Es, Dieviete.lv galvenā redaktore Lapsa, eksperimentējot virtuvē atklāju vienu ellīgi gardu un pavisam elementāru salātu recepti ar svešādo kuskusu. Padalīšos, lai arī tu vari pamēģināt.
Tev vajadzēs:
- pāris tomātus
- papriku
- svaigu gurķi
- nedaudz eļļas
- kuskusu
- kūpinātu vistas gaļu
- krējumu
- majonēzi
- 1 ķiploka daiviņa
- sāli
- cukuru
- piparus
- kariju
Pagatavošana:
- Ieber bļodiņā kuskusu, pieber šķipsniņu sāls, nedaudz karija un tējkaroti eļļas, samaisi un aplej ar verdošu ūdeni, liec virsū vāku un atstāj uzbriest. Ņem vērā – kuskuss uzbriest 2 vai pat 3 reizes lielāks, kā esot sauss.
- Sagriez gabaliņos tomātus, papriku, gurķi, vistu, ieber salātiem paredzētajā bļodā.
- Pagatavo salātu mērci – sajauc krējumu ar majonēzi, nedaudz sāls un cukura, sasmalcinātu vai ar ķiploku spiedi saspiestu ķiploku un maltos piparus. Proporcijas izvēlies tādas, lai tev gašotu mērce.
- Kad kuskuss uzbriedis, ber to klāt dārzeņiem un vistai, pievieno mērci un kārtīgi samaisi.
Gardie kuskusa salāti vieglām un sātīgām pusdienām ir gatavi!
Labu apetīti!
Dieviete.lv redaktore Lapsa