17.2 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Sievietes atklāj sava sievišķā skaistuma noslēpumus

 

 

Ārējā skaistuma kritēriji gadu gaitā ir mainījušies neskaitāmas reizes, bet šobrīd sievietes, atklājot sava sievišķā skaistuma noslēpumus, atzīst, ka jūtas par sevi pārliecinātākas, ja viņu āda ir gluda un bez lieka ķermeņa apmatojuma.

 

Aprīļa nogalē veiktā aptaujā, kurā piedalījās 1014 Latvijas sieviešu vecumā no 20 līdz 49 gadiem, dāmas dalījās savos skaistumkopšanas noslēpumos un ieradumos. Aptaujā gandrīz 90% sieviešu atzina, ka jūtas par sevi pārliecinātākas, ja viņu ķermeni neklāj liekais apmatojums un tas ir zīdaini gluds.

 

Aptaujā arī secināts, ka 50% aptaujāto Latvijas sieviešu, lai atbrīvotos no liekā ķermeņa apmatojumu un sava ārējā skaistuma nevainojamībai ir gatavas veltīt laiku vismaz divas reizes nedēļā, katru reizi atvēlot tam aptuveni 10-30 minūšu. Kā visbiežāk izmantotā metode tiek minēta skuvekļa izmantošana (76%), uzskatot to par vislētāko un ātrāko metodi.

 

„Skūšanās ir ļoti populāra, tomēr tā nedod ilgstošu rezultātu un kvalitāti, ko no tās sagaidām. Lai baudītu ilgstošu ādas gludumu, cilvēks skujas ik pāris dienas. Tomēr šāds skūšanās biežums ievērojami bojā ādu, radot diskomfortu. Visbiežāk pieļautā kļūda ir skūšanās pret matu augšanas virzienam – gludi, tomēr asmens aizķer mata folikulu un nereti rodas mazas, baltas pumpiņas, iekaisums, apsārtums, nieze. Katrs asins piliens, kas parādās pēc skūšanās, ir brūce, kurai sadzīstot veidojas ādas sabiezinājums – krevelīte. Tajā vietā āda ir biezāka, bet zem tās vēl ir strupais, noskūtais matiņš, kurš strauji turpina augt. Netiekot cauri krevelei, tas veicina iekaisuma veidošanos, kairinājumu un šī iemesla dēļ matiņi bieži ieaug. Ļoti būtiski ir ievērot, lai skūšanās laikā āda būtu mitra un vislabāk apstrādāta ar skūšanās gēlu vai putām, jo skujot sausu ādu, palielinās asmens berze pret ādu, tādējādi veicinot iegriezumu, pumpu un ieaugušu matiņu iespējamību – tie, protams, ir papildu izdevumi!”, komentē AUCH beauty home kosmētiķe/ aromterapeite Ketija Karlsone.

 

Tuvojoties vasaras sezonai, kad ķermenis tiek atsegts vairāk, bieži vien ietērpjot to vien īsos svārkos, elegantās kleitās vai draiskos šortos un vieglos krekliņos, ikviena sieviete vēlas, lai pēc iespējas ilgāt nevajadzētu uztraukties par lieko ķermeņa apmatojumu. Lai to nodrošinātu, šobrīd pieejamas daudz un dažādas metodes. Katrai vien jāatrod sev vispiemērotākā.

 

Aptaujas dati liecina, ka Latvijas sievietes ir ļoti patstāvīgas un no liekā ķermeņa apmatojuma viņas atbrīvojas pašas, jo vien 10% aptaujāto sieviešu atzina, ka šīs rūpes uztic speciālistam. Sievietēm ir būtiski to darīt sev vēlamā laikā, vietā un atmosfērā. Kā visbiežāk minētie priekšnosacījumi tiek minēti vanna, labsajūta, miers un atslābināšanās.

 

Viena no nesenākajām metodēm, lai atbrīvotos no liekā ķermeņa apmatojuma patstāvīgi, ir matiņu epilēšana, kas šobrīd piedzīvo ļoti strauju attīstību. Ja agrāk šī metode asociējās ar sāpēm, tad pašlaik šis stereotips tiek lauzts un gūst arvien lielāku atzinību.

 

Jaunākie epilatori ir piemēroti gan lietošanai mierpilnā vannošanās procesā, kad esam ieskautas patīkamā aromātu un labsajūtas mākonī, gan tie nodrošina tik svarīgo ādas pīlīngu, kas atjauno ādas dabīgo mirdzumu, noņem sausās un atmirušās ādas daļas, samazina ieaugušo matiņu iespējamību, jo atbrīvo ceļu jaunajiem matiņiem, lai tie augtu pareizi, kā arī sniedz maigu un relaksējošu mikromasāžu.  

 

Tāpat, tieši ar epilatoru var panāk, ka āda ir gluda līdz pat 4 nedēļām un matiņi ataug nepamanāmāki, jo tie tiek likvidēti ar saknēm un līdz ar to ataug ar mīkstākiem un smalkākiem galiņiem nekā noskūtie.

 

Savus pirmos soļus sieviešu ikdienā ir sākuši spert arī fotoepilatori, kas pilnībā nesāpīgi ar inovatīvu gaismas tehnoloģiju iedarbojas uz melanīnu matiņa folikulā un pārtrauc matiņu augšanas ciklu. Piemēram, jaunākais zīmola Braun fotoepilators Silk-expert IPL likvidē matiņus, intelektuāli pielāgojoties ādas tonim, tā automātiski atrodot labāko iestatījumu drošam un efektīvam rezultātam. Šī jaunā metode gūst savu arvien pieaugošo sieviešu atzinību, jo fotoepilatori sniedz visilgstošāko efektu. Galvenais ir atrast sev laiku, izvēlēties ērtu vietu un ļauties nesāpīgām rūpēm par sevi.

Infografika_Sievišķā skaistuma noslēpumi

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.