4 C
Rīga
trešdien, 8 maijs, 2024

Kāpēc banāni jāēd katru dienu

 

1442311696_1-890x395_c

Nav labāka uzkoda par banāniem! Turklāt tos ir ļoti ērti paņemt līdzi, un ēst pat tad, ja nav iespējas nomazgāt rokas, pēc šī augļa apēšanas pašsajūta ir vienkārši lieliska.

Nekāds smagums kuņģī – jo banāni veicina gremošanas uzlabošanos un brīdina par nobīdēm kuņģa darbībā. Sajūta, it kā tev būtu enerģija visiem iespējamiem darbiem, rodas jau pirms tu esi apēdis visu banānu! Ir pierādīts, ka banāni uzlabo garastāvokli, veicina endorfīnu izstrādi asinīs. Bet tā ir vien maza daļiņa no pārliecinošajiem iemesliem vienmēr izvēlēties banānu kā uzkodu!

  1. Banāni nepadara resnu
    Daudzas diētu mīļotājas atsakās no banāniem: pārāk daudz kaloriju, pārāk barojoši. Bet pat ļoti velti! Ir daudz labāk abēst banānu, nevis bulciņu ar sēklām vai liesu kefīru, par kaitīgajām uzkodām pat nav vērts neko teikt. Banānā ir daudz šķiedrvielu, kas veicina ātru sāta sajūtas parādīšanos un kuņģa attīrīšanu. Pektīns, kas atrodams banānos, uzsūc lieko šķidrumu kuņģī, tāpēc pēc banāna apēšanas negribas ēst. No 1 banāna dienā tu resna nepaliksi, bet devums veselībai būs nozīmīgs!
  2. Daudz kālija
    Banānos ir daudz kālija, kas mums tik bieži pietrūkst. Kālijs stiprina sirds muskuli, veicina organisma uzturēšanu tonusā. Speciālisti iesaka apēst banānu pēc aktīviem treniņiem, lai novērstu krampju un sāpju rašanos muskuļos – banānos esošais kālijs un magnijs stiprina nervu saites un palīdz neitralizēt muskuļos uzkrātās pienskābes.
  3. Redzes asumam
    Banāni palīdz tavām acīm labāk redzēt tumsā un novērš acs muskuļa degradāciju gadu gaitā. Redzes saslimšanu profilaksei vēlams pastāvīgi ēst šos garšīgos augļus!
  4. Asinsspiediena normalizēšanai
    Cilvēkiem, kuriem ir problēmas ar spiedienu, vienmēr līdzi ir jābūt banānam. Nav noslēpums, ka asinsspiediens mēdz bieži “lēkāt” sakarā ar nepietiekamu kālija līmeni organismā, bet banāni palīdz normalizēt šī mirkoelementa daudzumu organismā. Jaunākie pētījumi apgalvo: banāniem piemīt viegli nomierinošas īpašības sakarā ar augsto sarežģīto ogļhidrātu saturu un raksturīgo saldo garšu. Ne tikai cilvēkiem ar paaugstinātu asinsspiedienu, bet arī tiem, kuriem ir tieksme lieku reizi panervozēt, ir ieteicams ēst banānus.
  5. B grupas vitamīni
    Sievietēm banāni ir īpaši svarīgi: tie palīdz samazināt sāpīgās sajūtas mēnešreizū laikā un uzpildīt organismu ar B grupas vitamīniem. Banānus ieteicams ēst bērniem, lai nodrošinātu pareizu smadzeņu attīstību.
  6. Ādas skaistums
    Banānos ir cinks, un tas novērš piņņu vai jebkura veida ādas kairinājumu rašanos. Ja bieži ēd banānu, var tikt vaļā no tādas problēmas kā ādas sausums un lobīšanās, — āda kļūs zīdaina pateicoties vitamīnam E, kas arī atrodams šajā auglī.

Banāni atbrīvo no bezmiega, stiprina organismu, aizsargā no pārpūles. Ja tev mēdz būt pietūkumi, tad banāni palīdzēs tikt ar šo nelaimi galā: auglis stimulē nieru darbību, turklāt noturot organismā noderīgos mikroelementus. Turpināt uzskaitīt priekšrocības 1 banāna lietošanai dienā var turpināt un turpināt, jo tā sastāvs ir kā veselīgu vielu krātuve!

Diētiskās banānu maizes recepte

Šī maize ir populāra visā pasaulē, kaut arī par tā dzimteni tiek saukta Amerika. Tiek uzskatīts, ka tuva cilvēka cienāšana ar šo maizi nozīmē izrādīt pret viņu vislielāko cieņu un viesmīlību! Piedāvājam tev kolosālu ēdiena recepti, kas satur ne tik daudz kalorijas, bet lieliski piesātina un priecē ar savu vieglo banānu garšu. Tiem, kas patiešām mīl banānus! Šo maizi arī var nēsāt sev līdzi kā uzkodu.

Sastāvdaļas:

2–3 nogatavojušies banāni;
2 olas;
60 grami sviesta (var arī bez tā, ja ir īpaši stingra diēta);
1 glāze blenderī sasmalcinātu auzu pārslu (var izmantot jebkura veida rupja maluma miltus);
1 tējkarote cepamais pulveris;
100 grami valriekstu;
1 tējkarote kanēlis;
rozīnes pēc izvēlas.

Pagatavošana:

  1. No banāniem pagatavo biezenu. Pievieno biezenim olas, kanēli, šķipsniņu sāls. Masu kārtīgi samaisi.
  2. Izkausē sviestu, ja izvēlies recepti ar vairāk kalorijām. Pievieno pārslām vai miltiem cepamo pulveri. Sviestu samaisi ar banānu masu un auzu pārslām vai miltiem. Turpat pieliec sasmalcinātus riekstus un rozīnes.
  3. Mīklu ieliec formā uz cep banānu maizi cepeškrāsnī 35 – 40 minūtes.

Banāni palīdz uzsūkt kalciju, tāpēc, ja tev nav pārāk stipri kauli, tad obligāti ēd šo produktu!

AVOTS
 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.