6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Kā trenēties katru dienu, ievēro šos padomus

 

images-cms-image-000031964

Kustība – tā ir dzīve. Pastāvīga sēdēšana vienā vietā ne tikai dod liekos centimetrus tavai jostas vietai, bet arī kaitē tavai veselībai. Mūsu vienkāršie padomi palīdzēs tiem, kas nezina, kā sevi piespiest piecelties no galda.

Svētdienā sastādi treniņu plānu nedēļai uz priekšu. Tā tu ieekonomēsi laiku un tava dzīve  kļūs sakārtotāka.

Treniņus iekļauj savā darījumu kalendārā. Brīdini savus kolēģus un ģimenes locekļus, ka šajos laikos tevi nevar traucēt.

Apmaksā sporta zāli pāris mēnešus uz priekšu. Tev būs daudz grūtāk izlaist nodarbības, ja zināsi, ka par tām ir samaksāta diezgan liela summa.

Sagatavojies treniņam jau iepriekš. Jau vakarā sakrāmē savu treniņu somu uz zāli, un sastādi dienas ēdienkarti. Ja vajadzīgs, pagatavo ēdienu jau vakarā.

Nesodi sevi, ja kaut nav sanācis. Esi izlaidusi vienu treniņu vai visas nedēļas treniņus – nav svarīgi. Galvenais ir tas, ka tev vienmēr ir iespēja sākt visu no jauna.

Trenējies no rītiem. Tā tavas nodarbības netraucēs tavam darbam un mācībām.

Lai ietaupītu laiku ģērbjoties, jau vakarā pidžamas vietā velc sporta tērpu. No rīta pieceļoties tev nevajadzēs domāt par pārģērbšanos.

Nodarbojies ar sportu katru dienu. 15 minūšu fiziskās aktivitātes  – tas ir labāk nekā nekas.

Reizēm ļauj sev atpūsties. Ja tev kaut kas traucēja paveikt pilnvērtīgu treniņu, iemaini to pret kaut ko mazāk intensīvu.

Nosaki sev konkrētus uzdevumus. Piemēram, vienā dienā noskriet konkrētus kilometrus.

Iemaini savu pusdienu pārtraukumu pret braucienu uz sporta zāli. Tu pateiksi, ka nedrīksti izlaist ēdienreizi un tev būs pilnīga taisnība. Tehniski tu vari papusdienot jebkurā citā laikā.

Trenējies vienā un tajā pašā laikā. Jau pēc dažām nedēļām regulāri pildot vingrinājumus, tas kļūs par ieradumu.

Atzīmē treniņu dienas kalendārā. Šis ir labs piemērs tam, ka tu redzēsi, cik daudz tu esi izdarījusi un sasniegusi.

Atalgo sevi. Pēc katra treniņa uzdāvini sev kādu jauku sīkumiņu. Piemēram, gardas brokastis vai ieej karstā vannā ar smaržīgām putām.

Dalies ar savām treniņu fotogrāfijām. Tava jaunā aizraušanās noteikti nepaliks nepamanīta. Kāds no taviem sekotājiem noteikti tev dos kādu noderīgu padomu.

Raksts tapis sadarbībā ar Mana Polise

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.