1.7 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Pasaulē pirmie septiņīši nosvinējuši 18. dzimšanas dienu – kā viņi tagad izskatās

 

11

1997. gadā Makogiju ģimenē piedzima septiņi dvīnīši – četri puisīši un trīs meitenītes. Par šo notikumu rakstīja visā pasaulē.

Makogiju bērni bija pasaulē pirmie, kas piedzima septiņi uzreiz. Bērnus nosauca par Keniju, Kelsiju, Natāliju, Brendonu, Aleksisu, Neitanu un Džoelu. Septiņu bērnu uzturēšana un audzināšana abiem vecākiem kļuva par pamatīgu pārbaudījumu, katrs, kuram ir bērni sapratīs kādēļ. Neskatoties uz grūtībām, bērni auga saticīgā, gādīgā un draudzīgā ģimenē.

2015. gadā septiņīši svinēja savu 18. dzimšanas dienu – visi kopā. Viņi visi ir kļuvuši par brīnišķīgiem jauniešiem, kuri jau izvēlējušies savas nākotnes karjeras.

Makogiji vēlējās otru bērniņu, tādēļ griezās pēc mediķu palīdzības un veica mākslīgo apaugļošanu.

Kad ārsti informēja vecākus, ka konstatēti septiņi embriji, Kenijs un Bobija nolēma paturēt viņus visus. Viņus centās pārliecināt par to, ka tas var būt bīstami, tomēr ticīgie vecāki jau bija izlēmuši.

Bērni piedzima pavisam maziņi, pats mazākais no viņiem svēra tikai 1,13 kg, bet lielākais – 1,5 kg. Ārsti veltīja lielus pūliņus, lai septiņīši izdzīvotu un izaugtu veseli. Divi – Aleksisa un Neitans – piedzima ar bērnu cerebrālo trieku un viņiem nācās veikt operāciju, lai viņi spētu staigāt. Šodien viņi ir veseli un apmeklē skolu.

Visi saprata, cik grūti klājas šai ģimenei, tādēļ tai aktīvi palīdzēja labdarības fondi: uzdāvinot lielu māju, bērni skolā varēja ēst bez maksas, kā arī apmeklēt dažādas nometnes. Ģimenes galva pastāvīgi strādāja, bet bērniem tika iemācīts, ka bez sūra un grūta daba neko nepanākt.

Vecākā māsa, kura piedzima gadu pirms septiņīšiem palīdz mammai barot mazuļus.

Otrajā rindā no kreisās uz labo: Brendons, Aleksisa, Džoels un Neitans. Pirmajā rindā no labās uz kreiso: Kenijs vecākais, Kenijs jaunākais, Kelsija, Natālija un viņu mamma Bobija.

Bērni jau ir izlēmuši par ko vēlas kļūt: Brendons pēc skolas pabeigšanas iestāsies armijā, Aleksisa vēlas kļūt par audzinātāju, Natālija – skolotāju, Kenijs – celtnieku, bet Neitans un Džoels vēlas kļūt par programmētājiem. Kelsija dzied Arizonas štata korī un vēlas kļūt par dziedātāju.

Viņi nav tik vien kā brāļi un māsas, viņi ir arī labākie draugi. Meitenes redzamas vecākās māsas Mikaelas kāzās.

Bērni drīz pabeigs skolu un drīz vien būs prom no vecāku ligzdas.

28

3

46

54

64

7

 

AVOTS

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.