1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

50 vieda cilvēka mācības

 
00
tagaibaanako.wordpress.com

Ar šīm 50 vieda cilvēka mācībām padalījās slavenā blogere Berija Deivenporte.

  1. Dzīve ir tas, kas notiek tagad. Mē pastavīgi gaidam brīnumainas lietas, kas notiks nākotnē, bet aizmirstam, ka dzīve notiek tieši šeit un tagad. Iemācies dzīvot šajā momentā un pārstāj cerēt un gaidīt to, kas varētu notikt nākotnē.
  2. Bailes ir ilūzija. Vairums lietu, no kā mēs baidāmies, nekad nenotiks. Bet arī tad, ja notiek, tad bieži vien izrādās, ka tās nav nemaz tik briemīgas, kā iedomājāmies. Daudziem no mums bailes ir sliktākais, kas var notikt. Realitāte nav tik briesmīga.
  3. Noteikums, kas skar attiecības. Pats svarīgākais tavā dzīvē ir tuvie un mīļie cilvēki. Vienmēr liec tos pirmajā vietā. Viņi ir svarīgāki par tavu darbu, karjeru, hobijiem un datoru. Novērtē tos, it kā tie būtu visa tava dzīve, tāpēc, ka tā arī ir.
  4. Nav vērts dzīvot uz parāda. Tērē naudu atbilstoši savām iespējām. Dzīvo brīvi. Parādi neļaus to darīt.
  5. Tu neesi tavi bērni. Tu esi kuģis, kas atved bērnus šajā pasaulē, rūpējas par tiem, audzina, apmāca, līdz tie paši var par sevi parūpēties. Apmāci tos, mīli, atbalsti, bet necenties mainīt. Katrs bērns ir unikāls un viņam jādzīvo sava dzīve.
  6. Mantas uzkrāj putekļus. Laiks un nauda, ko tu tērē mantām reiz piebeigs tevi pašu. Jo mazāk mantu, jo vairāk brīvības. Iegādājies tās saprātīgi.
  7. Jautrība ir nenovērtējama. Cik bieži tu priecājies? Dzīve ir īsa un ir svarīgi to baudīt. Un pietiek domāt par to, ko padomās citi, kad tev pašam ir labi. Vienkārši baudi to!
  8. Kļūdas – tas ir labi. Bieži vien mēs ļoti cenšamies nekļūdīties, aizmirstot par to, ka tieši kļūdas var aizvest mūs pie panākumiem. Esi gatavs kļūdīties un mācies no savām kļūdām..
  9. Draudzība prasa uzmanību. Sargā savu draudzību, kā vērtīgu augu. Tas atmaksāsies.
  10. Pirmām kārtām – pieredze. Ja nevari izlemt, ko labāk darīt – nopirkt dīvānu vai doties ceļojumā, vienmēr izvēlies otro. Prieks, patīkamas emocijas un atmiņas ir daudz vērtīgākas par materiālām lietām.
  11. Aizmirsti par dusmām. Īsais apmierinājums no dusmām pāriet pēc īsa brīža, bet sekas var turpināties ilgu laiku. Klausies savās emocijās un tad, kad atnāk dusmas, dodies pretējā virzienā.
  12. Un atceries par labestību. Pat maza porcija labestības var darīt brīnumu lietas ar tevi un apkārtējiem cilvēkiem. Tā neprasa lielas pūles. Praktizē to katru dienu.
  13. Vecums ir cipars. Kad tev ir 20, tu domā, ka 50 tās ir šausmas. Bet, kad tev ir 50, tu jūties, it kā būtu 30 gadnieks. Mūsu vecums nedrīkst noteikt mūsu attieksmi pret dzīvi. Neļauj cipariem sabojāt tavu dzīvi.
  14. Ievainojamība ārstē. Būt atvērtam, īstam un ievainojamam – tas ir lieliski. Tas apkārtējiem cilvēkiem ļauj tev noticēt un dalīties savās emocijās, un arī tu ar viņiem vari dalīties savās emocijās.
  15. Samākslotība ceļ sienas. Tad, kad tu tēlo to, kas neesi, vēloties atstāt iespaidu uz citiem cilvēkiem, dzīve ar tevi izpēlēs ļaunu joku. Pat tad, kad tu to nejūti, cilvēki redz cauri tavai maskai tevi – patieso un tas viņu atgrūž.
