6.4 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Līgava – tikai baltā? Kāzu dienā var atļauties arī krāsainu kleitu

 

ligava

Kāda ir ideāla kāzu kleita? Žilbinoši balta, šokējoši sarkana vai maigā krēmkrāsā? Katra līgava sapņo par to, lai tieši viņas kleita būtu visunikālākā. Taču ir jāatceras, ka katrai krāsai ir sava nozīme, turklāt tādos svētkos kā ģimenes dibināšanas diena.

Balta krāsa – neitrāla. Tā ir tīrības, nevainības simbols, tieši tāpēc ilgus gadu desmitus tieši balta krāsa ir bijusi kāzu kleitas noteicošais tonis. Sevišķi ja līgava precas pirmo reizi, balta krāsa ir gluži vai obligāta. Nav vēlams izvēlēties sniegbaltu tērpu, ja svinīgais brīdis ir paredzēts rudenī vai pavasarī. Psihologi iesaka, ka sniegbalts tonis piestāvēs trauslām, jūtīgām jaunietēm, kuras dod priekšroku senām tradīcijām un nevēlas eksperimentēt.

Pelēka krāsa – pilnīgi laupa jebkuras stimulējošas vai psiholoģiskas tendences. Pelēka krāsa simbolizē nevis ieņemtu teritoriju, bet gan robežjoslu starp divām karojošām pusēm. Tāda kā nevienam nepiederoša zeme, Berlīnes mūris. Sieviete, kura izvēlas šādu krāsu, vēlas no visa norobežoties, būt brīva no jebkādām saistībām, paslēpties no ārējiem stimuliem un ietekmes. Tautā šādus cilvēkus dēvē par pelēkajiem kardināliem.

Zila krāsa – pilnīgs miers, apmierinājums. Tā ir uzticības krāsa, kura simbolizē tradīcijas, nepārejošas vērtības. Līgava zilā tērpā ilgojas pēc mierīgas un sakārtotas apkārtējās vides, kura ir brīva no uztraukumiem un sarūgtinājumiem. Šādai līgavai notikumi attīstās līgani un pakāpeniski, viņai ir svarīgi uzticēties citiem, bet apkārtējie var droši uzticēties viņai.

Sarkana krāsa – dzīves enerģija, nervoza aktivitāte, simbolizē jebkurus līdzekļus un centienus sasniegt rezultātus. Ja līgava noraida sarkano krāsu, viņa vai nu atrodas milzu uzbudinājuma stāvoklī, vai arī tāpēc, ka viņai trūkst dzīvības enerģijas.

Zaļa krāsa – neatlaidība, mērķtiecība, augsts pašvērtējums. Pieaug lepnums pašai par sevi, pārliecība par notikumu gaitu un iespējām to kontrolēt. Līgava zaļā kleitā vēlas paaugstināt pārliecību par savu vērtību, uzmācīgi gaida, ka apkārtējie izrādīs cieņu tām vērtībām, kuras viņai piemīt (bagātība, skaistums vai kulturālais mantojums).

Dzeltena krāsa – rada viegluma un prieka sajūtu. Šī krāsa ir cerība un lielas laimes gaidīšana visās jomās (no seksa līdz filozofiskām un reliģiskām atziņām). Tā vienmēr tiecas uz nākotni, uz moderno, uz attīstību. Līgava dzeltenā kleitā ļoti vēlas aizmukt no esošajām grūtībām, atrast izeju, kura nesīs atpestīšanu. Taču viņai ir raksturīga virspusēja attieksme pret darbiem, nepacietīgi meklējumi alternatīviem risinājumiem, kā arī nepastāvība.

Violeta krāsa – simbolizē zināmā mērā mistisku savienību, kurā vēlamais un iekārojamais kļūst realitāte. Tas ir sapnis, kas kļuvis par īstenību. Līgava, kura uzvilkusi violetu kleitu, vēlas citus apburt un iedvesmot, kā arī pati labprāt atrodas aizgrābtības eiforijā. Šādu krāsu parasti izvēlas intelektuāli un emocionāli nenobriedušas sievietes, skolnieces, grūtnieces, kā arī seksuālās minoritātes.

Krēmkrāsa, bēša krāsa – derēs tai līgavai, kura nevēlas neko kardināli mainīt, taču grib kaut nedaudz atšķirties no pārējām līgavām.

Rozā krāsa – piestāvēs kautrīgai, mīļai, maigai līgavai. Tiks uzsvērta viņas romantiskā daba. Taču, ja rozā krāsa būs pārlieku spilgta un uzmācīga, līgava atgādinās Bārbiju un radīs mazas meitenes tēlu.

Zelta krāsa – bagātības, varas krāsa. Viegli sajaukt ar dzelteno krāsu.

Oranža krāsa – saistās ar cilvēkiem, kuri izstaro siltumu, mājīgumu, sauli. Šādu kleitu var uzvilkt jautra smējēja.

Nobeigumā – izvēloties sev kāzu kleitu, neaizmirstiet, ka ne tikai jūs esat šīs dienas galvenā persona. Ja jūsu līgavainis būs dzeltenos toņos, bet jūs – izaicinoši sarkanos, pilnīgi iespējams, ka svinību beigās gan jūs, gan jūsu viesi kļūs satracināti un nekāda prieka vairs nevienam nebūs.

 

praktiski

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.