3.8 C
Rīga
trešdien, 17 aprīlis, 2024

Pieci ieteikumi, kā cīnīties pret krākšanu

 

spilvis

Gan mājās, gan ceļojumos cilvēkiem var nākties sastapties ar krākšanu, ko daudzi no tiem, kas paši miegā nekrāc, uzskata par vienu no kaitinošākajām skaņām pasaulē. Ja ir nācies sastapties ar krākšanu, kas pilnībā laupa kvalitatīvu naktsmieru, steidzami nepieciešami padomi, kā tikt ar to galā. Izrādās, ka krākšana ietekmē ne tikai miegu, bet apdraud gan krācēja veselību, gan arī partnerattiecību ilgumu un kvalitāti. Kā var mēģināt tikt galā ar krākšanu?

1. Pievērst uzmanību liekajam svaram. Bieži krākšanu izraisa tieši liekais svars, tāpēc gan sporta nodarbības, gan arī veselīga pārtika var novērst krākšanu. Jāierobežo arī alkohola patēriņš pirms gulētiešanas, jo tas var izraisīt krākšanu.

2. Negulēt uz muguras. Tā kā lielākā daļa krācēju uzsāk kaitinošo troksni tikai tad, kad guļ uz muguras, iespējams izmantot dažus trikus, kā to novērst. Pastāv iespēja iešūt pidžama tenisa bumbiņas, kuru radītās neērtības liks gulētājam miegā mainīt pozīciju un negulēt uz muguras. Arī tad, ja guļot ķermeņa augšdaļa novietota augstāk par apakšdaļu, samazinās iespēja, ka krācējs gulēs uz muguras.

3. Miega kvalitāte. Viens no populārākajiem padomiem, ko miega eksperti sniedz ne tikai krācējiem, ir ieteikums rūpēties par miega laba un veselīga kvalitāti. Gulēt jādodas katru vakaru vienā laikā un pirms gulētiešanas noteikti kārtīgi jāizvēdina istaba. Tāpat jāmēģina pirms miega nedomāt par darba problēmām.

4. Modināšana bez stresa. Ja partneris vai partnere tomēr turpina krākt, tad pamodināšanai noteikti jābūt mierīgai un bez stresa, jo skaļas un neapmierinātas prasības pārtraukt krākšanu vaininiekā var izraisīt neapzinās negatīvas emocijas, kas zemapziņā krākšanu pat pastiprinās.

5. Biežāk jādzied. Regulāra dziedāšana var samazināt krākšanu, jo dziedot tiek stiprināta elpceļu muskulatūra.

 

AVOTS

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.