5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

10 pašas dīvainākās mājās, kādas jūs būsiet redzējis

 

1

Māja – sēne – Sinsinati, ASV

Šo māju projektēja Terrijs Brauns, dizaina koledžas profesors. Lai radītu šo darbu viņam bija nepieciešami 14 gadi un mājā ir tikai viena guļamistaba. Kā redzat māja izskatās pēc sēnes. 

2

Burbuļmāja – Francija

Mājā ir 28 istabas un daži baseini – viss kā sapnī!

 

 

3

Bioklimatiskā māja – Francija

Jā, Francija ir pilna ar skaistām un neparastām mājām tādēļ vien šo vietu ir vērts apmeklēt. Māja izskatās pēc gigantiska saules pulksteņa. Šī neparastā māja vasaras mēnešos pati uzsilda sevi pateicoties saules stariem. 

4

Kubiku māja – Nīderlande

Māja ir uzcelta pateicoties arhitektam Pītam Blomam 1984. gadā. Pīts vēlējies, lai viņa radītais projekts būtu atšķirīgs un sajūsmu vērts, tādēļ izveidojis māju jumtus kā kubikus. Un tas tik tiešām pievilina apmeklētājus! 

5

Māja uz klints – Serbija

Šī māja tika uzcelta uz klints Drinas ezerā 1968. gadā. Tūristi, peldoties ezerā vienkārši nolēma sev uztaisīt komfortablu stūrīti atpūtai un izklaidēm. Viņiem tas izdevās!

 

 

6

Māja – kurpe – ASV

Pulkvedis Mahlons H. Heics tā dievināja savu biznesu, ka izdomāja uzbūvēt māju kurpes izskatā. 1948. gadā viņa sapnis piepildījies. Šobrīd šajā mājā var viesoties jeb kurš, kurš vēlas. 

7

Māja zemenes izskatā – Tokija

1984. gadā japāņu kompānija Sanrio atvēra tirdzniecības centru bērniem, kurš bija uzbūvēts zemenes izskatā. Šeit ir vairāki veikali un atpūtas stūrīši, gan bērniem, gan pieaugušajiem. 

8

Apgrieztā māja – Kanāda

Kanādas provincē Ontārio ir iespēja ieraudzīt neparastu māju, kura ir apgriezta kājam gaisā..burtiskā nozīmē. Istabās arī viss ir apgriezts kājām gaisā. Šo māju izvēlas apciemot cilvēki ar fantāziju, bet daļa cilvēku ir negatīvās emocijās ieraugot šo neparasto mājas ideju. 

 

9

Māja -lidmašīna – ASV

1994. gadā Džoanna Asseri zaudēja savu māju dēļ vētras, kas plosījās. Brālis ieteica Džoannai iegādāties norakstītu lidmašīnu un no tās izveidot dzīvojamo māju, sieviete to arī izdarīja. Izdarīja to ar Boeng 727.

 

 

10

Staigājošā māja – Dānija

Dizaineru grupa N55 izveidoja pilnībā pārsteidzošu projektu, kā rezultātā iznāca īsta staigājošā māja, kura pārvietojas ar uztaisītām mehāniskajām kājām. Tagad tās iedzīvotājiem nevajadzēs dzīvot vienā vietā, bet gan viņi varēs ”aiziet” kur vien sirds vēlās. 

 

Avots: dictat.net

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.