2.2 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Uzkodu maizītes ar Trikata amoliņa sieru

 

maizuks

Sastāvdaļas

  • 1 bagete
  • 1 iepakojums TRIKATA Amoliņš siers šķēlēs
  • olīveļļa apziešanai
  • paipalu olas
  • neliels gabaliņš cepeša
  • pāris šķēlītes kūpināta bekona
  • persiks
  • šampinjoni
  • pesto mērce
  • pistācijas vai citi rieksti
  • 1 bumbieris
  • dažādi garšaugi, piemēram, timiāns, salvija, baziliks
  • medus – pēc izvēles
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 1 citrons

 

Pagatavošana

Bageti sagriez garenās šķēlēs, apzied ar eļļu un liec 200 grādu sakarsētā krāsnī mazliet apgrauzdēties (ne ilgāk kā 4-5 minūtes). Ja vēlies, maizi pirms cepšanas var ierīvēt ar ķiploka daiviņu.

 

  1. variants

Uz pannas nelielā eļļas daudzumā apcep šķēlītēs sagrieztus šampinjonus un vienu ļoti smalki sakapātu ķiploka daiviņu, pievieno mazliet sāls un citronu miziņu. Pēc izvēles – pievieno timiāna lapiņas.

Uz maizītes liec siera šķēlīti, pāri kārto sēnītes. Ja vēlies – uzpilini nedaudz medus, kas labi sader ar siera riekstaino garšu.

 

  1. variants

Bumbieri sagriez plānās šķēlēs un apgrilē. Uz maizes liec siera šķēlīti, pāri grilēto bumbieri, papildini to ar smalki sakapātiem valriekstiem vai pistāciju riekstiem un mazu timiāna zariņu.

 

  1. variants

Persiku sagriez plānās šķēlītēs un apgrilē uz grila pannas. Uz maizes zied pesto, pāri tam liec grilēto persika šķēlīti un siera šķēlīti, pievieno smalki sagrieztas cepeša šķēlītes.

 

  1. variants

Uz pannas apkraukšķini bekonu un tā taukos izcep paipalu oliņas. Uz maizes smērē krēmsieru vai zaļumu sviestu, pāri liec nelielu bekona šķēlīti, ceptu paipalu olu un sarullētu amoliņa siera šķēlīti.

 

 

Paldies Lindai Vilmansonei par recepti!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.