda, bet svari kaut kā dīvaini rāda…

  1. Suši un rolli

Japānietes un ķīnietes ir tik izsmalcinātas! Tas viss tāpēc, ka viņas ēd zivis, rīsus un salātus no ūdenszālēm. Tā rakstīts tūkstošiem rakstos par austrumu – aziātu diētām.

Aizmirsti. Mūsu suši un rollos zivs nav jēla, bet gan sālīta vai kūpināta – pirmkārt. Sālīta zivs un rīsi organismā aiztur ūdeni – pat līdz veselam litram! Un tu droši vien tos mērcē sojas mērcē. Tas ir otrkārt.

Un vēl tas, ko tu uzskati par mazkaloriju mērci vai vieglu sieru – patiesībā ir majonēze un šausmīgi trekns “Filadelfijas” siers.

  1. Žāvētie augļi.

Sešas reizes sliktāki par augļiem. Tāpēc, ka pilni ar kalorijām, bet tos var ēst gluži kā saulespuķu sēklas – vienu pēc otra – un skaties, esi jau apēdusi dienas normu! Bet ir tikai pusdienlaiks…

  1. Tofu.

Тofu satur tikai 60 kalorijas uz 100 gramiem, bet viņam piemīt viena slēpta īpašība: viņš uzsūc VISUS taukus, kas atrodami tevis apēstajos produktos. Un sagremots tas tiek lēni un svinīgi, lai visi tauciņi labi uzsūktos un izplatītos pa taviem gurniem. Un vēderu. Un sāniem.

avots: lifter.com.ua
 

10 KOMENTĀRI

  1. Es domāju, tad pārtiksim no svaiga gaisa. Nevar jau zināt, kur tas selerijs audzis un no kurienes ūdens tek!

  2. Tam kurš šo gudro rakstu ir sacerējis,vajadzētu arī zināt,ka ir dažāds cukurs.Augļu cukurs pat ne tuvu nenodara tādu ļaunumu kā parastais cukurs!Kāpēc omletei obligāti jāpevieno desiņa un sieriņš?Pietiek tikai ar olu lai to pagatavotu!Un kāpēc maksimums 1 ola dienā?!Tā arī netika paskaidrots!No visa raksta sanāk,ka viss lai ko tu arī neēstu kaut ko satur!Elpo svaigu gaisu un dzer ūdeni(kurā arī nevar zināt,vai kas ļauns nav iebiris)!Ēst vajag visu bet ar mēru!Kā arī pēc iespējas kustēties!

  3. ar steigu pie daktera aiziet Autoram ….
    Pieļauju domu kad Autors ir ar slimību ,ko
    sauc par anoreksiju ….

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.