Daudzi no mums ir pieraduši gatavot sev pusdienas vai vakariņas jau laikus, un pat paši to nepamanot, atkārtoti uzsilda ēdienu vairāk nekā trīs reizes! Tomēr ne visi produkti ir droši, lai tos varētu lietot pēc otrreizējas uzsildīšanas. Ir daži produkti, kuriem ir īpaša molekulārā struktūra, kas pēc atkārtotas uzsildīšanas pārvēršas par īstu indi!
Diemžēl pavisam nedaudz cilvēki zin par šo faktu. Jā, daži produkti pēc otrreizējas uzsildīšanas ne tikai zaudē savas vērtīgās uzturvielas, bet šie pieci produkti pat kļūst par īstu indi!
- Bietes
Nitrātu saturs bietē ir ļoti veselīgs mūsu organismam, bet nekad neuzsildiet bieti divas vai vairāk reizes, ja gribat saglabāt savu veselību.
- Kartupeļi
Kartupeļos esošā ciete labvēlīgi ietekmē veselību, bet, kad to uzsilda vairākas reizes – tā zaudē savas vērtīgās uzturvielas un ārstnieciskās spējas, un kļūst par indi, kas var nodarīt kaitējumu visam organismam.
- Olas
Augstu temperatūru ietekme uz olām var būt visai nāvējoša. Olu lietošana pēc vārīšanas – tas ir veselīgi, bet ir ļoti kaitīgi, ja tās nākamajā dienā tiek uzsildītas.
- Vista
Vistas gaļa ir garšīga, bet jums tā ir jāapēd uzreiz pēc pagatavošanas. Uzsildot vistu nākamajā dienā, jūs izmaināt olbaltumu struktūru, kas savukārt izraisa gremošanas problēmas. Vistā ir ļoti daudz olbaltumvielu, vairāk nekā sarkanajā gaļā, un to ir ieteicams ēst aukstu. Pat, ja jūs atkārtoti uzsildīsiet to zemā temperatūrā ilgāku laika posmu.
- Sēnes
Uzsildītas sēnes var negatīvi ietekmēt jūsu organismu. Sēnēs esošie lipoīdi, fosfāti un ēteriskās eļļas atkārtotās uzsildīšanas gaitā izveido visīstāko indi sirdij un kuņģim. Ēdiet sēnes svaigas vai arī uzreiz pēc pagatavošanas, lai gūtu maksimālo labumu.Bet, ja vēlaties tās apēst vēlāk, nekad neuzsildiet tās.Tas var izraisīt nopietnas sirds un gremošanas sistēmas problēmas.
Atturieties no atkārtota ēdien uzsildīšanas, un saglabājiet savu veselību!
avots: golbis.com
Stulbums. Ko vēl neizdomās. Rāceņus jau sildīt vairs nevar. Un biešu zupa, vairākas reizes sildot paliek tik garšīgāka.
Uzraksts uz kapakmeņa: “Viņš atkārtoti uzsildīja biešu zupu ar vistas gaļu.” 😀
Nopietni???? Negribu samelot bet jau vismaz 25 gadus patīk vārīt daudz kartupeļus, lai nēkamās dienās var uzcept. Un pēc tam paņemt uz darbu un uzsildīt vēlreiz. Ne,az nerunājot par biešu zupu, vai vistu… Tiešām ja nav ko rakstīt tad jāraksta sviests.
neviens tacu jums naizliedz sildit tos kartupelus kaut 10x.katra pasa izvele koest,nevajag pardzivot. Variet est kaut zagu skaidas,veders bus pilns bet vai bus jegas no tada ediena
Vismaz vienu.divas reizes šos produktus.izņemit laikam várītas olas.domáju.ka katrs ir uzsildìjis visu můžu un tápéc jau nu nav radušâs gremośanas problémas…nez.káds ir veicis varbút it ká eksperimentus.kam labi samaksâts…Ja vistas olbaltumvielas pakļauj termiskaii apstrádei..protams.ka to struktůra nainás.bet sildot atkártiti nekas tur šausmīgi bīstami gan vairs neizmainīsies..śķiet.ka tk visu káds teorétiķis vai psihologveidīgais uz dīvána sêžot ir samargojis