8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

TAUTAS MEDICĪNA PRET TULZNĀM

 

00

1.Ķiploks
Ķiploks mīkstina ādu, nogalina baktērijas un sēnīti, jo ķiploka sastāvā ir dabisks antiseptiķis! Saspied 3 – 4 ķiploka daiviņas, samaisi tās ar 1 ēdamkaroti olīveļļas, un uzsmērē uz tulznas. Vislabāk to darīt uz nakti 7 – 10 dienas pēc kārtas. Pēc ķiploka pastas uzlikšanas cieši notin problemātisko vietu.

2. Sīpols
Sasmērē tulznu ar svaigu sīpolu vai sīpola sulu, aptin kāju. Pēc 10 šādām ikdienas procedūras dienām tulznu varēs ļoti viegli noņemt – raupjā āda kļūs mīkstāka un plānāka.

3. Etiķis
Iemērc vates tamponiņu etiķī un pieliec sāpīgajai kājas daļai. Pa virsu uzlīmē plāksteri. Pēc 3 stundām vari procedūru atkārtot. Etiķis dezinficē kāju ādu, tam piemīt pretsēnīšu efekts, un tas palīdz ātri likvidēt tulznas. Ja tulzna nav pārāk liela, tad etiķis ar to tiks galā pēc pāris dienām, kad veiktas šāda manipulācijas!

4. Citrons + aspirīns
6 aspirīna tabletes sasmalcini ar nelielu daudzumu citrona sulas. Šo smēri uzsmērē uz tulznas vai varžacs, kāju ietin pārtikas plēvē vai aptin ar parastu polietilēna maisiņu. Pa virsu plēvei uzliec karstu kompresi – audumu vai marli, kas iemērkta karstā ūdenī. Pietiek ar 15 minūtēm, lai panāktu efektīvu iedarbību. Noņem plēvi, nomazgā smēri un ar pumeku noberz tulznu. Nelielas tulznas iespējams šādi likvidēt jau pēc pirmās reizes, izmantojot šo superlīdzekli! Lielāka izmēra tulznām būs nepieciešams atkārtot procedūru: šīs manipulācijas var veikt kaut katru dienu līdz pilnīgai ādas bojājumu novēršanai.

5. Rīcineļļa
Sasmērē tulznas vai varžacis ar rīcineļļu no rīta un vakar, un tās pazudīs divu nedēļu laikā. Rīcineļļa ir brīnišķīgs profilaktisks līdzeklis, to var lietot, lai novērstu tulznu veidošanos.

6. Kumelītes
Lai mīkstinātu cieto ādu, atslābinātu kājas un noņemtu sāpes traumētajās vietās ieteicams lietot vanniņu ar ārstnieciskā auga novārījumus. Pagatavo karstu novārījumu no 4 ēdamkarotēm kaltētu kumelīšu un vienu litru ūdens. Silta vanniņa 30 minūšu garumā darīs brīnumus ar jūsu kājām, āda kļūs manāmi maigāka. Ja nav slinkums un ir iespēja šādu vanniņu katru vakaru, tad nedraudēs nekādas varžacis.

7. Tomātu komprese
Tomātu biezenis arī veicina ādas mīkstināšanu un pakāpenisku tulznu iznīcināšanu. Uzsmērē tomāta mīkstumu uz cietušo vietu, ietin plēvē. Pa virsu vari uzlikt karstu kompresi, bet var arī iztikt bez tās. Pēc stundas nomazgā tomātu masku un notīri ādu ar pumeku.

AVOTS
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.