  16. Sports – tas ir spēks. Sportam jākļūst par tavas dzīves obligātu sastāvdaļu. Tas dara tevi fiziski un emocionāli spēcīgāku. Tas uzlabo tavu veselību un ārējo izskatu. Sports – tās ir zāles no visām slimībām.
  17. Aizvainojums nodara sāpes. Atlaid to. Cita, pareizāka ceļa vienkārši nav.
  18. Kaisle uzlabo dzīvi. Kad tu atrodi nodarbošanos, kas dara tevi laimīgu, katra diena kļūst par dāvanu. Ja vēl neesi atradis savu kaislību, uzstādi par mērķi atrast to.
  19. Ceļojumi dod pieredzi un paplašina apziņu. Ceļojumi tevi padara interesantāku, gudrāku, iedvesmotāku un labāku. Tie māca sadarboties ar citiem cilvēkiem un paver iespējas jauniem ieradumiem, ko gūsti, iepazīstot citas kultūras.
  20. Ne vienmēr tev ir taisnība. Mums šķiet, ka zinām atbildes uz visiem jautājumiem, bet tā tas nav. Vienmēr būs kāds gudrāks par tevi un tavas atbildes ne vienmēr būs tās pareizākās. Taisnība katram sava – atceries to.
  21. Arī tas pāries. Lai kas arī nenotiktu, viss pāries. Laiks dziedē un lietas mainās.
  22. Atrodi savu mērķi. Dzīve ir tukša un garlaicīga bez mērķa. Noskaidro un nolem, kas tev ir svarīgi un būvē savu dzīvi, balstoties uz tā.
  23. Ļoti bieži ir izdevīgi riskēt. Lai kaut ko mainītu savā dzīvē, nākas riskēt. Riskantu – pārdomātu lēmumu pieņemšana palīdz augt.
  24. Parmaiņas vienmēr ir uz labu. Dzīve ir mainīga un nav vērts pretoties šai domai. Nebaidies no pārmaiņām, esi plūsmā un uztver dzīvi kā piedzīvojumu.
  25. Domas ir nereālas. Katru dienu mums galvā šaudās tūkstošiem domu. Liela daļa no tām – negatīvas un biedējošas. Netici tām. Tās ir tikai domas un tās nerealizēsies, ja vien pats tām nepalīdzēsi.
  26. Tu nevari kontrolēt citus. Mēs bieži vien vēlamies, lai apkārtējie cilvēki uzvestos tā, kā mēs to vēlamies. Bet realitāte ir tāda, ka mēs nevaram mainīt citus cilvēkus. Cieni otra cilvēka unikalitāti un neatkarību.
  27. Tavs ķermenis ir tavs Dievnams. Mums katram ir kas tāds, ko savā ķermenī mums grūti pieņemt. Taču mūsu ķermenis ir vienīgais, kas pieder tikai mums. Tāpēc mīli to, cieni un rūpējie par to.
  28. Pieskārieni dziedē. Pieskārieniem ir dziedinošas spējas – tie sakārto mūsu sirdsdarbību, uzlabo labsajūtu un garastāvokli, noņem stresu. Tā ir dāvana, ar kuru ir vērts dalīties.
  29. Tu tiksi ar to galā. Nav svarīgi, kāda situācija radusies tavā galvā. Realitāte ir tāda, ka tu vari ar to tikt galā. Tu ei stiprāks un gudrāks, nekā pats domā. Tu iziesi tam cauri un arī tas pāries.
  30. Pateicība dara cilvēku laimīgāku. Un ne tikai to, kuram veltīta šī pateicība, bet arī to, kurš izsaka šo pateicību. Neaizmirsti pateikties visiem cilvēkiem par to, ko viņi tavā labā dara.
  31. Ieklausies savā intuīcijā. Tavi spriedelējumi ir svarīgi, taču tava intuīcija ir tavs superspēks. Tā izmanto tavu dzīves pieredzi un dzīves modeli, lai atrastu atbildi uz jebkuru jautājumu. Bieži tā “runā” spontāni un ir vērts tajā ieklausīties.
  32. Pirmkārt atceries par sevi. Netīksminies par sevi un nekultivē patmīlību, bet atceries, ka tu pat sev esi svarīgākais cilvēks.
  33. Godīgums attiecībā pret sevi – tā ir brīvība. Esi godīgs pret sevi, jo pašapmāns nozīmē tikai to, ka tu dari sevi aklu.
  34. Ideāli ir garlaicīgi. Perfekcionisms padara tavu dzīvi ne tikai garlaicīgu, bet arī sarežģītu. Mūsu atšķirība un nepilnības dara mūs unikālus. Atceries par to.
