5.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

10 iemesli padarīt masturbāciju par daļu no sava ikdienas rutīnas

 

56741c3f09ad28be

Visi masturbē, vai ne? Jeb tomēr nē? Vai arī jums ir neērti par to runāt?

Vairāk kā puse pieaugušo uz planētas masturbē no vienas līdz četrām reizēm nedēļā. Vīrieši to dara biežāk nekā sievietes.

Un tommēr, jautājums par masturbācijas esamību mūsu dzīvē joprojām netiek apspriests. Cilvēkiem vienkārši ir neērti.

Masturbācijai ir slikta reputācija – pamatā tāpēc, ka reliģija to dēvē par grēku. Visi zina par Bībeles personāžu Onanu, un negatīvais masturbācijas tēls nostabilizējies mūsu kultūrā ļoti spēcīgi.

Bet mēs uzskatām, ka ir pienācis laiks pārskatīt savu attieksmi pret šo procesu. Galu galā, tas ir dabīgs. Vairāki desmiti zīdītāju ar to nodarbojas – gan nebrīvē, gan brīvā vaļā. Starp tiem ir delfīni, zirgi un pat dzeloņcūkas! Māte daba šo procesu acīmredzami nenosoda!

Turklāt zinātnieki zina, ka ir vismaz 10 priekšrocības regulārai masturbācijai, kas uzlabo veselību.

  1. Jūs saņemat veselīgu dopamīna, oksitocīna un endorfīnu porciju.

Pēc pētījuma rezultātiem, kas veikts Mičiganas universitātē 2009. gadā, orgasma laikā (neatkarīgi no tā, vai tas ir dabīgs vai “mākslīgs”) mūsu ķermenī notiek īsts baudas hormonu – dopamīna, endorfīnu un oksitocīna – sprādziens.  Visi kopā tie ātri nospiež kortizolu, stresa hormonu. Tas nozīmē, ka, ja jūs katru dienu masturbēsiet, tad visā visumā izskatīsieties un jutīsieties daudz labāk, nekā, ja izvēlēsieties atturēties.

  1. Jūs mazāk piesaistīs ātrie ēdieni.

Paaugstināts oksitocīna līmenis sniedz mums laimes sajūtu, bet tādos brīžos mēs neizjūtam īpašu tieksmi uz saldu un treknu dzērienu. Tā kā vienkārši nomainiet ieradumu regulāri apēst stresu ar ieradumu regulāri stimulēt klitoru.

  1. Vīrietim: bieža masturbācija uzlabo spermas kvalitāti.

Tā kļūst mobilāka, un tai retāk tiek novēroti bojāti DNS.

  1. Tas ir ļoti noderīgi jūsu mikrobiomam.

Tas, kas notiek jūsu zarnās, un tas, kas notiek smadzenēs, ir nesaraujami saistīts viens ar otru. Ir zinātniski pierādīts, ka cilvēki, kuri atsakās no masturbācijas jebkādu iemeslu dēļ, parasti sāk ciest no vēdera pūšanās, svīšanas un problēmām ar gremošanu.

  1. Sievietes, kuras regulāri masturbē, ir vairāk apmierinātas ar savu ķermeni.

Tas nav nekāds pārsteigums: jo biežāk mēs nodarbojamies ar pašapkalpošanos, jo labāk jūtamies. Tas iedarbina lieliska noskaņojuma spirāli. Orgasms ne tikai sniedz fizisku baudu, bet arī stiprina mūsu emocionālo intelektu. Tas savukārt liek mums sevi vairāk mīlēt un retāk žēloties par dzīvi.

  1. Masturbācija paaugstina jūsu seksuālo pievilcību pretējā dzimuma pārstāvju acīs.

Ir pētījums, kas ir pierādījis, ka regulāra nodarbošanās ar masturbāciju sievietei noved pie viņu libido līmeņa paaugstināšanos. Tas savukārt liek sieviešu organismam pastiprinātu izplatīt vilinošos feromonus. Rezultātā sieviete sākt vīriešiem likties pievilcīgāka.

  1. Jūs jutīsiet mazāk sāpes. Burtiski.

Orgasms palielina asins piekļuvi smadzenēm, sniedzot tām nomierinošu efektu. Regulāri orgasmi atvieglo galvas sāpes un menstruālās spazmas.

  1. Šī procedūra atbrīvo no trauksmes.

Seksuālā bauda ir lielisks veids, kā iztīrīt galvu no biedējošām domām. Šo efektu var salīdzināt ar meditācijas sniegto efektu! Bet meditācija ne visiem patīk, bet orgasms gan.

  1. Masturbācija samazina vientulības radītās sekas.

Ja dotajā brīdī jums nav pastāvīga partnera, tad masturbācija ir labākā izvēle salīdzinājumā ar gadījuma seksu. Pluss visam klāt, tas ir lielisks un dabisks veids, kā uzturēt savu seksualitāti pienācīgā līmenī. Pašapkalpošanās seansi padara reproduktīvo orgānu audus elastīgākus, stiprākus un veselīgākus. Turklāt cilvēkiem, kuri praktizē masturbāciju, domas par seksu rodas biežāk nekā tiem, kas dod priekšroku no masturbācijas atturēties.

  1. Jūs jutīsieties pārsteidzoši!

Mūsu dzīvē nav pārāk daudz baudas, vai ne? Kāpēc gan mums atteikties no vienas no labākajām baudām?

AVOTS
 

4 KOMENTĀRI

  1. Man tā ir ikdiena no 25 gadu vecuma ,kau gan savu v;iru es mīlēju lidz 45 gadiem Protams tagad es viņu tikai saprotu!!!

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.