Kad laika nav daudz, bet gribas paēst siltu, gardu un sātīgu maltīti, lieliski noder šī ātrā lečo recepte.
Tev vajadzēs:
- burkānus
- sīpolus
- kabačus
- papriku
- tomātus (vai tomātu pastu)
- kāpostu
- sāli
- cukuru
- piparus
- etiķi
- eļļu
Pagatavošana:
- Nomizo un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves burkānus, nomizo un sagriez sīpolus, abus kopā ber katliņā uzkarsētā eļļā, lai apcepas uz mērenas uguns.
- Kad iepriekšminētie dārzeņi ir pusgatavi (pusmīksti), klāt pieber nomizotus un kubiņos sagrieztus kabačus un papriku, samaisi.
- Kad paprika un kabači tuvojas gatavībai, klāt pieber sagrieztu kāpostu un tomātus. (Ja izvēlies tomātu pastu, tad to pievieno nākamajā solī, šajā tikai kāpostus.)
- Kad visi dārzeņi mīksti un gatavi, pievieno sāli, cukuru, svaigi maltus piparus, tomātu pastu (ja neliki tomātus) un nedaudz etiķa. (Atceries – tomātu pasta dod arī skābumu, esi uzmanīga un nepārcenties ar etiķi. Skābumu var mazināt ar cukuru.)
- Visu vēlreiz rūpīgi samaisi, ļauj nedaudz pavārīties, griez nost un ļauj nedaudz atdzist.
Ja vēlies, kopā ar garšvielām vari pievienot arī gabaliņos sagrieztas sardeles vai mednieku desiņas.
Labai sāta sajūtai iesaku šo lečo ēst ar rupjmaizi vai vārītiem kartupeļiem.
Labu apetīti vēl Dieviete.lv redaktore Lapsa