  35. Dari visu, lai atrastu savu dzīves mērķi. Tas neatradīsies pats no sevis. Palīdzi tam un dari visu iespējamo, lai to atrastu.
  36. Arī mazās lietas ir svarīgas. Visi mēs gaidam lielas uzvaras un sasniegumus, aizmirstot, ka dzīve sastāv no sīkumiem un no sīkumiem sastāv arī visas lielās lietas. Visi sasniegumi sastāv no maziem, sīkiem, bieži vien nemanāmiem solīšiem. Cieni šos soļus.
  37. Mācies. Vienmēr. Ja tu domā, ka zini kaut vai 1% no visa, kas ir pasaulē, tu ļoti maldies. Mācies katru dienu, iepazīsti katru dienu kaut ko jaunu. Mācības uztur mūsu smadzenes tonusā – pat solīdā vecumā. Ne velti ir termins – mūžizglītība.
  38. Novecošana – tas ir neizbēgami. Mūsu ķermeņi noveco, un mēs nevaram šo procesu apstādināt. Labākais veids, kā novecošanu palēnināt, ir baudīt dzīvi šodien, priecāties un būt pateicīgam par to.
  39. Laulība maina cilvēkus. Cilvēks, ar kuru tu saistīsi savu dzīvi, noteikti laika gaitā mainīsies. Un tu arī. Nedod iespēju šīm izmaiņām pārsteigt sevi nesagatavotu.
  40. Raizēšanās ir bezjēdzīga. Tev ir jēga raizēties tikai tad, ja tas novedīs tevi pie problēmas riinājuma. Taču raižu daba ir tāda, ka tas nekad nenotiks.Raizes atslēdz Tavas smadzenes un paralizē tevi, un tu vienkārši neesi spējīgs neko atrisināt. Tāpēc iemācies tikt ar tām galā.
  41. Aizdziedē savas brūces. Neļauj brūcēm, ko guvi pagātnē, ietekmēt tavu šodienu. Tas nenozīmē, ka tev jāizliekas, ka nekas nav noticis. Bet atrodi atbalstu tuvo cilvēku vidū vai arī to cilvēku vidū, kas profesionāli nodarbojas ar emocionālo traumu dziedināšanu.
  42. Vienkāršāk – ir labāk. Dzīve ir pilna sarežģījumu un arī paši mēs to sarežģījam. Vienkārša dzīve dod plašumu priekam un mīlestībai un mīļotajām nodarbēm.
  43. Dari savu darbu teicami. Ja vēlies savā dzīvē ko sasniegt, tev nāksies nopietni pastrādāt. Protams, ir ari izņēmumi, bet cerēt uz tiem ir muļķīgi. Uzticies sev un dari, kas jādara.
  44. Nekad nav par vēlu. Par vēlu – tā ir tikai atruna, lai neko nedarītu. Sasniegt savus nospraustos mērķus var jebkurā vecumā, ja mērķis ir tavs un tas tevi iedvesmo.
  45. Darbības dziedē no grūtsirdības. Jebkuras darbības – tās ir zāles no trauksmes, prokrastinācijas, garlaicības un raizēm. Pārstāj domāt un izdari kaut nedaudz – kaut ko.
  46. Dari to, kas tev patīk un, ko gribās darīt. Negaidi, kamēr dzīve tev pametīs kaulu, jo tev var iepatikties tā garša.
  47. Atlaid aizspriedumus. Nepiesien sevi svešiem viedokļiem vai sabiedrības uzskatiem. Esi atvērts jaunām idejām un iespējām. Tu būsi izbrīnīts, cik daudz to ir pasaulē, ja vien ļausi sev tās ieraudzīt un neatraidīt.
  48. Vārdiem IR nozīme. Domā, pirms runā. Neizmanto vārdus, lai aizvainotu cilvēku. Jo, kad būsi to izdarījis, atpakaļceļa nebūs. Jo cilvēki atceras to, kā liki tiem justies.
  49. Dzīvo ar šodienu. Kad tev būs 90 gadu, cik dienu tev bū atlicis? Dzīvo un novērtē katru savas dzīves dienu.
  50. Mīlestība ir atbilde uz ikvienu jautājumu. Mīlestība tā ir tas, kāpēc esam šeit. Tas ir spēks, kas virza šo pasauli. Dalies ar to katru dienu. Dari pasauli labāku!

Tulkoja: Ginta FS

avots: gintafiliasolis.wordpress.com
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.