2.2 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Laika prognoze: augusta otrā puse- lietus pietiks, būs mēreni silts

 
00
Jaunākās prognozes liecina – 2016. gada augusta otrā puse būs mēreni mitra, bet ne visai vēsa. Kopumā laba priekš sēņošanas, bet ne visai laba priekš ražas novākšanas. 
 
Cikloni no Atlantijas okeāna ies pāri Latvijai viens pēc otra. Nesot dažādas intensitātes nokrišņus, starp kuriem uz īsu brīdi būs skaidras debesis. Visai ticami- apmēram uz septembra sākumu uz laukiem būs ūdens, un kartupeļu novākšana būs visai sarežģīts process. 
 
Tomēr gaisa temperatūra īpaši nepazemināsies. Aukstākās dienas – perioda sākumā. Apmēram līdz 18. augustam naktīs gaiss atdzisīs līdz +5+6+7 grādiem. Aukstākais laiks gaidāms Latgalē un Zemgales austrumos. Pārējā Latvijā tuvākās naktīs gaiss būs drusku siltāks, termometra stabiņš nenokritīs zemāk par +10+11.  Pastāv apmēram 15%  varbūtība- ka Vidzemes augstienes austrumu malā un Latgalē uz zāles virskārtas būs nelielas salnas. Dienas stundās gaiss iesils līdz +17+21 grādam, iespējams daždien tie +20 nekurs Latvijā netiks sasniegti. 
 
Drusku siltāks laiks kļūs no 18. augusta, kad arī vējš – kas līdz šim nāca no rietumu puses, vairāk iegriezīsies no dienvidu horizonta. Tad gaiss iesils līdz +22+24+25 un atsevišķās dienās, iespējams, vēl vairāk. Naktīs nebūs vēsāks par +11+14. 
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.