1.8 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Aicina uz bezmaksas informatīvo pasākumu sievietēm par krūšu veselību

 

Trešdien, 24. augustā, plkst. 17.00 “Fon Stricka villa” notiks bezmaksas informatīvs pasākums sievietēm par krūšu veselību un krūts vēža profilaksi. Pasākums noris valsts organizētās informatīvās kampaņas par vēža profilaktiskajām pārbaudēm ietvaros un to var apmeklēt ikviens interesents.

Pasākuma apmeklētājām būs iespēja uzdot ekspertiem interesējošos jautājumus un ekspertu lekcijās uzzināt vērtīgu informāciju par krūšu veselību, profilaktisko pārbaužu veikšanas iespējām un biežākajām sūdzībām, kas var liecināt par krūts audzēju.

Par krūšu veselību un to, kā tiek veikts krūts vēža profilaktiskais izmeklējums (mamogrāfija), kas sniedz iespēju konstatēt izmaiņas jau priekšvēža stāvoklī, stāstīs Veselības ministrijas galvenā speciāliste onkoloģijā, profesore Dace Baltiņa.

Krūts vēža pacienšu atbalsta biedrības „VITA” vadītāja Irīna Januma dalīsies ar savu personīgo pieredzes stāstu un citu sieviešu stāstiem par regulāru krūšu veselības pārbaužu veikšanas nozīmīgumu un gadījumiem, kad izdevies konstatēt saslimšanu agrīni un uzsākt savlaicīgu ārstēšanu.

No valsts budžeta līdzekļiem noteiktos vecumos tiek apmaksātas dzemdes kakla, krūts un zarnu (kolorektālā) vēža profilaktiskās pārbaudes. Dzemdes kakla vēža un krūts vēža profilaktiskās pārbaudes var veikt sievietes, kuras ir saņēmušas uzaicinājuma vēstuli no Nacionālā veselības dienesta. Uzaicinājums dzemdes kakla pārbaudei tiek nosūtīts sievietēm vecumā no 25 līdz 70 gadiem (reizi trijos gados), savukārt krūšu pārbaudei vecumā no 50 līdz 69 gadiem (reizi divos gados). Zarnu vēža profilaktisko pārbaudi reizi gadā var veikt sievietes un vīrieši vecumā no 50 līdz 74 gadiem, vēršoties sava ģimenes ārsta praksē.

Pasākuma norises vieta – “Fon Stricka villa” Aristida Briāna ielā 9, Rīgā. Sākums plkst. 17.00. Vairāk informācijas par pasākuma norisi var noskaidrot, zvanot uz tālruņa numuru 67045007.

Pasākums noris informatīvās kampaņas „Rūpes par veselību ir ģimenes laime!” ietvaros, kuru īsteno Veselības ministrija un Nacionālais veselības dienests. Tās mērķis ir aicināt rūpēties par savu veselību un veikt valsts apmaksātās vēža profilaktiskās pārbaudes. Kampaņā tiek īpaši uzsvērts, ka profilaktisko pārbaužu veikšana ir svarīga ne vien pašam cilvēkam, bet arī viņa ģimenes locekļiem un citiem tuviniekiem, kuriem rūp viņa veselība, jo slimības gadījumā tā emocionāli un tieši ietekmē ikvienu ģimenes locekli.

http://www.vmnvd.gov.lv/lv/aktualitates/571-aicina-uz-bezmaksas-informativo-pasakumu-sievietem-par-krusu-veselibu

Cancer_A4_leaflet-1_DzemdesKrushu_01-08-2016_page-1_05_05

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.