18.8 C
Rīga
ceturtdien, 2 maijs, 2024

Neticami uzmundrinoši dzērieni, kuri pavisam viegli palīdzēs jums aizstāt kafiju

 

0

Lai būtu dažādība un lai brokastis padarītu veselīgākas, mēs piedāvājam jums 5 alternatīvas rīta kafijai. Šie dzērieni piepildīs jūs ar enerģiju un dāvās labu noskaņojumu visai dienai.

Citronu – medus dzēriens

Tāds toniks ne tikai paaugstinās darbaspējas, bet arī veicinās notievēšanu un imunitātes paaugstināšanu. Glāzē silta ūdens ieliekam 1 – 2 citrona daiviņas un tējkaroti medus, pēc tam labi samaisām. Pēc vēlēšanās var pievienot arī tējkaroti malta kanēļa. Tam no sākuma aplejiet kanēli un citronu ar karstu ūdeni, bet pēc kāda laika atdzisušajam dzērienam pievienojiet medu.

Kakao ar apelsīnu sulu

Šis dzēriens uzlabos noskaņojumu no rīta un dāvās brīnišķīgu garastāvokli visu atlikušo dienu. Turklāt kakao ar apelsīnu veicina holesterīna līmeņa normalizēšanos un ātri izraisa sāta sajūtu. Lai pagatavotu šo brīnumaino dzērienu, vajag sarīvēt nedaudz apelsīna miziņas un izspiest sulu no pus apelsīna. Pēc tam uzvārīt kakao, pievienot tam pienu un iegūto apelsīna svaigo sulu ar miziņu. Pēc garšas var pievienot nedaudz medus vai brūnā cukura.

Citronliānas tēja

Šis dzēriens ir pilnvērtīgs kafijas aizstājējs. Citronliānas tēja sniegs spēku un enerģiju, kā arī palīdzēs tikt galā ar depresiju. Turklāt citronliāna labvēlīgi ietekmē aknas un uzlabo atmiņu. Lai pagatavotu dzērienu, vienkārši aplejiet 10 gramus ar kaltētajiem jaunajiem asniem un lapām ar vienu litru vāroša ūdens. Tāpat var pievienot lapas arī parastajai tējai.

Ingvera tēja

Ingvera tējai piemīt ilgstošs stimulējošs efekts atšķirībā no kafijas. Ingvera smarža spēj mazināt nogurumu un uzlabot garastāvokli. It īpaši noderīgs dzēriens būs cilvēkiem, kuri strādā intelektuālu darbu. Pagatavot uzmundrinošo ingvera eliksīru ir pavisam vienkārši: gabaliņu ingvera saknes vajag attīrīt no mizas, ar nazi sīki sagriezt un apliet ar karstu ūdeni. Garšas uzlabošanai var pievienot medu ar citronu vai arī pāris piparmētras lapiņas.

Zaļā tēja ar jasmīnu

Aizstāt kafiju palīdzēs arī zaļā tēja. Tās tonizējošās īpašības ne velti atgādina kafiju: zaļajā tējā arī ir uzmundrinošais kofeīns, kura iedarbība gan sākas vēlāk, nekā kafijā esošajam kofeīnam. Turklāt zaļajā tējā ir lielāks daudzums katehīnu – vielu, kurām piemīt antimikroba, antioksidanta un pretaudzēju iedarbība. Šādai tējai arī var pievienot citronu, galvenais nosacījums ir tāds, ka ūdens temperatūrai jābūt ne augstākai par 80–85 °C.

AVOTS

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.