6.4 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Ja savā pagalmā pamanat šādu augu, nekādā gadījumā to neiznīciniet! Un, lūk, kāpēc!

 

[sociallocker]

see-weed-growing-yard-dont-pick-heres-696x387

Lielākā daļa no jums droši vien uzskata portulaku par nederīgu nezāli, bet šis raksts atklās dažus interesantus faktus par to.

Šī auga lapas sniedz fantastisku labumu veselībai, tāpēc nākamreiz, kad izlemsiet to izmest, ņemiet to vērā. Portulaks ir augs ar augstu vitamīnu un mnerālvielu saturu, kas uzlabo kopējo veselības stāvokli, tāpat tas satur daudz dzelzs un kalcija, kas nepieciešams mūsu kaulu veselībai.

Tā sēklas ir ļoti spēcīgas, un augs var dzīvot pat 25 gadus, kas nozīmē, ka tas nozīmīgi stiprina imunitāti.

Šī nezāle satur vairāk A vitamīna nekā visi zaļie lapu dārzeņi, kas pasargā no vēža un ir bagāta ar omega-3 taukskābēm, kas efektīvi novērš sirds slimības un insultu. Pie tam, tas nav ģenētiski modificēts.

Tā kā iesakām apsvērt portulaka ieviešanu savā ikdienas uzturā. Tā lapām ir patīkama citrona garša un kraukšķīga tekstūra. Jūs varat ar to aizstāt spinātus un ieviest daudzās receptēs.

Jūs varat to pievienot salātiem un sviestmaizēm un, tā kā tas ir bagāts ar olbaltumvielām, tas paaugstinās jūsu enerģijas līmeni un dos spēku. Bērniem portulaks samazina arī risku attīstīties autismam un uzmanības deficīta un hiperaktivitātes traucējumiem.

AVOTS

[/sociallocker]

 

1 KOMENTĀRS

  1. Līdz šim nezināju,kā to sauc…tas kā neiznīcināma nezāle ir pārņēmis visu manu dārzu…un tikai uz vizuālas līdzības pamata baidos to ēst un neiesaku arī citiem…

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.