1 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Kā padarīt mēnešreizes mazāk sāpīgas (BEZ MEDIKAMENTIEM!)

 

puncis

Diemžēl sāpīgu mēnešreižu tēma nav tik izpētīta kā, piemēram, nevēlam grūtniecība, un tai nav rasts pastāvīgu rezultātu dodošs risinājums. Nereti, dodoties pie ginekologa ar sūdzību par sāpīgām mēnešreizēm vai diskomfortu, tiek saņemta atbilde “Tā ir, tas ir normāli, tā tas notiek. Padzer Ibumetīnu.” Bet patiesībā, tā tam nebūtu jānotiek.

Kamēr nav veikti pētījumi un nav atrasts risinājums, kā atvieglot šīs mēneša dienas, es, kā ripiņu nemīlētāja, kas cenšas iespējami izvairīties no medikamentu lietošanas, nolēmu padalīties ar veidiem, kā pati cīnos ar šo diskomfortu.

  • Termofors. Vislabākais sievietes draugs šajā laikā. Piepildi termoforu ar karstu ūdeni un uzliec uz vēdera lejasdaļas. Ja nav termofora, var izmantot burku, ko ietin plānā frotē dvielītī – lai silda, bet lai nededzina. Der arī virtuves cimds vai ausis, ko uzsildi mikroviļņu krāsnī vai cepeškrāsnī, bet atceries par ugunsdrošību.
  • Karsta duša vai vanna. Iedarbība līdzīga kā termoforam. Siltums atslābina muskuļus, līdz ar to sāpes mazinās.
  • Saraujies kamoliņā. Apgulies gultā, silti sasedzies un iekārtojies uz sava ērtā sāna embrija pozā. Izcili, ja tajā laikā vari sev klēpī auklēt  termoforu vai burku.
  • Ķengura aste. Apsēdies ar izvērstām kājām. Iedomājies, ka tev ir ļoti smaga ķengura aste, un tev tā ar muskuļiem ir jāpaceļ no grīdas. Lēni cel asti, sasprindzinot vēdera muskuļus, visu vēdera lejasdaļu. Pēc tam, kad aste pacelta un noturēta gaisā pāris sekundes, tik pat lēni laid to lejā. Vingrojumu atkārto pāris reizes, pēc tām noteikti ir jābūt atvieglojumam.
  • Karsta piparmētru tēja. Svarīgi ir organismu izsildīt arī no iekšas. Piparmētras sastāvā ir vielas, kas iedarbojas uz muskuļu spazmām, atslābina muskuļus.
  • Sinepju plāksteri. Sinepes ir vēl viens lielisks dabas līdzeklis pret sāpēm. Samitrini sinepju plāksterus un uzliec uz vēdera lejasdaļas, vari piesiet ar siltu šalli. Ja nav sinepju plāksteru, ņem sinepju pulveri (vai kafijas dzirnaviņās samal sinepju sēklas), sajauc ar ūdeni, lai izveidojas putriņa, uzliec uz dvielīša un kā kompresi pieliec vēdera lejasdaļai, piesien ar siltu šalli.
  • Mēģini aizmigt. Zinu, kad moka menstruāciju diskomforts, ir gandrīz neiespējami aizmigt, tomēr, kad tas beidzot izdodas, pamostoties jutīsies jau daudz labāk, būsi izgulējusi (vai nogulējusi) diskomfortu.
  • Dzer daudz šķidruma. Kā jau iepriekš minēju, vēlams, silta šķidruma. Tomēr, lai kādā temperatūrā, ūdens ir must have. Organismam nepieciešams liels šķidruma daudzums. Ņemot vērā, ka mūsdienās cilvēki vispār dzer daudz par maz, šis varētu būt viens no sāpju un diskomforta iemesliem. Esi taču pamanījusi – kad organismā sāk trūkt ūdens, sāk sāpēt galva. Tieši tas pats ir ar menstruālajām sāpēm.

Ja nu nekādi nekas nedarbojas, tad nekas cits neatliks, kā dzert zāles.

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.