9.6 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Ātrais ievārījums no jebkura veida augļiem, vai ogām. Bez ilgas vārīšanas un visi vitamīni būs vietā!

 

Pilnā sparā rit ievārījumu vārīšanas sezona. Šajā procesā tomēr ir kaut kas mistisks, kad tu ar karoti (tikai ar koka) maisi burbuļojošo, aromātisko masu. 

Zemenes, ķirši, upenes, jāņogas, avenes, kazenes, plūmes… pasaka! Burciņas, viena aiz otras piepilda pagraba plauktus.1

Drēgnajos rudens, vai vēsajos ziemas vakaros pielikt karotīti iemīļotā ievārījuma pie tējas. Vai arī pievienot to vēl siltajām pankūkām… Vai kara bērnības našķis – baltmaize ar ievārījumu un aukstu pienu? Nu, kas var būt labāks par šo?2

Mūsdienās saimnieces ir ļoti aizņemtas un ēst gatavošanai vēlās veltīt aizvien mazāk laika. Un tieši šī iemesla dēļ izvēlas ievārījumus pašas nevārīt, kā to darīja mammas un vecmammas, bet gan paņemt burciņu no veikala plaukta. Īstais laika atcerēties un atgādināt arī jums par ievārījumu – piecminūti! 

Ātrais ievārījums!

Jo mazāk tiek vārīts ievārījums, jo tas ir vērtīgāks, ogas saglabā savu garšu, formu un aromātu. Receptei, kuru jūs lasīsiet zemāk ideāli piemērotas ir avenes, upenes, zemenes un ķirši.3

Sastāvdaļas:

1 kg ogu

1 kg cukura

4 ēd.k. citrona sulas (ķiršiem nevajadzēs)

Pagatavošana:

  1. Gatavas ogas pārlasi, nomazgā, ķiršiem izņem kauliņus. Apber ar cukuru un ieliec uz nakti ledusskapī. 
  2. No rīta trauku ar ogām liec un mazas uguns un ik pa laikam pamaisot uzvāri. Pēc pirmā burbuļa pievieno citrona sulu un vēl pavāri 5 minūtes. 
  3. Ievārījumu salej sterilizētās burciņās un aizvāko. 

Man vislabāk patīk 250 ml burciņas. Kamēr ievārījums burbuļo, es vāciņus un burciņas sterilizēju mikroviļņu krāsnī. Apmēram no dotā daudzuma sastāvdaļu iznāk 1 l gala produkta. No ķiršiem – 1.6 l, jo izdalās daudz sulas.

AVOTS

 

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.