8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

6 dzērieni, kuri palīdzēs jums aizmirst par ēdienu uz ilgu laiku

 

0

Diēta tev neliksies par nepieveicamu slogu, ja tu izmantosi vienu mazu viltību. Dzer, kad tev gribas ēst!

Apetīte ir ļoti neparedzams viesis, un bieži tā rodas tad, kad pēc galvenās ēdienreizes ir pagājusi mazāk kā viena stunda. Sakarā ar hormonālām novirzēm organismā, pastāvīgiem stresiem, dažiem cilvēkiem ir ļoti grūti kontrolēt apetīti. Var dzert tabletes, lai mazinātu vēlmi kaut ko uzkost, bet var arī pamēģināt šo brīnumaino dzērienu. Piedāvājam 6 variantus, kā uzveikt izslikumu, neapēdot ne kripatiņas!

  1. Kompots bez cukura
    Noderēs jebkuras ogas un augļi: jāņogas, ķirši, upenes, ērkšķogas, āboli…var pat izveidot asorti komptu, var vārīt tikai no vienas sastāvdaļas. Kompots palīdzēs uzveikt apetīti, piesātinās tevi ar vitamīniem, veicinās gremošanu un šlaku izdalīšanos no organisma. Protams, labāk dzert svaigu kompotu – konservēto parasti taisa ar cukuru, bet tas mums galīgi nav vajadzīgs.
  2. Novārījums no āboliem un rozīnēm
    Skābi-saldais novārījums no svaigiem āboliem un rozīnēm palīdzēs kontrolēt apetīti, bet arī skābumu kuņģī. Pateicoties savam unikālajam sastāvam, tas ir ļoti veselīgs bērniem un barojošām sievietēm, bet tiem, kas vēlas notievēt, tas ir īsts atradums! Saujiņa rozīņu, 1 ābols, neliels katliņš ar ūdeni – tas ir viss, kas vajadzīgs, lai pagatavotu šo veselīgo dzērienu.
  3. Kompots no žāvētiem augļiem
    Žāvētajiem augļiem piemīt īpašības izvadīt no organisma urīnskābi, novērš atūdeņošanos, piesātina asinis ar kāliju un magniju. Kompots no žāvētiem augļiem nav īpaši bagāts ar kalorijām, bet tas ir pietiekami barojošs. Krūzīte šāda kompota būs glābiņš negaidītai izsalkuma lēkmei.
  4. Ūdens ar citronu un medu
    Mēdz būt tā, ka apetīte it kā nav, bet ļoti gribas kaut ko saldu…Ūdens ar medu un citronu ir lielisks variants, kā uzveikt šīs bīstamās vēlmes. Šim dzērienam var pievienot kanēli, kas paātrina vielmaiņu, kardamonu, šķipsniņu muskatrieksta. Smaržo brīnišķīgi, izskatās garšīgi,dod iespēju arī turpmāk turpināt ievērot savu diētu.
  5. Mežrozīšu novārījums
    Mežrozītēs ir ļoti daudz vitamīns C, kam piemīt apvelkošas īpašības – ļoti noderīgs dzēriens, kad sāp kakls. Tāpat mežrozītēm piemīt īpašības uzlabot zarnu peristaltiku. Ja jūs ievērojat diētu, tad izvāriet dzērienu no mežrozītēm – saldās notis skābajā dzērienā novērš gan slāpes, gan arī veicina notievēšanu.
  6. Kefīrs
    Izvēloties liesu kefīru uzkodu vietā, tu izvelc laimīgo lozi. Skābpiena produkts ar zemu kaloriju daudzumu palīdzēs turpināt ievērot diētu bez jebkādas “grēkošanas”, kā arī rūpīgi attīrīs organismu. Kefīram var pievienot garšvielas – ne tikai ierasto kanēli, bet arī dažādas kaltētas zālītes kā, piemēram, baziliku un rozmarīnu. Aromātiski un uzveic izsalkumu, nekaitējot figūrai!

Dzeršanai starp ēdienreizēm var izmantot zāļu tējas. Kumelīšu, piparmētru, lakaču tēja ir brīnišķīgi dzērieni, kas viegli uzveic mērenu izsalkumu. Ja parastā tēja tevi jau vairs nespēj iepriecināt, un tu uz krūzi skaties ar izsalkuma pilnām acīm, tad dzērienam var pievienot nedaudz liesa piena, šķipsniņu vanilīna. Barojošā dzēriena ilūzija uzveiks vēlmi paēst, pamēģini!

AVOTS
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.