3.4 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Vasaras dārzeņu salāti ar ceptām Sniega bumbām

 
  • 2 vidēja izmēra bietes
  • 1 vidēji liels dzeltenais tomāts
  • 1 sauja ķiršu tomātiņu
  • 1 avokado
  • 1 burciņa Trikata Sniega bumbu ar burkāniem
  • 1 sauja sinepju vai jebkuru citu dīgstu
  • 1 ola
  • 4-5 ēd.k. miltu
  • 4-5 ēd.k. tumšās rīvmaizes
  • 1 šallotes sīpols
  • 2 ēd.k. balsamico etiķa
  • 1 tēj.k. brūnā cukura
  • ½ saujas pistāciju
  • olīveļļa
  • eļļa siera cepšanai
  • sāls, pipariFoto (10)
  1. Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu.
  2. Nomizo bietes, sagriez vidēji lielos gabalos, kārto uz cepešpannas, aplej nedaudz ar eļļu un liec krāsnī cepties 180 grādos uz 40 minūtēm līdz 1 stundai, līdz gatavas.
  3. Virtuves blenderī sasmalcina šallotes sīpolu, pievieno 3 ēd.k. olīveļļu, balsamico etiķi un sāli, piparus.
  4. Kad bietes gatavas, izņem tās no krāsns un liec traukā marinēties, pievienojot šallotes sīpola marinādi.
  5. Ņem trīs bļodiņas, vienā ber rīvmaizi, otrā – miltus, trešajā – ar dakšiņu sakultu olu.
  6. Nelielā katliņā uzsildi eļļu. Pa vienai ņem sniega bumbu, to apviļā miltos, tad olā un rīvmaizē. To atkārto ar visām. Kad eļļa uzkarsusi, pa vienai Sniega bumbās liec cepties katliņā, katru cepot apmēram 2 minūtes. Izņem ārā un liec uz salvetītes nosusināties.
  7. Sagriez tomātus, avokado, sajauc ar sinepju dīgstiem, pistācijām un nedaudz olīveļļas.
  8. Traukā kārto marinētās bietes, tomātus, avokado ar dīgtiem un riekstiem, kā arī cepto sieru.
  9. Pasniedz kā pamatēdienu vai piedevu.

Padoms: Siltā laikā bietes var cept arī ārā uz grila, un ēdiens vislabāk garšos pie dabas.

Recepšu un fotogrāfiju autores: Justīne un Monika, Divi10.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.