6.4 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Kā izvairīties no kaitīgiem skaistumkopšanas paradumiem?

 

dieviete.lv

Atturies no pieskaršanās sejai. Tu izmanto rokas katru dienu, pieskaroties dažāda veida lietām, viss kam tu pieskaries nokļūst arī uz tavas sejas, tāpēc pārliecinies, ka rokas mazgā pietiekami bieži. Ja ir izstrādājies paradums pieskarties sejai, centies tomēr to pārvarēt, ja radusies kāda nieze, labāk izmanto apģērba iekšpusi, protams, pārliecinoties, ka tas ir tīrs.

Nelaizi lūpas. Siekalu nožūšana izraisa sasprēgājušas lūpas. Lūpu balzāms un regulāra šķidruma uzņemšana atrisinās sasprēgājušu lūpu problēmu. No lūpu plaisāšanas palīdzēs izvairīties arī vazelīns, ko uzklāj plānā kārtā tieši pirms gulētiešanas. Tas aiztur lūpās esošo mitrumu un pasargā tās no izžūšanas. Reizi nedēļā lūpas var noskrabēt ar smalku cukuru, veicot maigas, apļveida kustības, pēc tam noskalojot ar siltu ūdeni. Vislabāk to darīt uz nakti, pēc tam vēl uzklājot vazelīna kārtiņu uz lūpām.

Neberzē acis. Āda ap acīm ir ļoti plāna un jutīga, tādēļ bieža acu berzēšana var izsaukt kairinājumu un apsārtumu acu rajonā. Lai atvieglotu radušos kairinājumu acu rajonā, labāk izmanto pirkstu galus, veicot maigas kustības  un nodrošinot roku tīrību.

Neaiztiec pūtītes. Pūtīte ir aizsprostojusies pora, kas pilna ar baktērijām. To aiztiekot, tiks nevajadzīgi kairināta āda, var veidoties arī rētas. Labākais veids, kā dabiski cīnīties pret pūtītēm, ir apstrādāt pūtīti katru dienu ar nelielu daudzumu tējas koka eļļas. Mazināsies apsārtums, rezultātā pūtīte kļūs mazāk pamanāma.

Izmanto ar audumu pārklātās matu gumijas. Gludā virsma vieglāk slīdēs pār matiem un mazāk tos plēsīs.

Izvairies no karstiem matu žāvēšanas paņēmieniem. Karstums sausina matus, kas var izraisīt matu šķelšanos un sprogošanos. Kad vien iespējams, labāk ļauj matiem izžūt pašiem vai izmato fēnu ar aukstā gaisa plūsmu. Pirms izmanto jebkuru karstuma radošu elektroierīci matiem, vajadzētu iegādāties matu serumu, kas pasargās tos no karstuma. Tas ne tikai aizsargās matu kutikulu, bet arī piešķirs matiem veselīgu spīdumu.

Nemazgā matus katru dienu. Šis ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā tikt galā ar sausiem un plāniem matiem, jo pastāvīgās matu mazgāšanas dēļ, tie tiek atbrīvoti no to dabiskās eļļas. Cilvēki ar īsiem matiem var tos mazgāt biežāk, bet garu matu īpašniekiem vajadzētu šo nepieciešamību piekopt retāk, teiksim, plecu garuma matus vajadzētu mazgāt ne biežāk kā katru otro dienu, garākus matus – katru trešo dienu.

Sagatavoja redakcija

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.