7.2 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Šis bērniņš piedzima 100 dienas pēc savas mātes nāves

 

0

Sandra Pedro, Portugāles iedzīvotāja uzzināja, ka otro reizi ir stāvoklī, kad viņai bija 37 gadi. Ņemot vērā viņas slimības vēsturi, ārsti brīdināja, ka viņa ļoti riskē. Līdz tam laikam Sandra jau pārcieta pneimoniju, problēmas ar sirdi, un viņa pat iekrita komā. Turklāt viņai izgrieza audzēju no nierēm. Un tomēr, 37 gadus vecā sieviete gribēja atkal kļūt par māti un nolēma riskēt.
1
Februārī asinsizplūdums smadzenēs atstāja viņu par mata tiesu no nāves intensīvās terapijas nodaļā. Sandra jau zināja, ka gaida puisīti, bet nevarēja redzēt, kā aug viņas vēders.2

20.februārī ārsti apstiprināja Sandras nāvi, bet tas, kas notika tālāk, kļuva par unikālu notikumu Portugālē, un par ļoti retu gadījumu visā pasaulē. Viņas nāves laikā ārsti veica pēdējo ehokardiogrammu un atklāja, ka bērna dzīvības rādītāji ir normāli. Sirds bija stipra, elpošana normāla. Ārsti bija šokā.3

Pārsteigti par ieraudzīto, ārstu komanda nolēma nosūtīt pārbaudes rezultātus uz galvaspilsētas slimnīcu. Rezultātā ārstu komiteja, kā arī Sandras ģimene un bērna tēvs piekrita saglabāt grūtniecību, lai glābtu bērnu.

Visa ģimene vēroja, kā nedzīvo Sandras ķermeni atkal atdzīvina ar aparātu palīdzību. Bija grūti, bet viņiem bija jābūt stipriem. Sievietes smadzenes jau vairs nestrādāja, klīniski viņa bija mirusi, bet viņas ķermenī auga jauna dzīvība.

Sandra kļuva par dzīvu inkubatoru savam dēlam. Uzturēt viņas organisma darbību un barības vielu cirkulēšanu uz placentu kļuva par milzīgu izaicinājumu ārstu komandai, kas sastāvēja no vairāk nekā 80 medicīniskā personāla cilvēkiem.

Pēc 107 dienām notika brīnums: 32. nedēļā ar ķeizargriezienu piedzima veselīgs puisītis, kaut arī priekšlaicīgi. Pēc tam aparatūra tika atslēgta, un mātes ķermenis tika atdots tuviniekiem. Fenomenāls gadījums!

AVOTS
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.