12.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Ko nekad nedrīkst darīt ar savām intīmajām vietām

 

0

Nekad nesmērējiet uz savām intīmajām vietām epilācijas krēmu. Vismaz ne dziļās epilācijas krēmu. Tādiem krēmiem ir bagātīgs ķīmiskais sastāvs, un tie pavisam viegli var izraisīt spēcīgu iekaisumu uz jau tā jūtīgām ādas daļām. Uzmanīgi krēmu nomazgājiet, lai tas nenokļūtu intīmo vietu iekšpusē. 

Neiaizmirstiet pēc dušas noslaucīt. Kad jūs steidzaties, jūs varat aizmirst rūpīgi noslaucīt intīmās vietas. Bet, ja jūs to nedarat, un turklāt uzreiz uzvelkat veļu un apģērbu, tā kļūst par lielisku mitru vidi baktērijām. Siltums, mitrums un berzēšanās izraisa iekaisumu un iespējamas izmaiņas pH līmenī, kas veicina baktēriju vairošanos un infekcijas rašanos. Tā paša iemesala dēļ nekad ilgi nestaigājiet slapjā peldkostīmā.

Nenodarbojieties ar pašārstēšanos. Neuzstādiet sev diagnozi ar interneta palīdzību un vēl vairāk neko nekur sev nebāziet bez konsultācijas ar ārstu.

Neveiciet pīrsingu. Pirmkārt, pastāv infekciju rašanās risks, īpaši bīstams ir pīrsings klitora rajonā, kas var pārnēsāt infekciju ar asinīm. Pastāv iespējamība, ka var tikt aizskarts nervs, kā rezultātā būs mazāka juteklība. Taisot pīrsingu intīmajā vietā, to var viegli aizskart un duršanas vietā savainot, atverot brūci un tādējādi paaugstinot risku caur to ievadīt jebkuru infekciju, līdz pat hepatītam un HIV.

Necentieties uzlabot smaku tur. Runa ir par dažādu smaržu un aromātu, parfimētu ziepju lietošanu. Vagīnas smaka ir vistiešākajā mērā saistīta ar to, ko sieviete ēd, kā arī ar tur dzīvojošām baktērijām. Ja jūs patiešām uztrauc nepatīkamā smaka, neskatoties uz labo higiēnu, tad labāk konsultēties ar ārstu un veikt analīzes. 

Nevalkājiet pārāk apspīlētu apģērbu un sintētisku apakšveļu. Tas neļauj jūsu intīmajām vietām elpot un paaugstina infekciju un iekaisumu risku.

Neizmantojiet nekādus izsmidzināmus līdzekļus, želejas un pat ziepes intīmajām vietām. Tas visbiežāk izjauc dabisko pH līdzsvaru, vagīnas iekšpusē, izraisa iekaisumu, un tādējādi padara to ievainojamāku un infekcijām pievilcīgāku. Viss, kas jums ir vajadzīgs, ir ūdens.  

AVOTS

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.