14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Psihologi: diētiska ēdienkarte liek cilvēkam ēst vairāk

 

img-1230

Zinātnieku grupa, kur pēta diētiskas ēšanas jautājumus, ir pierādījusi, ka diētisks ēdiens, kas tiek piedāvāts daudzos restorānos, patiesībā, nepasargā cilvēku no aptaukošanās. Tā vietā, lai apēstu mazāk kalorijas, apmeklētāji apēd daudz vairāk, ir pierādījuši Džefrijs Pārkers un Donalds Lemanns.
Tika veikts tik skaļš atklājums eksperimenta gaitā kādā no restorāniem. Lieta tāda, ka restorāna apmeklētājiem tika piedāvāti vienu un tie paši ēdieni, tikai dažādās ēdienkartēs. Pirmā ēdienkarte bija parasta, bet otrajā ēdienkartē visi ēdieni bija sakārtoti pēc kalorijām, bet ēdienkarte ar diētiskajiem ēdieniem tika izvietoti atsevišķā sarakstā.

Eksperimenta gaitā atklājās, ka lielākā daļa cilvēku pasūtīja parastus ēdienus ar vidēju vai pat augstu kaloriju saturu. Mazāk nekā puse deva priekšroku “veselīgam ēdienam”. Pārsteidza tas fakts, ka patērēto kaloriju skaits pirmajā grupā sakrita ar otro grupu tāpēc, ka mazāk nekā puse cilvēku lai arī pasūtīja “veselīgu ēdienu”, noklausījušies labās atsauksmes, vakara gaitā pasūtīja tās vēl un vēl. Tādējādi zinātnieki pierādīja, ka mazkaloriju diēta negarantē vēlamo svaru.

avots: lady.rayti.ru
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.