1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

10 fiziskās aktivitātes tavas seksualitātes uzlabošanai

 

dej

Amerikāņu interneta vietne “Health.com” apkopojusi desmit treniņu veidus, kas vienlaicīgi uzlabos gan sievietes veselību, gan dos piešprici seksuālajai dzīvei.

Daži no šiem treniņu veidiem ir pieejami arī Latvijā. “Seksīgie treniņi mums palīdz noskaņot ķermeni jutekliski, un mēs jūtamies vairāk atsaucīgas un ieinteresētas seksā,” portālam uzsvērusi amerikāņu klīniskā psiholoģe un seksa terapeite Marianne Brendona.

1. Dejošana ap stieni

Dejošana ap stieni var palīdzēt sievietēm ar slābanu seksuālo vēlmi un Brendona bieži šo praksi iesaka savām pacientēm kā mājasdarbu. Nesagaidiet, ka tā būs pastaiga pa parku! Nodarbības var iekļaut sevī spēka nostiprinošus vingronājumus, jo kā gan citādi iespējams pie stieņa turēties kā ar savilktiem muskuļiem. Šī nodarbība prasīs arī kaislīgi izkopt pagriezienus uz stieņa.

2. Salsa

Dodieties uz deju grīdas, lai ļautos tveicīgām salsas nodarbībām, un pusstundas laikā būsiet sadedzinājusi 200 kalorijas. Jums nav jābūt perfektai dejotājai, jo pieejamas nodarbības cilvēkiem ar dažādu pieredzi. Pie tam šajā treniņā jūs varat uzvilkt valdzinošas drēbes un spilgtas augstpapēžu kurpes. Lai patiešām uzšķiltu liesmu, paņemiet uz salsas nodarbību savu otro pusīti. Pētījumi liecina, ka partneri, kas kopā izmēģina ko jaunu, gūst lielus ieguvumus gan gultā, gan ārpus tās.

3. Striptīza aerobika

Jums nav jāizskatās kā seriālu zvaigznei Karmenai Elektrai, lai pamēģinātu viņas kardiostriptīza treniņu plānu. Nesatraucieties – jums nebūt nav jānovelk visas drēbes. Šajā treniņā ir vairāk seksīgu, striptīzdejotājām raksturīgu kustību nekā izģērbšanās, kaut gan, ja jūtaties brīva, lai novilktu krekliņu, to varat darīt. Kaut arī striptīza aerobika var šķist biedējoša, tās piekritēji uzsver tās jautro un seksīgo pusi. To varat izmēģināt arī mājās, ja jums ir programmas DVD – viena pati vai ar auditoriju.

4. Dejošana uz krēsliem

Kaut arī tā ir riskanta prakse, tajā slēpjas daudz fitnesa pērļu. Riņķošana un līgošanās ir ļoti ieteicama – iegūsiet stingrus vēdera muskuļus, kājas un dibenu. ASV daudzas privātās fitnesa studijas iekļauj šīs kustības savās programmās. “Es saku pacientēm, ka viņas var izmantot šīs prasmes ar savu partneri mājās un pasniegt to kā dāvanu Valentīna dienā,” norāda M. Brendona.

5. Vēderdejas

Mums patīk vēstījums no šī Tuvo Austrumu dejas vingrinājuma: Mīli savu ķermeni neatkarīgi ne no kā. Ieslīdiet izaicinošās drēbēs, kas apsedz jūsu gurnus un ļaujieties dzīvīgas arābu mūzikas ritmiem. Vienas stundas intensīvā nodarbībā jūs varat zaudēt pat līdz 350 kalorijām. Vēderdejas var būt alternatīva sievietēm, kuras nevēlas dejot ap stieni, bet grib diskrētāk trenēt savas seksuālās spējas.

6. Kailā joga

Tās piekritēji saka, ka izģērbšanās padara relaksējošo un nomierinošo jogas praksi vēl labāku, ļaujot sievietēm patiešām izjust savus ķermeņus. “Jo vairāk jūs domājat par seksu, jo vairāk jūs to vēlēsieties. Seksīgie treniņi veicina pozitīvas gaidas un palīdz jums vairāk izjust jūsu ķermeni,” uzsver eksperte. Ar vai bez drēbēm – daudzas jogas pozas – stiprina gurnus, augšstilbus un galvenos iegurņa un sēžas muskuļus, un sievietēm, kas jogo, var būt labāki orgasmi.

7. Zumba

Šī kolumbiešu deju trakuma tiešais tulkojums ir “kusties ātri”, un tā iekarojusi visu pasauli. Zumba ir mikslis, kas sastāv no tradicionālajām aerobikas kustībām maksimālai sirdsdarbībai, latīņu stila kustībām un hip-hopa. Jums nav jābūt profesionālei, lai pievienotos grupai. Jaunajiem dalībniekiem iesaka darboties sev pieņemamā tempā, un pamazām apgūt jaunas kustības. “Tā nav vieta sacensībām, kā jūs varētu iedomāties. Šī prakse sievietēm nāk ļoti par labu,” uzskata Brendona.

8. Bolivudas dejas

Indiešu filmās sastopamās Bolivudas dejas arī var dot seksīgu piesitienu. Pusstundas laikā iespējams sadedzināt 200 kaloriju un daudzas no dejām ir par romantiskām attiecībām vai zudušu mīlu. Ja nav iespējams atrast deju grupu, internetā iespējams iegādāties DVD ar dejām, lai tās praktizētu mājās.

9. Gaisa akrobātika

Pamazām ASV popularitāti iegūst šis treniņu veids. Tas prasīs kādu laiku, lai to iemācītos, taču mācīšanās vīt cilpas starp auduma gabaliem, kas karājas pieskrūvēti pie griestiem, kā arī stiepšanās un nostiprināšanās, vienlaikus izaicinās gravitāciju – tas noteikti liks jūsu elpai aizrauties.

10. Riņķa griešana

Tā nav domāta tikai bērniem! Iegrimstiet šajā nodarbē, varēsiet iegrimt tādā kā transa stāvoklī, kurā jūtat, kā kustas jūsu gurni un vēders. Kad būsiet apguvusi treniņa pamatus, izmēģiniet vairāk jaunu kustību, kuras pusstundas ilgā treniņā jums palīdzēs sadedzināt līdz 200 kalorijām.

Kad lūkosieties spogulī, jūs ne tikai pamanīsiet zaudētos vidukļa centimetrus. “Šī aktivitāte liek mums justies labāk par mūsu ķermeņa tēlu. Un tas mūs liks būt vairāk ieinteresētām fiziskās un jutekliskās aktivitātēs,” uzsver seksa terapeite.

lalv

AVOTS

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.