1 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Rehabilitācija pēc krūts vēža ārstēšanas izmaksā sākot no 300 eiro

 

krusu_vezis_simbols

Ik gadu vairāk nekā 1000 sievietēm Latvijā nosaka diagnozi – krūts vēzis. Lai gan valsts apmaksā šīs slimības ārstēšanu, ar komplikācijām un slimības sekām sievietēm ir jātiek galā pašām, apmaksājot to no savas kabatas. Visbiežāk sievietēm ir nepieciešama psihologa un fizioterapeita palīdzība, kas nav lēti izdevumi. Taču tādas bezpeļņas organizācijās kā Rozā vilciens spēj nodrošināt tik nepieciešamo atbalstu, piedāvājot sievietēm bez maksas apmeklēt individuālās konsultācijas.

Lai stiprinātu šādu sabiedriskā labuma organizāciju darbību, palīdzot tām arī turpmāk atbalstīt sievietes, ar 28. septembri Rimi un Supernetto veikalos pie kasēm tiek izvietotas ziedojumu kastītes, lai klientiem dotu iespēju ziedot sieviešu ar krūts vēzi atbalstam. Saziedotos līdzekļus izmantos, lai krūts vēža skartajām sievietēm apmaksātu individuālas konsultācijas pie psihologa un fizioterapeita.

Rozā vilciena vadītāja Zinta Uskale, kura pati pārcietusi krūts vēzi, bet tagad iestājusies arī par citām smagās slimības skartajām sievietēm, stāsta: “Krūts vēža diagnoze sievietei ir milzīgs trieciens, taču ir pierādīts, ka atbalsts un drošība par to, ka saņemsi palīdzību, ir būtisks nosacījums labākiem ārstēšanās rezultātiem. Lai sievietēm nebūtu jāpaliek depresijā, kas bieži vien seko šādas diagnozes gadījumā, piedāvājam rehabilitācijas iespējas, kā rezultātā sievietes spēj ātrāk un pilnvērtīgāk atgriezties aktīvajā dzīvē.” Z. Uskale arī skaidro, ka organizācija spēj piedāvāt līdz 8 psihologa un 10 fizioterapeita konsultācijām, kas uz vienu sievieti organizācijai izmaksā 310 eiro.

Oktobris ir starptautiski atzīts kā krūts veselības mēnesis, kad tiek rīkoti pasākumi un akcijas, lai veicinātu sabiedrības izpratni par krūts vēzi un mazinātu saslimstību ar to. Par Rimi Lavia dalību krūts veselības mēneša aktivitātēs stāsta uzņēmuma sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Bite: “Uzsākam šo ziedošanas kampaņu, jo apzināmies, ka slimība skar ne tikai sievieti, bet visu ģimeni kopumā. Tā ir liela sabiedrības daļa, kura ir saskārusies ar tik smagu diagnozi, un vēlamies pielikt arī savus spēkus, lai atbalstītu slimības skartos. Iepazīstoties ar Rozā vilciena misiju un līdzšinējo darbību, ir skaidrs, ka organizācijas sniegtais atbalsts sabiedrībai ir ļoti nozīmīgs.”

Pašlaik Rimi Latvia tīklā ir 119 trīs formātu veikali: 31 Rimi hipermārkets, 43 Rimi lielveikali un 45 zemo cenu veikali Supernetto. Rimi un Supernetto veikali darbojas 27 Latvijas pilsētās.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.