15.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

10 produkti, kas sniedz mundrumu un enerģiju

 

1456472018_645914-890x395_c

Šie produkti palīdzēs ātri atjaunot pazaudēto enerģiju.

Amerikāņu trenere un rakstniece Lī Holmsa no Integrētās ēšanas institūta sastādīja 10 produktu sarakstu, kuri vislabāk veicina enerģijas atjaunošanu un palīdz izvairīties no noguruma. 

Un tā, 10 produktu saraksts ātrai organisma enerģijas atjaunošanai:

Rieksti

Neapstrādāti, nesālīti rieksti piesātina organismu ar enerģiju un barojošām vielām. Ja riekstus uz nakti iemērksi ūdenī, tajos sāksies dīgšanas process, kas paaugstina to uzturvērtību un atvieglo to sagremošanu.  

Jogurts

Dabīgā jogurta pievienošana brokastu ēdienkartei vai salātiem nodrošina organismu ar kalciju un probiotiķiem. Probiotiķi ir noderīgas baktērijas, kas nepieciešamas pareizai zarnu mikrofloras darbībai. Probiotiķi uzlabo gremošanu, paaugstina imunitāti un palīdz cīnīties ar nogurumu.

Lasis

Kā zināms, lasī ir daudz taukskābes Omega-3, kas samazina holesterīna līmeni asinīs un samazina sirds saslimšanu risku. Tāpat lasī ir olbaltumvielas, vitamīns B6, niacīns un riboflacīns, kas palīdz pārvērst ēdienu enerģijā.

Sēneas

Viens sēņu maisiņš spēj nodrošināt organismu ar gandrīz 50 % ieteicamās diennakts dzelzs normas, kas nepieciešams, lai nogādātu skābekli asinīs. Ja skābekļa piegāde orgāniem tiek izjaukta, tad cilvēks var justies noguris un vājš.

Spināti

Spināti ir bagāti ar dzelzi, magniju un kāliju. Magnijs ir ļoti svarīgs enerģijas ražotājs, un kopā ar kāliju tas nodrošina efektīvu gremošanu, kā arī regulē nervu un muskuļu darbību.

Ķirbju un saulespuķu sēklasТыквенные семечки и семена подсолнечника

Tikai ceturtdaļglāzē ķirbju sēklu ir aptuveni puse no diennakts ieteicamās magnija normas. Magnijs veicina muskuļu atslābināšanos un uztur normālu kalcija līmeni organismā.

Saldais kartupelis

Saldais kartupelis ir brīnišķīgs ogļhidrātu avots. Tāpat saldajā kartupelī ir dzelzs, kālijs, magnijs, vitamīns C un vitamīns D, kas palīdz paaugstināt enerģijas līmeni un novērst nogurumu.

Ūdens

Ūdenim ir organismam ir ļoti svarīgs un nozīmīgs, tas uztur organisma funkcionēšanu. Ūdens palīdz piegādāt barības vielas un skābekli šūnām, kuru zemais līmenis var izraisīt nogurumu. Speciālisti iesaka sievietēm katru dienu izdzert aptuveni 8 glāzes ūdens, bet vīriešiem – aptuveni 10.

Svaigi sezonas produkti

Sezonas produkti ir bagāti ar lielu daudzumu barības vielām, kas palīdz tikt galā ar nogurumu un uzlādēt organismu ar enerģiju.

Bet, ja produkti tiek ilgi uzglabāti un transportēti, tad barības vielu skaits tajos ātri samazinās.

Olas

Olas ir lielisks pilnvērtīgu olbaltumvielu avots, kas palīdz muskuļiem atjaunoties pēc nogurdinoša treniņa, bet organismam – justies modram visas dienas garumā.

AVOTS
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.