6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

8 lietas, ko nožēlojam, ka neizdarījām savos 20 gados!

 

sievule

Dzīve ir pilna ar nožēlām! Pajautājiet ikvienam cilvēkam, un viņš negaidot nosauks gatavu sarakstu ar lietām, kuras nožēlo, taču pārsvarā mēs tomēr nožēlojam to, ko neesam izdarījuši, nevis esam!

Un kaut kādu iemeslu dēļ tieši mūsu jaunības gadi ir tie, kurus nožēlojam visvairāk. Iespējams, tas ir tādēļ, ka, lūkojoties atpakaļ jaunībā, mēs redzam cilvēka brīvību un autonomiju, bet tad, kad sasniedzam pusmūžu, vienmēr lūkojamies atpakaļ ar nožēlu par to, ko tajā laikā nepaguvām izdarīt. Ja arī Tavi jaunības gadi jau ir garām, tad mēs Tev piedāvājam sarakstu ar lietām, kas visbiežāk tiek nožēlotas, bet, iespējams, ka Tu tomēr tās visas esi paspējis izbaudīt!

1. Ceļot vairāk

Parasti nožēlojam, ka neceļojām vairāk. Pirms bērniem, laulībām un citām saistībām arī ceļot bija plašākas iespējas, taču daudzi no mums parasti domāja, ka tam jau vienmēr laiks pietiks. Mēs sapņojām redzēt Ēģiptes piramīdas, sērfot Havaju salās, pusdienot kādā Parīzes kafejnīcā, dzert espresso Romā, doties cauri lietus mežiem un tik daudz ko citu. Skumji, bet daudzi no mums šīs izdevības tā arī neizmantoja, palaižot tās garām…

2. Savlaicīgi veikt ieguldījumus

Cik reižu mēs neesam iedomājušies par to, kādēļ savos 20 gados liekos līdzekļus nenoguldījām ilgtermiņā, kādēļ laikus neieguldījām savā nākotnē. Lai arī kā mēs censtos, nekad nav iespējams doties atpakaļ uz sākumu un visu labot. 

3. Daudz atbildīgāk tērēt naudu 

Lai varētu ieguldīt mūsu pensijās un uzkrāt līdzekļus, jaunībā vajadzēja dzīvot daudz taupīgāk. Mēs tak varējām mierīgi braukāt ar lietotu un uzticamu auto, tā vietā, lai pirktu jaunu. Mēs varējām netērēt līdzekļus, lai paēstu ārpus mājas, nenopirkt to apģērbu vai lieko apavu pāri. Pazaudētas tik daudzas iespējas kaut kur ietaupīt, tērēta tik liela nauda zūdošām vērtībām… Tas viss, lai dzīvotu tobrīd, nevis nākotnei!

4. Labāk plānot 

Nožēlojam, ka vairāk nepārdomājām, kurp vēlamies doties dzīvē, ko vēlamies darīt, kas vēlamies būt un kas ir nepieciešams, lai to sasniegtu. Ja mēs būtu vairāk plānojuši savos 20 gados, būtu vairāk sasnieguši savos 40, iespējams, pat būtu laimīgāki!

5. Iegūt lielāku pieredzi 

Mēs bieži nožēlojam, kādēļ neiemācījāmies slēpot vai zīmēt, kādēļ neapguvām itāļu valodu vai tango. Nožēlojam, ka nedevāmies dzīvot citviet, pirms izlēmām dibināt savu ģimeni. Citi apgalvo, ka nožēlo nepiepildītos vaļaspriekus – iemācīties lidot ar izpletni vai kāpt kalnos. Mēs nožēlojam to, ko neizdarījām tad, kad vēl varējām…

6. Dzīvot daudz aktīvāku dzīvesveidu 

Jauniešu ķermeņi tiek izniekoti vēl jaunībā. Bieži nožēlojām, ka neskrējām maratonu, pirms vēl ceļi nesāka sāpēt. Nožēlojam, ka nebraucām biežāk ar riteni, ka nedevāmies pārgājienos, kad kājas vēl bija daudz stiprākas. Nožēlojam, ka nepievienojāmies softbola vai volejbola komandai. Mēs parasti nenovērtējam, ka esam izšķieduši savas fiziskās spējas, līdz kaut kas nesāk sāpēt.

7. Iegūt vairāk draugus 

Mēs nožēlojam, ka neiepazināmies ar vairāk cilvēkiem, kas spētu dažādās dzīves situācijās mūs atbalstīt. Protams, mēs socializējamies, taču daudzi neiegulda nekādas pūles, lai izveidotu patiesi noturīgu draudzību. Ir cilvēki, kas to ir izdarījuši, bet tie, kas nav – to nožēlo!

8. Iegūt daudz nozīmīgāku karjeru

Daudzi no mums nožēlo, ka nav riskējuši saistībā ar karjeras izvēli. Mēs parasti darījām to, kas bija nepieciešams, nevis to, ko vēlējāmies. Daudz nozīmīgāk mūsu dzīvei būtu atrast darbu, kas mums patiesi patīk, nevis pavadīt 20 gadus darbā, kas Jūs sagrauj no iekšienes.

 

Lūdzu, nepārprotiet – dzīve ir skaista! Tikai daži no mums katru dienu staigā ar domu, cik labi bija jaunībā, taču daudzi no mums atskatās pagātnē un domā, kā būtu, ja būtu, tādēļ, ja Jūs lasāt šo un Jums vēl visa dzīve ir priekšā – neizniekojiet to!

 

AVOTS

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.